رییس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت آذربایجان شرقی تشریح کرد:

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای جهت تقویت سیستم ایمنی/ مصرف زیاد سیر عارضه دارد

1399/08/27 - 09:59 - کد خبر: 32042
مواد غذایی

نصر: رییس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت آذربایجان شرقی، بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای جهت تقویت سیستم ایمنی را تشریح کرد.

به گزارش نصر، فتح‌اله پورعلی در گفت‌وگویی با اشاره به نقش تغذیه در تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری کووید19 و سایر بیماری‌های عفونی، اظهار کرد: جهت پیشگیری و کنترل کووید19، مطالبی در فضای مجازی مبنی بر زیاده روی در مصرف ماده‌های غذایی خاص به صورت تکی مانند زنجبیل، دارچین، سیر، لیموترش و ... مطرح می‌شود، اما باید توجه کرد که تاکید بر مصرف ماده غذایی خاصی و تک‌ ماده‌های غذایی، درست نیست.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال، سیر اگر چه ماده‌ی غذایی مفیدی است، اما مصرف زیاد روزانه‎ی آن می‌تواند موجب بروز آلرژی، مشکلات گوارشی و التهاب در بدن شود، بنابراین هیچکدام از این مطالب و توصیه‌ها و تبلیغات مستند نبوده و پشتوانه علمی ندارد.
وی تاکید کرد: باید بخاطر داشته باشیم که هیچ ماده غذایی وجود ندارد که به‌ تنهایی بتواند همه نیازهای بدن به مواد مغذی مورد نیاز بدن از جمله ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروتئین‌ها و ... را تأمین کند، بنابراین هرم راهنمای غذایی متشکل از گروه‌های مختلف غذایی به عنوان معیار و الگوی تغذیه سالم تعریف شده است.
این کارشناس ارشد تغذیه خاطرنشان کرد: بدن ما برای عملکرد صحیح خود به همه‌ی گروه‌های غذایی نیاز دارد که در کنار هم و به صورت متعادل مصرف شوند؛ در خصوص ارتباط مصرف مستمر برخی مواد غذایی مانند زنجبیل، کیوی، انواع قارچ‌ها و شیرین‌بیان با سیستم ایمنی بدن مقالات متعددی نوشته شده، هر چند مصرف این مواد غذایی در طولانی مدت بر سیستم ایمنی وی تاثیرگذار خواهد بود، اما این موضوع به معنای این نیست که مصرف این مواد غذایی، دارو یا راه حل قطعی پیشگیری از ابتلا به بیماری است.
وی ادامه داد: برخی افراد سودجو و معامله‌گر، بنا به منافع شخصی و یا از روی ناآگاهی و بدون پشتوانه علمی تبلیغ و  توصیه می‌کنند که افراد و بیماران طب متداول و داروها را کنار بگذارند و به زنجبیل، لیمو شیرین و دمنوش و یا سایر مواد غذایی خاص روی بیاورند، درحالیکه این توصیه بسیار خطرناک است و مصرف مصرف دمنوش یا مواد غذایی طبیعی خاص در صورتی که به درمان علمی ضربه‌ای وارد نکرده و آن را زیر سوال نبرد، بی‌ضرر است، اما نقشی در درمان بیماری ندارد.
وی با تاکید بر اینکه امروزه پزشکی مبتنی بر شواهد و دلایل، حرف اول را در کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها می‌زند و نمی‌توان توصیه‌های یک فرد یا گروه خاص را بدون مستندات و پشتوانه علمی برای کل جامعه پیشنهاد داد، بیان کرد: هیچ  ماده غذایی اختصاصی برای بهبود سیستم ایمنی بدن وجود ندارد که بتواند معجزه کند و باید همه اجزای غذا در تغذیه ما وجود داشته باشد.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت آذربایجان شرقی در بخش پایانی سخنانش خاطرنشان کرد: تاکیدی بر یک نوع ماده غذایی وجود ندارد و مجموعه گروه‌های غذایی مانند، مصرف کافی غلات کامل، میوه‌ها و سبزی‌ها، پروتئین‌ها و حبوبات اگر به میزان کافی باشد، می ‌تواند سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شود. وارد کانال اینستاگرام نصر شوید
انتهای پیام/

پژوهشیار