مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی عنوان کرد:
انتقال آب ارس، راهحل قطعی و دائمی/ افزایش 38 درصدی مصرف آب در تبریز
1399/05/14 - 16:03 - کد خبر: 24540
نصر: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی گفت: در روزهای اخیر با اقداماتی مثل جایگزینی آب صنعت و واحدهای کوچک تجاری و حفر چاههای جدید، مشکل قطعی آب را در تبریز مرتفع کردیم، اما برای حل قطعی این مشکل، انتقال آب ارس ضروری است.
به گزارش نصر، بررسی آخرین وضعیت تأمین آب شرب تبریز و مشکلات این حوزه، دستورجلسه ستاد بحران آذربایجان شرقی بود که با گزارش مدیران عامل شرکتهای آب و فاضلاب و آب منطقهای استان آغاز شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی در این خصوص گفت: نیاز آبی شهر تبریز در حال حاضر 5 هزار و 600 لیتر بر ثانیه است که از نظر تولید و مصرف، سر به سر هستیم.
علیرضا ایمانلو افزود: در روزهای اخیر با اقداماتی مثل جایگزینی آب صنعت و واحدهای کوچک تجاری و حفر چاههای جدید، مشکل قطعی آب را در تبریز مرتفع کردیم، اما برای حل قطعی این مشکل، انتقال آب ارس ضروری است.
افزایش 38 درصدی مصرف آب در تبریز
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این خصوص، با اشاره به افزایش 18 درصدی تولید آب شرب در سال جاری، گفت: گزارشها افزایش 5 تا 6 درصدی مصرف آب را پیشبینی میکرد، اما امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا، مصرف آب در تبریز 38 درصد افزایش یافت.
رحمتی با بیان اینکه این افزایش شدید، موجب قطعی آب در هفتههای گذشته شد، افزود: خوشبختانه با هماهنگی، پیگیری و برنامهریزیهای انجامشده و اقداماتی نظیر تقویت ایستگاهها و افزایش ظرفیت برداشت آب، فعلا این مشکل رفع شده است.
وی، حل قطعی مشکل کمبود آب شرب تبریز را در گرو اجرای طرح انتقال آب ارس دانست و گفت: در سال 96 و پس از تصویب شورای اقتصاد، موضوع تأمین اعتبار این طرح از طریق فاینانس مطرح شد، اما به دلیل تحریمها امکان این کار فراهم نشد.
رحمتی با بیان اینکه برآورد اعتبار این طرح، 688 میلیون یورو است، افزود: تأمین این اعتبار از توان اعتبارات دولتی خارج است و باید از طریق فاینانس تأمین کنیم که پیگیریها در این زمینه انجام میشود.
وی از اقداماتی نظیر افزایش ظرفیت برداشت از منابع آبی، هدایت صنایع و برخی از مشترکان واقع در مسیر انتقال آب زرینهرود به سمت استفاده از آب چاه، حفر چاههای جدید، تقویت ایستگاههای توزیع و تکمیل خط انتقال آب نهند به تبریز به عنوان راهحلهای کوتاهمدت برای تأمین آب شرب مورد نیاز شهروندان تبریزی نام برد و گفت: انتقال آب ارس، راهحل مطمئن و اساسی این موضوع است.
ضرورت انتقال آب رود ارس به تبریز
استاندار آذربایجان شرقی هم با تأکید بر اینکه باید از منابع محدود آب و انرژی به درستی استفاده کنیم، گفت: در کنار اقداماتی که برای تأمین آب شرب مورد نیاز شهروندان انجام میشود، اصلاح الگوی مصرف و جلوگیری از هدررفت آب نیز باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.
پورمحمدی با بیان اینکه کمبود آب، مسأله دیروز و امروز نیست، افزود: امسال به خاطر شیوع بیماری کرونا، این مسأله تشدید شد و قطع آب در شهر تبریز مشکلاتی را برای شهروندان به وجود آورد.
وی افزود: خوشبختانه با تلاش و هماهنگی دستگاههای مسئول، مسأله کمبود آب در روزهای اخیر حل شده؛ اما برای بلندمدت و حل قطعی این مشکل، عزم جدی برای متعادل کردن میزان تولید و مصرف آب ضروری است.
پورمحمدی، انتقال آب رود ارس به تبریز را راهکار ضروری حل این مشکل عنوان کرد و گفت: به صورت جدی پیگیر اجرای این طرح هستیم و با توجه به مشکل تأمین اعتبار به خاطر تحریمهای اقتصادی، راهحلهای جایگزین تعریف شده و این طرح اجرایی میشود.
انتهای پیام/