محققین آمریکایی اعلام کردند:

چاقی، خطرات ناشی از کووید ۱۹ را افزایش می‌دهد

1399/06/07 - 18:00 - کد خبر: 25978
چاقی

نصر: آنالیزهای جهانی نشان می دهد که در افراد با چاقی مفرد خطر ابتلا به فرم شدید کووید ۱۹ را دو برابر و احتمال مرگ ناشی از ابتلا به این ویروس را نزدیک به ۵۰ درصد افزایش می دهد.

به گزارش نصر، محققین آمریکایی می گویند چاقی مفرد احتمال ابتلا به سایر بیماری ها از جمله دیابت و فشار خون بالا را افزایش می دهد.
دانشمندان آمریکایی می گویند به دلیل اینکه در این افراد سیستم ایمنی بدن ضعیف است، آسیب پذیری آنها نسبت به کووید ۱۹ شدیدتر و بیشتر خواهد بود ضمن آنکه این دانشمندان هشدار داده اند که واکسن کرونا ویروس، تاثیرپذیری کمتری در افراد با چاقی مفرد خواهد داشت.
پایه اساسی این مطلب بر این واقعیت است که واکسن آنفلوآنزا هم نمی تواند بر روی افرادی با شاخص توده بدنی بیش از ۳۰ (BMI)، به خوبی کار کند.

یک تیمی از دانشگاه کارولونیای شمالی با نگاهی بر اطلاعات ۷۵ مطالعه صورت گرفته شامل نزدیک به ۴۰۰ هزار بیمار در این زمینه از سراسر جهان، فهمیده اند که افرادی با چاقی مفرد و مبتلا به کووید ۱۹ احتمالا ۲ برابر در بیمارستان به سر می برند و ۷۴ درصد بیشتر آنها نیز در بخش های مراقبت ویژه بستری می شوند همچنین در این افراد خطر مرگ ناشی از ابتلا به کروناویروس نیز بیشتر است.
همچنین مطالعاتی از دانشمندان انگلیسی نیز نشان می دهد که افراد با اضافه وزن بالا نیز چنین خطرهای مشابه ای را تجربه می کنند و دولت ها را وادار می کند که اقدامات جدیدی را برای مهار چاقی انجام دهد.
پروفسور "بری پوپکین" رهبر مطالعات صورت گرفته از دپارتمان تغذیه دانشگاه کارولنیای شمالی می گوید: خطرات ناشی از چاقی مفرد و داشتن کووید ۱۹ می تواند خیلی بالاتر از حد انتظار باشد.
او می گوید: داشتن غذاهای سالم در بسیاری از کشورهای دنیا باید اولویت باشد و نوشیدنی های دارای شکر کم و غذاهای فرآوری نشده باید بیشتر در رژیم غذایی افراد قرار گیرد.
چاقی مفرد می توانند با تعدادی از بیماری ها مرتبط باشد که سبب خواهد شد در این افراد خطر ابتلا به کووید ۱۹ نیز بالا رود.
چاقی مفرد همچنین می تواند سبب التهاب بیشتر در سایر اعضای بدن شود و همین امر سبب کاهش توانایی بدن برای مقابله با عفونت ها شده و فشار بیشتری بر روی اندام های دیگر گذاشته و در نتیجه راحتی تنفس را کاهش می دهد.
پروفسور پوپکین درباره واکسن کروناویروس برای حفاظت در برابر کووید ۱۹ می گوید: محققان واکسن باید در مورد چگونگی تاثیر آن بر افراد چاق تامل کنند.
او نگران این موضوع است که زمانی واکسن آماده استفاده شود، در جمعیتی با درصد بالایی از مبتلایان به چاقی، تاثیرپذیری کمتری داشته باشد.
براساس این گزارش، چاقی مفرد در دنیا رو به افزایش است ضمن آنکه تقریبا ۲۰ درصد جمعیت کشورهای دنیا افرادی با چاقی مفرد یا دارای اضافه وزن هستند و محققین نسبت به چگونگی درمان و عمل کردن واکسن در این گروه از افراد بحرانی جامعه نگران هستند.
انتهای پیام/

پژوهشیار