مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری آذربایجان شرقی مطرح کرد:
برخورداری 73 درصدی روستاهای آذربایجان شرقی از اینترنت پرسرعت
1399/04/16 - 15:18 - کد خبر: 22886
نصر: مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری آذربایجان شرقی گفت: ملاک اصلی برای ما حذف کد آبادی از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری و همچنین وزارت کشور است و این اتفاق به دلیل مشکل هماهنگی بین شورای عالی شهرسازی و معماری و وزارت کشور صورت گرفته است.
به گزارش نصر، "تقی کرمی" در نشست خبری روز دهیار و شهرداری ها با حضور خبرنگاران، اظهار داشت: سه هزار و 72 روستا در استان وجود داردکه دو هزار و 709 روستا دارای سکنه و 360 روستا خالی از سکنه است و اکنون در یک هزار و 938 روستا دهیاری فعال داریم و بقیه روستاها بدلیل عدم رغبت مردم برای شرکت در انتخابات شورا و یا انحلال شورا، توسط فرمانداریها مدیریت میشوند.
وی ادامه داد: تعداد بانوان عضو شورا در روستاها متاسفانه کمتر است و از 6 هزار و 77 نفر اعضای شورای روستاهای استان تنها 40 نفر را بانوان تشکیل می دهند.
وی با اشاره به اینکه در برخی از روستاها که به تبریز الحاق شده اند اما باز هم دهیار دارند، ابراز داشت: ملاک اصلی برای ما حذف کد آبادی از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری و همچنین وزارت کشور است و این اتفاق به دلیل مشکل هماهنگی بین شورای عالی شهرسازی و معماری و وزارت کشور صورت گرفته است. شورای عالی چند روستا را در طرح تفضیلی جزو تبریز محسوب کرده و باید کد آبادی آن روستا حذف میشد تا جزو تبریز شود اما حذف نشده و تا انجام نشود، نمی توان بدون متولی گذاشت و باید دهیار انتخاب کنیم.
وی در این رابطه اضافه کرد: روستاهایی مانند کندرود، اوغلی و... هم شامل این مشکل هستند که ما تابع قانون فرادستی از شورای عالی معماری و شهرسازی هستیم و هر زمان کد آبادی حذف شود، دهیار را حذف و روستا را جزو تبریز محسوب میکنیم، این امر قابل حل است ولی زمان بر خواهد بود.
کرمی با اشاره به ظرفیت بومگردی روستایی استان، گفت: بیش از 300 مجوز بوم گردی در استان صادر شده که از رونق خوبی برخوردار است.
وی در رابطه با پروژه هایی که در چهار سال گذشته در روستا های استان انجام شده است افزود: بیش از دو هزار و 500 پروژه در روستاهای آذربایجان شرقی به بهره برداری رسیده است و فقط امسال 109 پروژه با اعتبار 32 میلیارد تومان آماده بهره برداری است.
کرمی در تشریح رونق تولید و اشتغال روستایی، گفت: در چهار شهر مرکز عرضه محصولات روستایی راه اندازی کردیم که اگر در 65 روستا الگو عملی شود، در بقیه روستاهای استان این اقدام الگوبرداری میشود که در رونق تولید و اشتغال روستایی بسیار موثر خواهد بود.
وی ضمن اشاره به اینکه در برخی از روستاها با تانکر آبرسانی می کنیم، افزود: در آذربایجان شرقی تعداد جمعیت روستایی بهره مند از آب شرب را 83 درصد است، چندین میلیارد تاکنون برای حفر چاههای آب هزینه کردهایم اما در برخی روستاها در عمق 200 متری هم به آب نرسیدیم و مجبور به تامین آب با تانکر هستیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار نصر درباره تخلفات مالی در شوراهای روستایی در ۴ سال اخیر، گفت: شوراهای روستایی برخلاف شوراهای شهری فاقد منابع مالی هستند و اگر دولت منابعی واریز می کند به حساب نهاد دهیاری واریز می کند، اما هزینه کرد منابع مالی با مصوبه شورا است، در نهاد دهیاری تخلف مالی داریم که شاید در این تخلف مالی شورا هم بی تقصیر نیست، در یکی از بخش ها رقم تخلف بالاست و فرد متخلف عزل و اکنون در زندان بوده و فرآیند قضایی پرونده در حال طی شدن است.
وی با اشاره به وضعیت روستاهای استان در حوزه کرونا، گفت: برخی روستاهای نزدیک به شهر وضعیت زرد و چهار مورد از روستا ها بدلیل برگزاری مراسمات و تجمع وضعیت قرمزی دارند و باید مراقبت کنیم و از برگزاری مراسمات جدا پرهیز کنیم تا بتوانیم به شرایط عادی برگردیم.
وی در پایان اظهارداشت: قبل از سال 92 اینترنت در روستاها نداشتیم ولی امسال یک هزار و 966 روستای ما یعنی 73 درصد تمام روستاها از اینترنت پرسرعت برخوردار است و 96 درصد روستاها هم خدمات آنتن دهی اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و رایتل را تحت پوشش موبایل دارند.
انتهای پیام/