مدیرشیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان؛
«خاویار» آذربایجان شرقی برای اولین بار در شمال غرب کشور برداشت میشود
1399/04/02 - 16:51 - کد خبر: 22143
نصر: مدیرشیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: خاویارگیری از ماهی خاویار در استان که وارد ۶ سالگی آغاز پرورش ماهی خاویار شدهایم، از امسال برای اولین بار در شمال غرب کشور در آذربایجان شرقی آغاز میشود.
ب گزارش نصر، قاسم جعفروند در گفتوگو با خبرنگار، با اشاره به اینکه پرورش ماهی خاویار از سال 93 در آذربایجان شرقی آغاز شده است، اظهار داشت: ماهی خاویار در 6 مزرعه پرورش ماهی استان تولید میشود که دو محصول «گوشت» ماهی خاویار و «تخم» ماهی خاویار از آن بهره برداری میشود.
وی با بیان اینکه «خاویار» که اصطلاحاً به «تخم ماهی خاویار» اطلاق میشود، تولید آن 6 الی 10 سال زمان میبرد، افزود: خاویارگیری از ماهی خاویار در استان که وارد 6 سالگی آغاز پرورش ماهی خاویار شدهایم، از امسال برای اولین بار در شمالغرب کشور در آذربایجان شرقی آغاز میشود.
مدیرشیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان 10 الی 15 درصد وزن ماهی خاویار را دارای تخم ماهی خاویار پیش بینی کرد و گفت: 26 تن ماهی خاویار در استان در حال پرورش در مزارع پرورش ماهی است که با رسیدن به سن تخم گذاری، بیش از 3 تن خاویار میتوانیم از ماهیها استخراج کنیم.
وی با بیان اینکه امسال به عنوان اولین سال برداشت خاویار، پیشبینی ما برداشت حدود 900 کیلو خاویار از مزارع پرورش ماهی استان است، ابراز داشت: حجم دقیق خاویارگیری پس از سونوگرافی مخصوص ماهیهای خاویاری مشخص میشود.
جعفروند از رونق پرورش ماهی خاویار در آذربایجان شرقی با جذب سرمایه گذاران جدید خبر داد و اضافه کرد: حاشیه رود ارس و شهرهای جلفا و خداآفرین بهترین مکانها برای تولید و پرورش ماهی خاویاری است و احتمالاً بخشی از ظرفیت تولید ماهی قزل آلا در حاشیه رود ارس هم به پرورش این ماهی با ارزش سوق یابد.
وی افزود: اکنون 15 هزار و 450 متر مربع مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در استان داریم تصریح کرد: در سالهای اخیر نتایج ارزشمندی از نحوه رشد و پرورش مایان خاویاری شاهد بودیم که امسال اولین محصول تخم خاویار را از ماهیان پرورش یافته برداشت خواهیم کرد. در شش سال گذشته پرورش دهندگان از محل فروش گوشت ماهیان خاویاری «نَر» درآمد کسب میکردند که از امسال خاویار هم استخراج شده و با ارزش افزوده بالا به فروش میرسد.
مدیرشیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان خاطر نشان کرد: اکنون دانش و تجربه کافی در خصوص پرورش ماهیان خاویاری در استان وجود دارد و زمینه مناسب برای سرمایه گذاری وجود دارد.
وی گفت: به دنبال جذب سرمایه گذار در فرآوری و ایجاد زنجیره ارزش افزوده بیشتر از خاویار در داخل استان هستیم که در این صورت به جای خام فروشی خاویار به قیمت سه میلیون تومان، میتوان پس از فرآوری، هر کیلو خاویار تا 15 میلیون تومان هم به فروش رساند و یا صادرات انجام داد.
انتهی پیام/