فرماندار اسکو با حضور در تحریریه نصر خبر داد:

ثبت جهانی سهند تا یک ماه آینده / پایان پرونده مسکن مهر سهند / 26 آذرماه، افتتاح آزادراه تبریز-سهند

1399/09/19 - 09:07 - کد خبر: 33569
بابک رضی منش

نصر: فرماندار اسکو از از ثبت جهانی سهند به عنوان اولین شهر سالم کشور در سازمان بهداشت جهانی خبر داد.

به گزارش نصر، "بابک رضی منش" در گفتگو با خبرنگاران نصر از ثبت جهانی سهند به عنوان اولین شهر سالم کشور در سازمان بهداشت جهانی خبر داد و حاطرنشان کرد: برای ثبت سهند به عنوان شهر سالم در سازمان بهداشت جهانی 80 شاخص تعریف شده است.
وی شهر سالم را یک رویکرد و نگاه و برنامه برای رسیدن به توسعه سلامت دانست و خاطرنشان کرد: برنامه شهر سالم که پنج سال از شروع آن می گذرد، یک برنامه منسجم، سازمان یافته و زیربنایی است که عمدتا رسیدن به شاخص های توسعه را  از رهگذر سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دنبال می کند.
رضی منش افزود: تا یک ماه آینده، سهند به عنوان اولین شهر سالم ایران  در سازمان بهداشت جهانی ثبت می شود.
وی تنها 25 درصد از تامین سلامت جامعه را بر عهده متولیان سلامت خواند و تصریح کرد: 75 درصد سلامت جامعه خارج از اراده بخش بهداشت و درمان کشور است که با تقویت هماهنگی های بین بخشی، تمامی دستگاه ها برای تحقق این 75 درصد تلاش می کنند.
رضی منش نگاه سازمان بهداشت جهانی برای تحقق شهر سالم را شهروند محور بودن آن خواند و تصریح کرد: مشارکت جامعه مهم ترین مساله در پیشبرد سهند است، یعنی همراهی مردم در اجرای برنامه های سلامت، منوط به تصمیمات مردمی است که در این راستا "خانه مشارکت مردمی" ایجاد شده است.
 
عدم توجه به مشکلات اجتماعی سهند
فرماندار اسکو سهند را یک شهر برنامه ریزی شده دانست و خاطرنشان کرد: احداث این شهر که از 31 سال پیش شروع شده است ؛ طرح های توسعه آن تا این لحظه پیشرفت خوبی داشته است ، در سال 1376 نیز در حوزه تقسیمات سیاسی شهرستان اسکو واقع شد.
وی با بیان اینکه 31 سال است که به مسایل اجتماعی و فرهنگی و ورزشی شهر سهند توجه نشده است، تصریح کرد: شهر هم دارای کالبد و هم دارای روح است، اما در طراحی سهند فقط کالبد آن درست شده است و به بعد روحی آن توجهی نشده است.
رضی منش افزود: در این 31 سالی که از توسعه سهند می گذرد، آن چیزی که به آن توجه نشده است مسایل اجتماعی، فرهنگی و ورزشی است.
وی با اشاره به این که شهر سهند برای جمعیت 100 نفر در هر هکتار طراحی شده بود، تصریح کرد: سهند به عنوان یک شهر کاملا ویلایی در یکی از نقاط خوش آب و هوای استان طراحی شده بود که فاز یک آن مصداق این موضوع است.
رضی منش با بیان این که پروژه مسکن مهر تمام ساختارهای طراحی سهند را بر هم زد، تصریح کرد: احداث 37 هزار واحد مسکن مهر در آن، تمام ساختارهای طراحی را بر هم زد که آثار آن هم در حوزه مسایل شهرسازی و هم در حوزه مسایل اجتماعی و فرهنگی خود را نشان داد.
 
پایان پرونده مسکن مهر سهند
فرماندار اسکو با بیان اینکه پرونده مسکن مهر کلا در شهر جدید سهند بسته شد، خاطرنشان کرد: اما نمی توانیم مدعی شویم تمام مشکلات آن تمام شده است و مسایل ایمنی و... را با جدیت پیگیر هستیم.
وی افزود: در سال 1392 فقط 10 هزار واحد مسکن مهر ساخت و تحویل مردم شده بود، اما از سال 1392 تا کنون 27 هزار واحد آن نیز ساخته شده است.
رضی منش به مشکلات ناشی از احداث مسکن مهر اشاره کرد و اذعان داشت: عمده مشکل موجود در مسکن مهر، وجود جمعیت نزدیک به 120 هزار نفری در آن است که به این شهر تحمیل شد، اما متناسب با آن زیرساخت های آموزشی و فرهنگی و درمانی و ورزشی و سایر کاربری های که برای یک زندگی لازم هستند اتفاق نیفتاد.
وی در ادامه تعداد مدارس موجود در این شهر را 34 باب عنوان کرد و اذعان داشت: تمام نیازهای آموزشی سهند تکمیل شده است و به هیچ عنوان در این شهر مشکل ثبت نام دانش آموزان را نداریم.
رضی منش با بیان اینکه برای زیرساخت های آموزشی 11 میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است که 50  درصد بودجه کل شهرستان را شامل می شود، افزود: تعداد دانش آموزان سهند در سال 1392 از هفت هزار نفر به 18 هزار نفر رسیده است.
وی از افتتاح کتابخانه با سه هزار مترمربع در سهند خبر داد و تصریح کرد: این کتابخانه به عنوان دومین کتابخانه بزرگ استان محسوب می شود.
 
