خواص گوجه فرنگی برای مبارزه با سرطان

1399/09/06 - 11:00 - کد خبر: 32704
گوجه فرنگی

نصر: گوجه فرنگی از هزاران سال پیش مورد توجه بوده و برای برخی از درمان های طبیعی از آن استفاده می‌شده است.میوه این گیاه که قسمت اصلی آن است به صورت خام یا پخته در سالاد، انواع سس‌ها، سوپ و انواع مواد غذایی به طور وسیع در جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گزارش نصر، با گوجه فرنگی می‌توانید در مقابل هر گونه بیماری به خصوص سرطان مبارزه کنید.
 گوجه فرنگی از هزاران سال پیش مورد توجه بوده و برای برخی از درمان های طبیعی از آن استفاده می‌شده است.
میوه این گیاه که قسمت اصلی آن است به صورت خام یا پخته در سالاد، انواع سس‌ها، سوپ و انواع مواد غذایی به طور وسیع در جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد.
مهم ترین ترکیبات گوجه فرنگی شامل حدود 80 درصد یا کمی بیشتر آب است و بقیه آن را پروتئین، چربی، قندهای مختلف از جمله گلوکز و فروکتوز، ویتامین‌های آ، ث، کا، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین ب،۵ اسیدفولیک، ویتامین E، اسید آمینه های ضروری، املاح معدنی از جمله کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیوم، مس، منگنز، کبالت، روی و آرسنیک است و به تازگی وجود ید نیز در گوجه فرنگی گزارش شده است.
گوجه فرنگی سرشار از ماده ای به نام لیکوپن است که از آنتی اکسیدان ها به شمار می‌آید و در واقع لیکوپن ترکیبی ضد سرطان است و خوردن گوجه فرنگی از سرطان لوزالمعده، پروستات، سرطان رحم جلوگیری می‌کند.
همچنین از علائم پیش سرطانی رحم که در اصطلاح التهاب CIN گفته می‌شود، جلوگیری می‌کند.
محققان دریافته‌اند، زنانی که در خون‌شان مقدار زیادی ترکیب شیمیایی مفید ضد سرطان لیکوپن وجود دارد کمتر به سرطان رحم مبتلا می‌شوند.
در طب سنتی نیز از گوجه فرنگی در جهت تسکین و بهبود بعضی بیماری ها نظیر آسم، سرفه، آنفلوانزا، امراض چشم، گوش درد، حصبه و تب زرد استفاده می‌کرده اند.
در تحقیقات اخیر نیز به نقش مؤثر آن در میکروب کشی (خاصیت ضد میکروبی)، ضد اسهال آن اشاره شده است.
پختن گوجه فرنگی به میزان 2 دقیقه نیز باعث به وجود آمدن مواد ضد سرطان در گوجه فرنگی خواهد شد.
گوجه فرنگی حاوی اسید فولیک است و مواد غذایی که دارای این ترکیب شیمیایی باشند، مقاومت سلول ها را در برابر حمله سرطان ریه افزایش می‌دهند. بنابراین دانشمندان توصیه می‌کنند که برای مبارزه با سرطان ریه می توان هر چه بیشتر از این نوع مواد غذایی استفاده کرد.
گوجه فرنگی در بعضی افراد ایجاد حساسیت می‌کند که باید به آن توجه کرد. دانه های گوجه فرنگی حاوی نوعی روغن است که برای تهیه مارگارین ، سالاد و انواعی از صابون مصرف می‌شود.

گوجه فرنگی را باید هنگامی که کاملاً رسیده است، از بوته چید و مصرف کرد، گرچه شباهت‌هایی بین ترکیبات گوجه فرنگی قرمز و سبز(نرسیده) وجود دارد، ولی رنگ های گیاهی موجود در گوجه فرنگی رسیده (قرمز) در سبز وجود ندارد و ممکن است گاهی در گوجه فرنگی سبز، مواد سمی وجود داشته باشد، گوجه فرنگی نارس و سبز مخصوصاً برای کلیه ها مضر است.
از دیگر فواید گوجه فرنگی می‌توان به: کمک به رقیق شدن خون، رفع ورم مخاط روده، پایین آوردن کلسترول خون، کمک به تنظیم فشار خون، برطرف کردن ورم مفاصل و ... اشاره کرد.
البته در بعضی اشخاص هضم گوجه فرنگی با اشکال صورت می‌گیرد و افرادی که معده حساس دارند یا از زخم های معده یا روده رنج می‌برند، نباید در خوردن گوجه فرنگی افراط کنند.
گوجه فرنگی در علم گیاه شناسی یک میوه تلقی می شود؛ اما اغلب به عنوان تره بار شناخته می شود. گوجه فرنگی سرشار از ویتامینC و لیکوپن است. این میوه، خام یا به عنوان یکی از مواد لازم برای تهیه ی غذا، انواع سس و نوشیدنی مصرف می شود و بخش مهمی از رژیم غذایی مردم بسیاری از کشورها را تشکیل می دهد.
 گوجه فرنگی در اوایل قرن نوزدهم در خاورمیانه توزیع شد و اغلب به عنوان یکی از مواد لازم برای پخت غذا مصرف می شد. نام اولیه ی گوجه فرنگی در ایران، بادمجان ارمنی یا رومی بود و در دوره ی قاجاریه، برای نخستین بار گوجه فرنگی را در مزرعه ای پرورش دادند.
 به علت اهمیت اقتصادی، این گیاه موضوع تحقیق و پژوهش های بسیاری قرار دارد و در علم ژنتیک به عنوان یکی از گیاهان الگو شناخته می شود. گوجه فرنگی از جمله سبزی های پرخاصیت است که اگرچه بیش تر به صورت پخته و رب استفاده می شود، مصرف آن به صورت خام بسیار مفیدتر است.
 
