رییس هیات بدن سازی و پرورش اندام:

500 باشگاه بدن سازی مجوزدار در آذربایجان شرقی فعال است

1398/03/18 - 15:16 - کد خبر: 2152
باشگاه بدن سازی مجوزدار در آذربایجان شرقی

نصر: رییس هیات بدن سازی و پرورش اندام آذربایجان شرقی با اشاره به افزایش باشگاه های این رشته ورزشی در سطح استان گفت: در حال حاضر باشگاه 500 مجوزدار فعالیت می کنند.

به گزارش نصر به نقل از ایرنا، علی نیک رزم با بیان اینکه ورزش به همراه آموزش می تواند فواید زیادی داشته باشد، افزود: متاسفانه در جامعه حاضر آنطور که باید به ورزش توجه نمی شود و گویی این امر مهم و نشاط آور اجتماعی به فراموشی سپرده شده است.
رییس هیات بدن سازی و پرورش اندام آذربایجان شرقی در پاسخ به این سوال که آیا آمار دقیقی از ورزشکاران فعال بدن سازی و پرورش اندام در سطح استان وجود دارد، اظهار کرد: این رشته ورزشی را می توان در 2 بخش ورزشکاران حرفه ای و فعال که در تمام زیر مجموعه های این رشته ورزشی از قبیل پاورلیفتینگ، مچ اندازی و قویترین مردان فعالیت دارند و همچنین ورزشکاران عام که در اکثر باشگاه های ورزشی بدن سازی با فراگیری70 درصد مراجعین، طبقه بندی کرد.
نیک رزم آمار باشگاه های مجوزدار در سطح استان را 500 باشگاه اعلام کرده و بیان کرد: همچنین در کنار این تعداد باشگاه نزدیک به 150 باشگاه غیرمجاز که در آستانه کسب مجوز هستند، نیز فعالیت می کنند؛ روی هم رفته تعداد ورزشکاران فعال و پایدار در رشته بدن سازی در سطح استان را می توان 150 تا 160 هزار نفر برشمرد.
وی با اشاره به اینکه طبق تذکراتی که به تمامی مدیران باشگاه های ورزش بدن سازی در آذربایجان شرقی داده شده است از آنها خواسته شده ورزشکاران را در بدو ورود به باشگاه در بیمه ورزشی نام نویسی کنند، تا هم از نظر آمارگیری دستمان باز شود و هم اینکه در بروز هر نوع حوادثی بیمه ورزشی همراه ورزشکاران باشد، ادامه داد: بطور میانگین آمار کلی حاضرین و مراجعه کنندگان به باشگاه های بدن سازی و پرورش اندام در سطح استان در بخش آقایان و بانوان را می توان بین 800 تا 900 هزار نفر بیان کرد.
نیک رزم با انتقاد از روال قدیمی موجود که بیمه ورزشی و با اشاره به اینکه ورزشکاران فعال بانوان در رشته بدن سازی و پرورش اندام در هیات ورزش های همگانی ثبت نام می شود، گفت: در تلاش هستیم تا آمار این ورزشکاران را به هیات بدن سازی و پرورش اندام استان انتقال دهیم تا آماری دقیق تر داشته باشیم.

وی همچنین عنوان کرد: اکثر ورزشکاران سایر رشته های ورزشی از باشگاه های بدن سازی پرورش اندام استفاده می کنند، ولی من تا به حال ندیدم ورزشکاری که در رشته بدن سازی فعالیت می کند و بیمه این رشته ورزشی را دارد در دیگر ورزش ها مشغول باشد، بلکه برعکس این قضیه اتفاق می افتد که این حالت در آمارگیری هیات بدن سازی و پرورش اندام تاثیر می گذارد.
رییس هیات بدن سازی و پرورش اندام آذربایجان شرقی در مورد مسابقاتی که در استان برگزار شده نیز اظهار کرد: خوشبختانه از سه سال قبل فدراسیون بدن سازی و پرورش اندام، حوزه بانوان را راه اندازی کرد که ابتدا قرار بود در بخش آموزش و تربیت مربی فعالیت کند، اما بعدا در حوزه مچ اندازی بانوان ورود کرد و مسابقات قهرمان کشوری برگزار شد و فعلا در حال طراحی لباس ملی برای حضور در میادین بین المللی می باشد.

