معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی استان خبر داد:

بازگشت ۹۸ واحد صنعتی آذربایجان‌شرقی به چرخه تولید

1399/05/25 - 09:53 - کد خبر: 25145
واحد صنعتی

نصر: معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی گفت: در راستای تحقق شعار رونق تولید و احیای واحدهای صنعتی راکد، سال گذشته ۹۸ واحد صنعتی استان به چرخه تولید بازگشت.

به گزارش نصر، سجاد مطلبی افزود: براساس برنامه قرار بود سال گذشته ۹۰ واحد صنعتی راکد و تعطیل مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی استان احیا شود که فراتر از برنامه پیش بینی اقدام شد.
وی با اشاره به اینکه هدف گذاری امسال بازگرداندن ۹۰ واحد صنعتی راکد به چرخه تولید است، اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۵ واحد به چرخه تولید بازگشته و تلاش می شود تا پایان سال، برنامه پیش بینی شده تحقق یابد.
معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی گفت: تعدادی از این واحدها از طریق ستاد تسهیل و استمهال بدهی بانکی و اخذ تسهیلات جدید، تعدادی با واگذاری واحد صنعتی به اجاره و تعدادی نیز از طریق دریافت تسهیلات سرمایه در گردش دولت به چرخه تولید باز گشته اند.
مطلبی، ادامه داد: عمده مشکلی که موجب می شود تا واحد صنعتی نتواند دوباره به چرخه تولید بازگردد، مربوط به اختلاف شرکا است و در این زمینه کاری از دست شرکت شهرک های صنعتی استان برنمی آید.
میانگین تعطیلی واحدهای صنعتی مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی استان ۱۷ درصد و پایین تر از میانگین کشوری است
معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی میانگین تعطیلی واحدهای صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی کشور را ۲۳ درصد اعلام کرد و گفت: وضعیت این استان در مقایسه با میانگین کشوری خوب بوده به طوری که ۱۷ درصد معادل حدود ۴۰۰ واحد مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی استان تعطیل هستند.
مطلبی، افزود: هم اکنون حدود ۲ هزار و ۵۵۰ واحد صنعتی در داخل شهرک ها و نواحی صنعتی استان به بهره برداری رسیده است که ۸۳ درصد آن ها با ظرفیت های متفاوت زیر ۵۰، بین ۵۰ تا ۷۰ و بالای ۷۰ درصد در حال فعالیت هستند.
وی یادآوری کرد: مشکل در تامین مواد اولیه، کمبود نقدینگی، اختلاف شرکا، نبود ماشین آلات و مشکل فروش از عمده عوامل تعطیلی واحدهای صنعتی مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی استان است.
معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی، با بیان اینکه این استان در حوزه صنایع کوچک و متوسط جزو ۳ استان برتر کشور است، گفت: ۹۴ تا ۹۵ درصد از واحدهای صنعتی استان صنایع کوچک و متوسط هستند که به عنوان تکمیل کننده چرخه فعالیت صنایع بزرگ فعالیت می‌کنند. 
مطلبی، ادامه داد: بر اساس رده بندی، واحدهای دارای یک تا ۴۹ نفر پرسنل صنایع کوچک، ۵۰ تا ۱۰۰ نفر صنایع متوسط و ۱۰۰ نفر به بالا صنایع بزرگ محسوب می شوند. 

حمایت از صنایع کوچک و متوسط از اولویت های شرکت شهرک های صنعتی است
معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی گفت: حمایت از صنایع کوچک و متوسط در راستای توسعه واحدهای صنعتی مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی از اولویت های شرکت شهرک های صنعتی استان است.
مطلبی، با اشاره به مشکلات موجود در صنایع کوچک و متوسط استان، افزود: عمده این مشکلات ناشی از این است که خود سرمایه گذار هم مالک، مدیرعامل، مدیرکارخانه، مدیر مالی و مدیر بازاریابی بوده و همه این امور به یک نفر ختم می شود.
معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی گفت: برای کمک به این واحدها ۲ مرکز خدمات فناوری و کسب و کار در شهرک های صنعتی شهید سلیمی و فناوری خودرو راه اندازی شد و در این مراکز ۴۴ مشاور برای ارایه خدمات مشاوه ای به بخش صنعت استان مستقر هستند.
مطلبی، با اشاره به نبود فرهنگ استفاده از خدمات مشاوره در بخش صنعت استان، ادامه داد: برای استفاده واحدهای صنعتی از خدمات مشاوران به منظور ارزیابی مشکل واحدهای صنعتی از سوی آنان، شرکت شهرک های صنعتی یارانه و کمک مالی پرداخت می کند.
وی تسهیل و حمایت از واحدهای صنعتی برای قرار گرفتن در تابلو فرابورس را از حمایت های شرکت شهرک های صنعتی از صنایع کوچک و متوسط اعلام کرد و اظهار داشت: در این راستا واحدهای صنعتی دیگر نیازی به گرفتن کارگزار را ندارند.
مطلبی، کمک مالی از واحدهای صنعتی برای اجاره غرفه در نمایشگاه های داخلی و خارجی، برگزاری دوره های آموزشی برای واحدهای صنعتی و تامین ۸۰ تا ۱۰۰ درصد هزینه دوره، برگزاری تورهای صنعتی داخلی و خارجی، امضای تفاهم نامه با بیمه ایران برای ارایه خدمات بیمه ای تکمیل درمان و شناسایی و رفع نیازهای فناورانه واحدهای صنعتی را از دیگر حمایت های این شرکت از واحدهای صنعتی اعلام کرد. 

صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک ۷۰ درصد اصل و فرع تسهیلات را تضمین می کند
معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه شرکت شهرک های صنعتی نمایندگی صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک ایران است، گفت: نمایندگی صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک، سپردن وثیقه های واحدهای صنعتی در بانک ها را تسهیل می کند.
مطلبی، افزود: این صندوق با اخذ دفترچه قرارداد واحدها با شرکت شهرک های صنعتی، در مناطق توسعه یافته مانند تبریز تا ۷۰ درصد اصل و فرع تسهیلات و در مناطق کمتر توسعه یافته مانند ورزقان تا ۸۵ درصد این تسهیلات را تضمن می کند.
وی اظهار داشت: در قانون مشخص شده بود که قرارداد شرکت شهرک های صنعتی همردیف سایر اسناد دولت بوده و بانک ها باید آن ها را برای ضمانت و وثیقه قبول کنند که با پیگیری مقام های استانی و مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان این موضوع امسال محقق شد و بانک ها دفترچه قرارداد این شرکت با واحدهای صنعتی را برای ضمانت قبول می کنند.

چهار کنسرسیوم صادراتی در آذربایجان شرقی وجود دارد
معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی با اشاره به تقاضای بازارهای خارجی برای داشتن سبد کالایی بجای یک کالا، گفت: برای پاسخ به تقاضای این بازارها اقدام به تشکیل ۴ کنسرسیوم صادراتی در استان شد.
مطلبی، با بیان اینکه چند واحد صنعتی با هم اقدام به تشکیل یک کنسرسیوم صادراتی می کنند، ادامه داد: این کنسرسیوم ها برای ورود به بازار کشورهای هدف از طریق شرکت شهرک های صنعتی مورد حمایت دولت قرار می گیرند.
وی یادآوری کرد: از این کنسرسیوم ها از جمله برای انجام تبلیغات، گرفتن دفتر کار و خدمات مشاوره ای در کشورهای هدف در قالب یارانه دولتی حمایت می شود و آن ها کالاهای مورد نیاز بازارهای هدف را در قالب سبد کالایی تامین می کنند.

۴۱ خوشه کسب کار در آذربایجان شرقی شناسایی شده است
معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه خوشه های کسب و کار مجموعه ای از واحدهای صنعتی هستند که در یک منطقه خاص جغرافیایی مستقر بوده و دارای اهداف مشترکی هستند، گفت: هم اکنون در سطح استان ۴۱ خوشه شناسایی و ۱۳ خوشه عملیاتی شده که ۸ مورد از آن ها نهایی و تحویل نهاد فراگیر مانند اتحادیه، انجمن و تشکل مربوطه شده و ۵ خوشه نیز در مرحله اجرا است.
مطلبی، مبلمان و صنایع چوبی مرند، فرش و تابلو فرش تبریز و سردرود، تجهیزات نفت و گاز تبریز، نخودچی ممقان و خوشه حوله بافی تبریز را از جمله خوشه های فعال استان اعلام کرد و افزود: خوشه های قطعات خودرو، لوازم خانگی، کفش، سبزه و کشمش منطقه مراغه، ملکان و بناب و آجیل و خشکبار تحویل نهاد فراگیر شده است.

مراکز طراحی و مارکتینگ برای خوشه های کسب و کار با همکاری دانشگاه هنر اسلامی راه اندازی شد 
معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی گفت: برای رفع مشکل طراحی و بازاریابی خوشه های کسب و کار با همکاری دانشگاه هنر اسلامی مراکز طراحی و مارکتینگ برای این خوشه ها راه اندازی شد.
مطلبی، با بیان اینکه بر اساس توافق، تجیهزات از سوی خوشه ها و نیروی دانش آموخته و خدمات از سوی دانشگاه هنر اسلامی تامین می شود، ادامه داد: خوشه های کسب و کار در هر موردی مانند طراحی کالا یا طراحی وب سایت مشکل داشته باشند، دانشگاه هنر اسلامی به آن ها کمک کرده و نیازهای آن ها را برطرف می کند.
انتهای پیام/

پژوهشیار