خوابگاهی بودن  سهند، دلیل عمده مشکلات اجتماعی
عالی ترین مقام سیاسی شهرستان اسکو دلیل عمده مشکلات اجتماعی سهند را خوابگاهی بودن این شهر خواند و تصریح کرد: دلیل آن که در شهر خوابگاهی مشکلات اجتماعی زیاد است نداشتن هویت است که در این راستا تلاش داریم با توسعه فضای سبز و تبدیل پارک های بزرگ به پارک های محله ای و همچنین ایجاد کتابخانه های محله ای، شهر را از حالت خوابگاهی خارج کنیم.
وی افزود: دلیل عمده خوابگاهی بودن این شهر، عدم وجود اشتغال مناسب در آن است.
رضی منش با بیان این که عمده مشکلات اجتماعی از عدم شناخت اتفاق می افتند، تصریح کرد: تلاش داریم تعاملات اجتماعی را در محلات زیاد کنیم، چرا که مردم در صورت شناخت همدیگر کمتر به سمت ارتکاب جرایم می روند.
وی ایجاد گورستان و بیمارستان و ثبت احوال در سهند را سه ضلع مثلث تشکیل هویت خواند و تصریح کرد: در بحث هویت دادن باید حفظ تعلق خاطر در شهروندان سهندی ایجاد کنیم؛ چرا این شهر باید بعد از 31 سال گورستان نداشته باشد؟  و یا چرا نتوانیم به نام شهر جدید سهند شناسنامه به نوزادان ارایه دهیم.

 26 آذرماه، افتتاح آزادراه تبریز-سهند
فرماندار اسکو از افتتاح آزادراه تبریز-سهند در تاریخ 26 آذر خبر داد و تصریح کرد: اگر به این آزادراه به عنوان شاهراه گردشگری نگاه کنیم، در صورت افتتاح آن جذابیت سرمایه گذاری در سهند و همچنین در مسیر این شهر بالا می رود؛ که باید برای این منظور برنامه ریزی مناسبی نیز داشته باشیم.
وی به دلایل راکد ماندن این پروژه اشاره کرد و اذعان داشت: چون پروره مشارکتی بود، موانع پیشرفت آن بحث تملک و تامین مالی پروژه بود.
رضی منش افزود: این پروژه از پروژه های اولویت دار است که نقش ویژه ای در توسعه منطقه دارد و موجب متحول شدن شهرهای اسکو و سهند و تعادل بخشی قیمت ها و همچنین افزایش رونق ساخت و ساز می شود.
وی با بیان اینکه 70 درصد اشتغال در توسعه خدمات اتفاق می افتد، خاطرنشان کرد: اگر در سایه آزادراه بتوانیم ارایه خدمات را افزایش دهیم، می توانیم تا حد زیادی سهند را از حالت خوابگاهی بودن خارج می کنیم.
رضی منش نگرانی خود را از تشدید بعضی مشکلات اجتماعی ناشی از افتتاح آزادراه تبریز-سهند ابراز داشت و خاطرنشان کرد: آزادراه مذکور در کنار فرصت ها، تهدیداتی هم دارد که باید برای این تهدیدات برنامه ریزی متناسبی داشته باشیم.

 ساخت و سازهای غیرمجاز؛ اصلی ترین مانع ثبت جهانی کندوان
فرماندار اسکو کندوان را یکی از سه روستای منحصر به فرد صخره ای جهان دانست و خاطرنشان کرد: نهایت تلاش خود را برای ثبت جهانی کندوان به کار بسته ایم.
وی بزرگترین مانع برای ثبت جهانی کندوان را وجود ساخت و سازهای غیرمجاز در آن خواند و تصریح کرد: 288 مورد ساخت و ساز غیر مجاز در کندوان داریم که از مهم ترین موانع ثبت جهانی این روستا به شمار می روند.
رضی منش با اشاره به این که تمام این 288 ساخت و ساز غیرمجاز را شناسایی کرده ایم، تصریح کرد: در اطراف روستای کندوان سه نوع ساختمان وجود دارد که با توجه به مطالعات کاملا علمی، تعدادی از آن ها نیاز به تخریب کامل، تعدادی نیاز به تعدیل و تعدادی دیگر نیز نیاز به مداخله دارند، که به ترتیب باید یا کاملا تخریب شوند یا تنها یک طبقه آن تخریب شود و یا اینکه فقط نمای ساختمان عوض شود.
وی افزود: به 14 نفر از افرادی که ساختمان هایشان کاملا تخریب شده بود، زمین جایگزین واگذار کرده ایم.
رضی منش همچنین از وجود 21 عدد کانکس غیرمجاز در اطراف این روستا خبر داد و خاطرنشان کرد: این کانکس ها به مردم جنس و محصولات عرضه می کنند که قصد داریم با ایجاد بازارچه و انتقال این افراد به آن، کانکس ها را نیز حذف کنیم. 
وی سه راهکار سرریز جمعیتی و ایجاد بازارچه سنتی در ورودی کندوان و حذف ورود خودرو به داخل آن را از مقدمات لازم برای ثبت جهانی این روستا عنوان کرد و اذعان داشت: برای حذف ورود خودرو به داخل روستا، به وجود پارکینگ نیاز است که 12 هزار مترمربع فضا برای تغییر کاربری به پارکینگ انجام شده است و به دنبال سرمایه گذار هستیم که هم بازارچه و هم پارکینگ را را احداث کند.
فرماندار اسکو با بیان اینکه باید چنان برنامه ریزی کنیم که توزیع گردشگری در این روستا را در دستور کار خود قرار دهیم، تصریح کرد: برای روستای کندوان در یک روز چهار هزار نفر می توانند مراجعه کنند، که با توجه به شرایط و ظرفیت آن الان این عدد به 16 هزار نفر افزایش یافته است.
 انتهای پیام/

پژوهشیار