مدیر صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی استان خبر داد:
سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد تومانی برای ساخت سردخانههای جدید در آذربایجانشرقی
1399/04/28 - 09:45 - کد خبر: 23441
نصر: مدیر صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: ۲۰ واحد سردخانه ای جدید در این استان با سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد تومان در حال ساخت است.
به گزارش نصر، ایاز برنو اظهار کرد: این ۲۰ واحد افزون بر ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند که با پایان آنها تعداد سردخانه های آذربایجان شرقی به ۱۳۵ واحد می رسد و به لحاظ ظرفیت ۱۰۰ هزار تن افزایش می یابد.
وی افزود: تعداد سردخانه های آذربایجان شرقی در سال گذشته ۱۱۵ واحد بود که با ظرفیت ۳۸هزار و ۵۰۰ تن بارگیری شد.
وی ادامه داد: میزان سرمایه گذاری برای ساخت این سردخانه ها بیش از هزار میلیارد تومان بوده است.
برنو ادامه داد: سردخانه های آذربایجان شرقی برای یک هزار و 300 نفر اشتغال مستقیم و دو هزار و 600 نفر دیگر اشتغال غیر مستقیم ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: ۱۶ شهرستان استان دارای سردخانه هستند و مراغه، میانه، تبریز و اهر بیشترین تعداد این واحدها را دارند.
وی تشریح کرد: هوراند، ورزقان و کلیبر، خداافرین و جلفا سردخانه ندارند که در حال پی گیری برای سرمایه گذاری هستیم و شهرستان جلفا به زودی صاحب سردخانه می شود.
مدیر صنایع تبدیلی جهادکشاورزی آذربایجان شرقی تاکید کرد: سردخانه ها یکی از مهمترین زیر ساخت های توسعه پایدار در اقتصاد کشاورزی است و بدون آنها توسعه کشاورزی و ایجاد امنیت غذایی غیر ممکن است.
برنو همچنین یادآوری کرد: آذربایجان شرقی به علت قرار گرفتن در مسیر صادرات، مرکز مهم در زمینه فرآوری محصولات به شمار میرود و اقلام بسیاری از خشکبار همچون کشمش و پسته وارد استان شده و بسته بندی میشود؛ اکنون استان در زمینه فراوری خشکبار دارای رتبه اول کشور است.
وی گفت: صنایع تبدیلی نخود نیز منحصر به آذربایجان شرقی و به خصوص شهرستان ممقان است، به طوریکه فقط یک هزار و 200 کارگاه تولیدی در ممقان مشغول به فراوری نخود هستند و سالانه بالای ۱۰۰ هزار تن نخود فراوری کرده و با رفع نیاز داخلی، حتی مقداری از آن نیز به سایر کشورها صادر میشود.
وی با بیان اینکه لپه مورد نیاز کشور نیز در شهرستان آذرشهر فراوری میشود، اظهار کرد: کارخانههای صنایع تبدیلی استان با تکنولوژی بسیار بالایی فعالیت کرده و دارای فضای تمیز کاری هستند.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: در زمینه فراوری خرما هم استان بیشترین تعداد واحد بسته بندی خرما را در کشور دارد.
برنو همچنین در خصوص وضعیت صنایع تبدیلی گل محمدی در خاستگاه این محصول ارزشمند است، گفت: ۱۵ کارخانه فرآوری گل محمدی در آذربایجان شرقی فعالیت میکنند که با داشتن تکنولوژیهای فراوری سطح بالا، هر یک با ظرفیت متوسط هزار تن و در مجموع ۱۵ هزار تن، گلاب، اسانس و عرق گل محمدی تولید میکنند.
وی با بیان اینکه کارخانههای صنایع تبدیلی گل محمدی استان، با تمام ظرفیت کار نمیکنند، اظهار کرد: کارخانه فرآوری گل محمدی به اندازه کافی در استان وجود دارد اما برخی اوقات قیمت پیشنهادی بالای سایر استان ها، موجب خروج گل محمدی از آذربایجان شرقی می شود.
برنو گفت: تولید اسانس گل محمدی با تکنولوژی منحصربفرد و بسیار بالایی انجام میگیرد که در استان چهار واحد مخصوص تولید اسانس وجود دارد؛ این اسانسها وارد بازار داخلی شده یا صادر میشود.
انتهای پیام/