ارزش غذایی و دارویی گوجه فرنگی
گوجه فرنگی سرشار از ویتامین های C و A، اسیدفولیک یا بتاکاروتن و مقدار کمی ویتامین های گروه B شاملB1، B2، B3، B5 و هم چنین دارای مواد معدنی مختلف شامل کلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر، سدیم، گوگرد، کمی آهن، مس و روی نیز هست که باعث تعادل در بدن می شود و ریزمغذی های مورد نیاز بدن را تأمین می کند.
 آنتی اکسیدان های لیکوپن و بتاکارتن موجود در گوجه فرنگی، به مقابله با رادیکال های آزاد که عامل پیری هستند، کمک می کند. هم چنین در پیش گیری از بسیاری از سرطان ها و بیماری های التهابی مرتبط با چاقی مانند بیماری های قلبی- عروقی و دیابت نقش مهمی دارد.
گوجه فرنگی، اشتهاآور، برطرف کننده ی ضعف و خستگی، تقویت کننده ی سلسله اعصاب، قلب و دستگاه گردش خون است. هم چنین مصرف آن به بیماران مبتلا به دردهای مفاصل، رماتیسم و نقرس سفارش می شود. در ضمن برای رفع مسمومیت های مزمن، بالا بودن اوره و چربی خون، درمان یبوست، دفع رسوب های ادراری و صفراوی نیز مفید شناخته شده است. ویتامین A موجود در آن، در تقویت بینایی، سلامت پوست و مخاط ها بسیار مؤثر است. گوجه فرنگی هضم مواد نشاسته ای را آسان می کند. به همین جهت، از سس آن با حبوبات پخته مصرف می شود.
در چین از جوشانده ی ریشه، شاخه ها و برگ های مسن گوجه فرنگی برای رفع دندان درد استفاده می کنند. در هندوچین به عنوان ملین و برای تقویت مبتلایان به بیماری سل، تب های حصبه، رفع ورم چشم، آماس گوش و دفع سنگ کلیه تجویز می شود. در اندونزی از کوبیده ی برگ های خشک گوجه فرنگی، برای رفع آفتاب سوختگی پوست و صورت استفاده می شود.

خواص و کاربرد
- طبع گوجه ‎فرنگی سرد و صفراآور است.
- به خاطر وجود ماده ی سمّی سولانین، هیچ گاه از میوه ی نارس آن استفاده نکنید.
- برای تقویت بینایی مؤثر است.
- به رشد استخوان ‎ها کمک می ‎کند.
- برای تسکین دردهای عصبی مفید است.
- برای رفع بی ‎اشتهایی می ‎توان قبل از غذا استفاده از آن کرد.
- کسانی که بیماری نقرس و رماتیسم دارند می ‎توانند از آن استفاده کنند.
- افراط در خوردن آن باعث تولید سنگ مثانه می شود.
- خوردن آن برای بیماری تصلب شرائین مفید است.
- در درمان غلظت خون مؤثر است.
- کسانی که آب مروارید دارند از گوجه ‎فرنگی استفاده کنند.
- مادران شیرده سعی کنند کم بخورند؛ چون کم کننده ی شیر است.
- کسانی که یبوست دارند قبل از غذا یک گوجه ‎فرنگی بخورند.
- گوجه ‎فرنگی به بلندشدن قد کمک می ‎کند.
- کسانی که پوست حساس دارند و کبد آن ‎ها ضعیف است گوجه ‎فرنگی کم تر بخورند.
- گوجه ‎فرنگی جهت درمان سیاتیک و درد مفاصل مفید است.
- برای فرار حشرات می ‎توانید برگ ‎های گوجه ‎فرنگی را در اتاق خود بگذارید.
- سرخ کردن آن باعث سنگین شدن و دیرهضمی آن می ‎شود.
- برای مسلولین، آب آن نوشیدنی خوبی است.
- برای درمان جوش ‎های صورت، از ماسک گوجه ‎فرنگی له شده استفاده کنید.
- گوجه ‎فرنگی پاک کننده ی خون است.
- ماسک آن، چربی اضافی پوست را از بین می ‎برد.
- کسانی که آسم دارند می ‎توانند از آن استفاده کنند.
- کسانی که بیماری قند دارند روزی یک تا 2 لیوان آب گوجه ‎فرنگی، هفته ای یک بار بخورند.
- گوجه ‎فرنگی، چسبندگی زیاد خون را از بین می ‎برد.
- دفع کننده ی رسوب های ادراری و صفراوی است.
- برای درمان خستگی مفرط از آن استفاده کنید.
- از شب کوری جلوگیری می ‎کند.
- برای جلوگیری از ریزش مو مؤثر است.
- خوردن آن از آپاندیس جلوگیری می ‎کند.
- اگر گوجه ‎فرنگی با پوست خام خورده شود پاک کننده ی خوبی برای معده است.
- کسانی که فشارخون دارند از خوردن گوجه ‎فرنگی سرخ شده خودداری کنند.
انتهای پیام/

پژوهشیار