خبر/

دپوی اجباری ماهی‌ در استخر

1399/03/21 - 11:20 - کد خبر: 21517
ماهی

نصر: بخش شیلات و آبزیان نیز همانند سایر بخش‌های کشاورزی، تحت تاثیر کرونا دچار آسیب‌های بسیاری شده و پرورش دهندگان را وادار به دپوی اجباری ماهیان در استخرها کرده است.

به گزارش نصر به نقل از ایسنا، بازار مصرف ماهی پیش از کرونا هم چندان پررونق نبود. تمایل به مصرف غذاهای دریایی چون ماهی و میگو با وجود مغذی و سرشار از مواد معدنی بودن، در آذربایجان شرقی زیاد نیست و این امر همواره چالشی برای آبزی پروران استان بوده است.
چرایی این موضوع هم شاید به عادات غذایی خاص مردم و یا قرارگیری در منطقه‌ای کوهستانی و به دور از دریا برمی‌گردد اما به گفته مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، این استان با وجود دوری از دریا، دارای رود و رودخانه‌های دائمی و پرآب بوده و ظرفیت و پتانسیل بسیار بالایی در زمینه پرورش ماهی و امثال آن دارد.
قاسم جعفروند در این خصوص در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا می‌افزاید: با وجود ظرفیت بالای شیلات در استان اما سرمایه گذاران بخش خصوصی چندان مشتاق ورود به این بخش نیستند.
وی در خصوص تاثیر کرونا بر این بخش، تشریح می‌کند: رستوران‌ها و غذاخوری‌ها منبع اصلی فروش ماهیان است که با تعطیلی سه ماهه مواجه بوده و بازار این محصول را کساد کرده است.

ضرر ۳۰ درصدی از هر کیلو ماهی
وی می‌افزاید: کرونا باعث شد تا با کاهش تقاضای مردم، ماهی‌ها در استخرها دپو شوند و قیمت این قلم نیز کاهش یابد؛ تولیدکنندگان حداقل ۳۰ درصد در هر کیلو از ماهی دچار ضرر شده‌اند.
وی ادامه می‌دهد: بخش شیلات استان با ورود به میدان، در زنجیره تولید به مصرف، سعی به معرفی مراکزی چون بیمارستان‌ها، پادگان‌ها، ادارت و ... به آبزی پروران کرده تا از این طریق ماهی‌ها به صورت مستقیم به فروش روند.

ضرر پنج میلیاردی کرونا به بخش شیلات آذربایجان شرقی
جعفروند با اشاره به جمع بندی‌های انجام گرفته برای شناسایی مقدار آسیب کرونا به بخش شیلات استان، اظهار می‌کند: حدود ۶۰۰ تن ماهی روی دست تولیدکنندگان مانده و نزدیک به پنج میلیارد تومان ضرر مستقیم وارد کرده است.
وی اضافه می‌کند: کرونا در مقدار تولید ماهی سال جاری نیز تاثیر گذاشته است به طوری که با دپوی ماهیان در استخرها، امکانی برای آوردن بچه ماهی‌ها و پرورش آن‌ها برای بعد آذرماه وجود ندارد زیرا استخرها خالی نیستند.

برآورد افت ۵۰ درصدی تولید ماهی و خسارت ۱۱۴ میلیاردی به اقتصاد استان
وی از برآورد افت ۵۰ درصدی تولید ماهی استان خبر داده و می‌گوید: امیدواریم تا ماه آینده اوضاع تغییر یابد وگرنه با افت تولید موجب خسارت ۱۱۴ میلیاردی به اقتصاد استان وارد خواهد شد.
محمد مهرزاد، یکی از تولیدکنندگان بخش شیلات و پرورش دهنده ماهی قزل آلا نیز در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به کاهش شدید مشتریان خرید ماهی، می‌گوید: آبزی پروران همواره با مشکل کمبود فروش با وجود افزایش قیمت مواجه هستند اما کرونا این موقعیت را بدتر از همیشه کرد.

افزایش ۴۰ درصدی قیمت نهاده‌های پرورش ماهی
وی می‌افزاید: قیمت نهاده‌ها نیز نزدیک به ۴۰ درصد افزایش یافته است در حالی که بازار کساد بوده و فروش کاهش یافته است.
وی متذکر می‌شود: استخرها تقریبا در حال تکمیل است و دیگر جایی برای ماهیان تازه وجود ندارد، اگر این روند تداوم یابد با تراکم بالا، ماهی‌ها تلف خواهند شد.
این تولیدکننده می‌افزاید: اکنون کاری برای این ماهی‌ها نمی‌توان کرد فقط جیره و غذایشان را کم کرده‌ایم؛ واحدی هم برای خرید پشتیبانی این ماهی‌ها وجود ندارد.
بخش شیلات و آبزی پروری از جمله مشاغل زیان دیده بخش کشاورزی بوده و در انتظار حمایتی از جانب دولت برای بهبود و جبران حداقلی خسارت‌ها است.
ماهی که اکنون نقش کمتری را در سفره‌ها ایفا می‌کند اما فواید بسیاری دارد که خوردن یک بار در هفته آن خالی از لطف نیست.
انتهای پیام/

پژوهشیار