سورنا ستاری خبر داد:
ایران دارنده بزرگ ترین شرکت های دانش بنیان هوش مصنوعی در منطقه
1399/06/23 - 15:41 - کد خبر: 26906
نصر: معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: جمهوری اسلامی ایران در منطقه بزرگ ترین شرکتهای دانش بنیان حوزه هوش مصنوعی را دارا است.
به گزارش نصر، سورنا ستاری روز یکشنبه در اولین نشست مجمع فناوری و نوآوری استان تهران که با حضور شهردار و استاندار تهران در کارخانه نوآوری آزادی برگزار شد، افزود: تنها در یک شرکت ایرانی ۵۰۰ نفر در حوزه برنامه نویسی هوش مصنوعی فعالیت میکنند و این یک افتخار برای کشور است.
وی خاطرنشانکرد: در حال حاضر یک هم افزایی بین افراد و بازیگران اکوسیستم نوآوری ایجاد شده که باید از آنها تشکر ویژه ای داشته باشیم.
معاون رییس جمهوری اظهار داشت: از ٢ سال پیش ایجاد شبکه نوآوری در کشور شروع شد، ما در ایجاد این شبکه برای تهران موفق بودیم و به صورت مجازی آن را در استان ها توسعه دادیم اما با صراحت می توان گفت که در توسعه شبکه مجازی استان ها موفق عمل نکردیم.
ستاری ادامه داد:رهمانطور که جوانان در اقتصاد دانش بنیان سرمایه آن هستند، در تعریف شهر نوآور باید شهرداری نیز خود شریک شتاب دهنده کسب و کار باشد، زیرا یک شهرداری می تواند بازار بزرگی در حوزه کسب و کارهای نو داشته باشد و درآمدی از آن کسب کند.
وی با تأکید بر این که شهرداری به تنهایی یک بازار بزرگ در اختیار دارد ، گفت: اما شهرداری تهران نمی داند که این شهر بزرگ چه بازار بزرگی است تا آن را در اختیار بگیرد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افزود: این جمعیت از یک شهر می تواند منجر به ارایه نوآوری هایی در سرویس ها و خدمات باشد، در سال ۹۴ درخصوص راه اندازی سرویس حمل و نقل اینترنتی مناظره هایی انجام شد ولی شهرداری همواره این امر را مطرح می کرد که حمل و نقل عمومی در حوزه خدمات شهرداری است و ارایه خدمات اینترنتی را جدی پیگیری نکرد، حالمی بینیم که سرویس های اسنپ و تپ سی در کشور فعال و سهام قابل توجهی دارند که اگر شهرداری در توسعه آنها نقشی نداشت، می توانست سهامدار آن نیز باشد.
ستاری یادآور شد: ما آمادگی داریم روی مدلهای جدید کار کنیم که این نیاز به کمک شهرداری دارد، البته که شهرداری هم همیشه کمک کرده است و راه اندازی چنین کارخانهای با حمایتهای شهرداری بوده است و توانستیم با ضوابط کنونی این کارخانه و ناحیه نوآوری شریف را راه اندازی کنیم.
وی راه اندازی ناحیه نوآوری شریف، پارک پردیس و کارخانه نوآوری را با همکاری شهرداری تهران اعلام کرد و گفت: ما باید در حوزههای مختلف به استارتاپها کمک کنیم تا ایدههای خوب را پیش ببرند و نتایج آنها را در ارایه خدمات ببینیم.
معاون رییس جمهوری تأکید کرد: شهرداری باید خود را موظف بداند که تمام سرویس های شهری را با استفاده از نوآوری حاصل از فکر جوانان ارایه دهد و یک نقش نظارتی و حاکمیتی در این سرویس دهی داشته باشد.
ستاری با تأکید بر ضرورت کاهش مقاومتهای سنتی در شرکتها برای پیشبرد اهداف و فروش آنها گفت: باید روشهای سنتی در شرکتهای سنتی از بین بروند و نوآوری جایگزین آنها شود.
وی با بیان این که بانک مرکزی در حال حاضر در تعامل سنتی ها و مدرن ورود کرده است، تصریح کرد :بانک مرکزی آی پی آزاد دارد که در ذیل آن تراکنشها رخ میدهد که تمام بازیگران سنتی و مدرن با یکدیگر به رقابت میپردازند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با یادآوری این که بانکها به عنوان بازیگران سنتی و فینتکها به عنوان بازیگران مدرن همکاری دارند، گفت: این استراتژی جدید بانک مرکزی است و در حال حاضر بازیگران سنتی در حال سرمایه گذاری بر روی بازیگران مدرن فینتکها هستند به گونهای روزی بالغ بر میلیاردها تومان تراکنش بدون خطا در آن رخ میدهد که همه نرم افزارهای آن بومی است.
ستاری افزود: در آینده ممکن است بانکها وجود نداشته باشند اما بانکداری میماند، از این رو باید به این موضوع به واسطه نوآوری توجه ویژهای داشته باشیم.
وی تأکید کرد: این جریان نیاز به سرمایه گذاری دارد و بستر این سرمایه گذاری، شهر است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: آنچه ما میخواهیم این است که در کنار یکدیگر زیرساختی را برای توسعه کسب و کارها به واسطه خلاقیت و نوآوری فراهم کنیم که این موضوع نیاز به هماهنگی حکومت شهر و کشوری دارد.
ستاری گفت: تأکید ما این است که نباید به عنوان حکومت در نتیجه کار جوانان نوآور دخالت کنیم، اما باید در راستای توسعه بخش سرویسها ارایه خدمات و بخش فناوریها نقش خود را به خوبی ایفا کنیم.
معاون علمی و فناوری یادآور شد: ما نمی توانیم با ضوابط قدیم قوانین را برای نوآوری داشته باشیم بلکه اول نوآوری شکل می گیرد و بعد قانون آن نوشته و شکل خواهد گرفت.
انتهای پیام/