خبر/

اجرای اولین مرکز دفن بهداشتی پسماند ویژه کشور در تبریز

1399/05/16 - 16:39 - کد خبر: 24698
ایرج شهین باهر

نصر: با حضور فرماندار تبریز، مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی و شهردار تبریز بازدیدی از پروژه مرکز دفن بهداشتی پسماند ویژه تبریز انجام شد.

به گزارش نصر، ایرج شهین باهر، شهردار تبریزروز پنجشنبه در حاشیه بازدید از پروژه مرکز دفن بهداشتی پسماند تبریز به خبرنگاران گفت:در بحث نخاله گاه مشکلاتی داریم و چون که تعیین و تحویل محل برعهده اداره راه و شهرسازی است، تقریبا طی هفت مرحله با راه و شهرسازی مکاتبه کرده ایم.
وی ادامه داد: در حال حاضر در تبریز نخاله گاهی نداریم و تاکنون هیچ محلی در اختیار ما قرارداده نشده است و تنها یک نخاله گاه در سنگ شهر به ما داده بودند که آن را هم به دلیل قرار گرفتن در حوضچه شهریار، تعطیل کردند.
شهردار تبریز با بیان اینکه در حال حاضر تنها یک محل در بابا باغی وجود دارد، خاطرنشان کرد: به دلیل دور بودن این مکان از نقاط در حال توسعه و ساخت و ساز شهر، هیچ کس راضی نمی شود که نخاله ها را از آن سمت شهر به این جا بیاورد و در نتیجه نخاله ها در شرق تبریز به مسیل ها و رودخانه ها برمی گردد که مشکلات زیادی را به وجود آورده است.
بنا به این گزارش، بهروز مهدوی، فرماندار تبریز نیز در این بازدید در رابطه با مشکل نخاله گاه تبریز گفت: توپوگرافی منطقه در اختیار دستگاه هایی که در این موضوع نقش دارند، وجود دارد، لذا این دستگاه ها باید براساس این توپوگرافی پیشنهادات خود را ارائه دهند.
فرماندار تبریز ادامه داد: شهرداری نیز محل های مورد نظر خود را برای اختصاص نخاله گاه، شناسایی کرده و برای بررسی در اختیار اداره کل حفاظت محیط زیست استان قرار دهد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی نیز در این بازدید تاکید کرد: جلسه ای با حضور اداراتی که در این موضوع مرتبط هستند از جمله سازمان آب، راه و شهرسازی، محیط زیست، امور اراضی و منابع طبیعی و همچنین سازمان صمت  تشکیل یافته و مشکلات مربوط به نخاله گاه تبریز بررسی و حل شود.
قاسمی خاطرنشان کرد:  در حال حاضر بسیاری از معادن هستند که عملیات برداشت انجام شده اما احیا نشده اند، در حالیکه این نخاله ها می توانند در احیاء این معادن نقش ویژه ای داشته باشند.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تبریز نیز در این بازدید با اشاره به اینکه سلول یک این مرکز دفن پسماند هم سطح سلول دو قرار گرفته است، گفت: سلول دو آماده لاینینگ گذاری است و سلول سه نیز تا آخر سال جاری افتتاح خواهد شد و در خصوص سلول های چهار و پنج نیز عملیات خاک برداری به اتمام رسیده است.
وی ادامه داد: این پروژه جزو مهمترین اتفاقات در کشور است و با وجود اینکه رسیدگی به پسماند ویژه جزو وظایف شهرداری نبود، اما برای جلوگیری از مشکلات کشاورزی، صنعتی و بیمارستانی این موضوع مدیریت شد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از قراردادهای ما ارتقا و توسعه تصفیه خانه است که مختص کل استان است و این سلولها که لوله گذاری شده است، با یکدیگر ارتباط دارند اما چون تصفیه خانه تا سقف 200 مترمکعب بود و عمر فیلترها رو به اتمام بود، تصمیم گرفتیم از طریق مشاور یکم که قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) است با استفاده از تکنولوژی جدید  کار را پیش ببریم.
اصغری گفت: تا آخر سال 99 خبرهای خوشی خواهیم شنید و ان‌شاءالله افتتاح قسمت هایی از این پروژه از جمله سلول شماره دو با حضور مسئولین استانی انجام خواهد شد.
وی در خصوص اعتبار این پروژه نیز افزود: در حال حاضر فعال ترین پروژه زیست محیطی کشور در این مکان در حال انجام است که 100 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است و طبق ابلاغ آقای شهردار اگر نیاز باشد بالای 200 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته خواهد شد و هیچگونه  محدودیتی ندارد.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تبریز با تقدیر از اقدامات قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء در انجام این پروژه خاطر نشان کرد: انفجارات صورت گرفته به لحاظ زمانی تقریبا اجرای پروژه را 10 برابر تسریع کردند و علت تلاش همه جانبه ما برای تکمیل هرچه سریع تر این پروژه، بازخورد و نتایج مثبت برای سالهای بعد است چون که آن زمان ارزش این پروژه مشخص می شود و در هیچ نقطه از کشور تصفیه خانه ای برای پسماند، لندفیلد بهداشتی و پسماند ویژه وجود ندارد.
در ادامه این بازدید، مدیر این پروژه در خصوص جزئیات این طرح گفت:  فاز اول انفجار روز گذشته انجام شد و حدودا 5 هزار مترمکعب عملیات سنگ برداری صورت گرفت که از امروز شروع به تخلیه کرده ایم و چال های فاز بعدی نیز زده شده و آماده انفجار است.
عبدالزاده ادامه داد: اگر با شیوه های معمولی و از طریق ماشین آلات راه سازی این کارها را انجام می دادیم، به لحاظ زمان تقریبا 10 برابر زمان فعلی نیاز بود و هزینه زیادی نیز متحمل می شدیم لذا از طریق تکنولوژی جدید عملیات خاک برداری را انجام دادیم.
وی اظهار کرد: اولویت اول ما لندفیلد شماره دو است که در حال حاضر ماشین آلاتمان در آنجا مشغول به کار هستند و شیب ها را پاک سازی می کنند تا  عملیات لاینینگ و لوله گذاری جهت اتصال شیر آبه انجام شود و به تبع آن لندفیلد شماره سه نیز در برنامه سال جاری ما قرار دارد و همچنین خاک برداری لندفیلد چهار و پنج نیز امسال و لاینینگ و نصب تجهیزات  در سال بعد انجام خواهد شد.
مدیر پروژه دفن بهداشتی پسماند تبریز در خصوص زمان بندی این پروژه نیز بیان کرد: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته قصد داریم در سریع ترین زمان ممکن و تا پایان سال جاری لندفیلد شماره دو ر ا تکمیل کرده و به اتمام برسانیم و تقریبا عملیات پاک سازی را تمام کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه میزان حجم خاک برداری شده تقریبا 2/5 میلیون متر است، افزود: برای عملیات لاینینگ از جی سی ال و برای پوشش و عدم آسیب رسانی به لاینینگ ها نیز از مش بندی و شات کریت استفاده کرده ایم، هم چنین این پروژه حالت کاسه ای داشته و کلا بتن ها همگی عایق بندی و آب بندی شده اند و هیچ گونه نفوذ پذیری از دیواره و کف امکان پذیر نیست.
گفتنی است، این پروژه بر اساس دستور سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت کشور، برای جلوگیری از آسیب‌های زیست محیطی و توسط قرارگاه خاتم الانبیاء به عنوان پیمانکار اجرا می شود.
انتهای پیام/

پژوهشیار