نیک رزم بیان کرد: یکی از افتخارات من به عنوان ریاست هیات بدن سازی و پرورش اندام آذربایجان شرقی برگزاری اولین دور مسابقات جام سرداران شهید آذربایجان بود که در پنج رده وزنی پرورش اندام برگزار شد و در پایان مدال های واقعی طلا، نقره و برنز تحویل نفرات برتر این مسابقه شد که باعث خوشحالی و حضور حداکثری ورزشکاران سطح کشور در این رشته ورزشی در استان آذربایجان شرقی شد.
وی در مورد برگزاری مسابقات قوی ترین بانوان آذربایجان شرقی نیز توضیح داد: هیات بدن سازی و پرورش اندام آذربایجان شرقی 2 بار مسابقات قویترین بانوان با عنوان قدرتی و سرعتی را در سطح استان راه انداخت و استقبال خوبی از این مسابقه انجام گرفت، ولی در سطح بین استانی و کشوری مسابقه ای با این عنوان انجام نگرفته و ما به دنبال برگزاری آن هستیم.
نیک رزم بیان کرد: در برگزاری اولین مسابقات بانوان در سطح کشور به عنوان اولین استان عمل کردیم و به رغم اینکه 2 بار این مسابقات را برگزار کردیم، امسال هم تا شهریور ماه سومین مسابقه را راه اندازی خواهیم کرد.
وی همچنین با بیان اینکه از سال 84 تا 96 استان تهران به عنوان استان اول مسابقات پرورش اندام در کشور یکه تازی می کرد، گفت: در سال 96 هیات بدن سازی و پرورش اندام آذربایجان شرقی پس از سال ها توانست از مقام بیست و چهارمی به مقام سوم و نهایتا از طرف فدراسیون به عنوان هیات برتر کشور انتخاب شود.
نیک رزم در پاسخ به این سوال که وضعیت رشته بدن سازی در زمان قبل از تصدی گری و پس از تصدی گری شما چه تغییری کرده است، تشریح کرد: ابتدا باید از همه روسای قبلی که در رشد و توسعه ورزش بدن سازی و پرورش اندام استان زحمت کشیدند تشکر کنم و تلاش آنها را ارج می نهم.
وی افزود: در زمان برگزاری مجمع دور اول ریاست بنده در جایگاه قهرمانان 2 ورزشکار ملی پوش از استان ما حضور داشتند که خوشبختانه این رقم اکنون به بیش از 10 نفر قهرمان جهانی و 50 نفر در رشته پاورلیفتینگ آسیا و جهان افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: همچنین در رشته مچ اندازی بالتی 10 نفر قهرمان جهان و آسیا فعال بوده و در مسابقات قویترین مردان افراد قابل مطرحی در سطح کشور داریم و باید بگویم که در فدراسیون بدن سازی و پرورش اندام جزو مهره های قوی و بنام در سطح کشور هستیم.
رییس هیات بدن سازی و پرورش اندام آذربایجان شرقی در خصوص تعداد مربیان و داوران فعال در رشته بدن سازی و پرورش اندام استان نیز گفت: با توجه به غیر فعال بودن هیات بدن سازی در شهرستان های چاراویماق، کلیبر و ملکان، 99 درصد شهرستان های آذربایجان شرقی در این رشته ورزشی فعال بوده و تعداد مربیان کارت دار رشته بدن سازی استان در بخش آقایان 350 مربی و در بخش بانوان بیش از 180 مربی می باشد و نزدیک به 200 مربی نیز منتظر صدور کارت مربیگری هستند تا از درجه 3 به 2 و از 2 به درجه یک ارتقاء یابند.
نیک رزم تعداد داوران رشته بدن ساز در سطح استان را 2 نفر به عنوان کرسی ثابت در پرورش اندام، چهار پنج نفر داور بین المللی و بیش از 15 نفر داور ملی اعلام کرد.
