مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل؛

کوه سبلان سنددار می‌شود

1399/07/22 - 12:15 - کد خبر: 28840
کوه سبلان

نصر: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل از سنددارشدن قله و دامنه‌های سبلان خبر داد و گفت: این قله با ۷۰۰ هکتار مساحت و هفت ییلاق صاحب سند است و به محض سنددار شدن دامنه‌های آن از سند قله سبلان رونمایی خواهد شد.

به گزارش نصر، شهامت هدایت روز سه‌شنبه در جلسه بررسی مشکلات عرصه های ملی افزود: تا ۲۰ روز آینده تمامی ییلاقات استان نیز سنددار خواهد شد و این امر منجر به جلوگیری از تعدی و تجاوز به عرصه‌های منابع طبیعی و به نوعی حالت حفاظتی از منابع طبیعی استان خواهد شد.
وی  از سند دار شدن کلیه عرصههای ملی و منابع طبیعی تا سال ۱۴۰۰ خبر داد و بیان کرد: ثبت منابع ملی تا این مرحله پیشرفت خوبی داشته است، در مرحله اول اراضی ۶ دانگ ملی در اولویت بوده و اراضی که مطابق ماده ۵۴ رفع تداخل به رسمیت شناخته شده در حال حاضر سنددار می‌شود.
وی گفت: این روند در شهرستانها نیز ادامه دارد و در منطقه بزقوش خلخال و در قشلاقات نیز مراحل ثبت انجام شده و به زودی در ۲ شهرستان جشن انفال گرفته خواهد شد.
 هدایت افزود: برای تثبیت حاکمیت دولت و رفع موانع و مشکلات و حل اختلافات با منابع طبیعی و مردم در عرصههای منابع طبیعی سنددار شدن عرصههای منابع طبیعی با جدیت دنبال می‌شود و منابع طبیعی با کمک دستگاه قضایی و اداره کل  ثبت استان این برنامه تا مرحله کاداستر پیگیری کرده است.
قله ۴۸۱۱ متری سبلان در ۲۵ کیلومتری جنوب مشگین‌شهر واقع شده و هر سال پذیرای بیش از ۱۰۰ هزار کوهنورد داخلی و خارجی می‌باشد.
سبلان به خاطر آبگرم‌های طبیعی دامنه کوه ، طبیعت تابستانی زیبا و پیست اسکی آلوارس مورد توجه گردشگران است.
همچنین برخی کوه سبلان را محل ظهور و زیست زرتشت می‌دانند و از این نظر مکانی مقدس و مورد احترام است که حتی در میان بومیان و عشایر منطقه به نام آن قسم یاد شود.
برای این کوه عظیم ۶۰ کیلومتر طول و ۴۵ کیلومتر پهنا تخمین می‌زنند و وسعت تقریبی آن نزدیک به ۶ هزار کیلومتر مربع است.
کوهستان سبلان سه قله معروف دارد که قله بزرگ آن به سلطان مشهور است و ۲ قله دیگر آن به هرم و کسری معروف هستند.
امتداد کوه سبلان شرقی ـ غربی است و از شرق و شمال و جنوب کوهی به نام قوشه‌داغ آن را به رشته کوه ارسباران متصل می کند.
در بالاترین نقطه کوه سبلان دریاچه‌ای در حد یک هکتار در نوک قله و در محل فوران گدازه شکل گرفته که تنها سه ماه از فصل تابستان آب آن ذوب شده و در مابقی ایام سال یخ می‌بندد.
استان اردبیل یک میلیون و ۵۰ هکتار مرتع ییلاقی، قشلاقی و میان بند و ۶۵ هزار هکتار جنگل دارد.
انتهای پیام/

پژوهشیار