وی در ادامه از بهره مندی مربیان مجرب پرورش اندام استان در سایر رشته های ورزشی مانند فوتبال(لیگ برتر، دسته یک و دسته 2)، والیبال، کاراته و تکواندو و سایر رشته ها خبر داد و گفت: درگام بعدی سعی می کنیم از اعزام مربیان به سایر استان ها نیز استفاده کنیم.
رییس هیات یدن سازی آذربایجان شرقی همچنین از فعالیت بیش از 20 مربی استان در خارج از کشور سخن گفت و بیان کرد: این مربیان بیشتر در باشگاه های ورزشی حوزه قفقاز فعالیت دارند و موفقیت های بی شماری را کسب کردند.
وی در خصوص رغبت بانوان به فعالیت ورزش بدن سازی در سطح استان افزود: با توجه به اینکه از قدیم روال بر این بود که در یک باشگاه ورزشی بدن سازی و پرورش اندام بانوان نوبت صبح و آقایان بعد از ظهر از باشگاه استفاده می کردند، بعد از اطلاع از این موضوع که بیشتر بانوان شاغل هستند سعی کردیم از بین هر 6 باشگاه یک باشگاه به طور تخصصی برای بانوان و یک باشگاه برای آقایان فعالیت داشته باشد.
وی در ادامه متذکر شد: از لحاظ پراکندگی ورزشکاران در استفاده از باشگاه های بدن سازی در بین بانوان، این تراکم بیشتر در بالا شهر نمود دارد و برای رشد و توسعه این رشته ورزشی در پایین شهر به کمک و حمایت رسانه ها نیازمند هستیم.
نیک رزم در مورد تامین منابع مالی هیات نیز توضیح داد: با توجه به کم بودن بودجه هیات بدن سازی و پرورش اندام استان سعی کردیم با هزینه های قابل توجه مهمان نوازی کرده و حاضرین در مسابقات را از هر حیث راضی بدرقه کنیم و جا دارد به حضور فعال و تاثیر گذار اسپانسرها اشاره کنم که در این موضوع نقش به سزایی دارند و ما را در تامین ملی مسابقات حمایت می کنند.
وی در پاسخ به این سوال که مشکل اساسی هیات بدن سازی و پرورش اندام استان چیست، گفت: بنده به عنوان خادم ورزشکاران این رشته سعی کردم در تمامی عرصه های ورزشی همراه ورزشکاران باشم و در حد توان هیات و حتی خودم حمایت مالی و معنوی کردم ولی از مسوولان استانی انتظار دارم به وعده هایی که به ورزشکاران می دهند، جامه عمل بپوشانند تا قهرمانان ورزشی با شکست روحی روبرو نشده و در مسابقات بعدی نیز با قدرت در میادین ظاهر شوند.
رییس هیات بدن سازی و پرورش اندام آذربایجان شرقی در خصوص انتقاد و نارضایتی بعضی ورزشکاران که موفق به کسب مدال شده اند، اذعان کرد: طبق قوانین ورزشی کشور ورزشکارانی که به مسابقات خارجی اعزام می شوند باید از طریق هیات ورزشی و فدراسیون متبوع و حوزه برون مرزی وزارت ورزش و جوانان اقدام کنند؛ متاسفانه در بعضی مواقع ورزشکارانی هستند که بدون هماهنگی مسوولان ورزشی و بصورت شخصی در مسابقات جهانی حضور پیدا می کنند و پس از کسب مدال و موفقیت انتظار حمایت دارند که به این طریق نمی توان حمایتی انجام داد و این ورزشکاران نباید از این قضیه دلگیر شوند و باید قبل از عزیمت به مسابقات با مسوولان ورزشی هماهنگ کنند.
نیک رزم در مورد ثبت رکورد جهانی کشیدن تریلر توسط خانم گیتی موسوی نیز گفت: قبلا در جلسه ای که با ایشان داشتیم، گفتم بهتر است شما این رکورد را در کشور به ثبت برسانید تا بعدا در رکورد جهانی را جابجا کنید.

انتهای پیام/

پژوهشیار