معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز تشریح کرد:
علت افزایش آمار بیماران کرونایی در آذربایجان شرقی
1399/03/12 - 07:57 - کد خبر: 21058
نصر: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، افزایش نمونه برداریهای سرپایی، بیماریابی و در عین حال عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی برخی افراد و مشاغل را علت افزایش موارد مثبت بیماری در آذربایجان شرقی عنوان کرد.
به گزارش نصر به نقل از ایسنا، عباسعلی درستی در گفتوگویی با بیان این مطلب اظهار کرد: پس از شیراز، تبریز بیشترین تعداد نمونه برداریها را به خود اختصاص داده است و روزانه ۱۰۰۰ مورد نمونه برداری در استان انجام میشود.
وی گفت: ۷۰ الی ۸۰ درصد افراد مبتلا به کرونا بدون علامت یا کم علامت هستند، نمونه برداری از این افراد باعث افزایش تعداد موارد مثبت در استانمان میشود و وزارت بهداشت نیز بر اساس همین آمار اعلام کرد که آذربایجان شرقی در مرز هشدار قرار دارد.
وی ادامه داد: از نظر تعداد بستریهای کرونا، فوتیها و بیماران بدحال، بیماری کاملا در شرایط کنترل شده قرار دارد و جای نگرانی نیست.
درستی اظهار کرد: افزایش موارد مثبت در استانمان به دلیل بالا بودن ظرفیت آزمایشگاهی بوده و از بیش از ۹۰ درصد موارد سرپایی نمونه برداری شده و نتیجه تعدادی از آنان مثبت میشود.
وی خاطرنشان کرد: برخی از افراد واقعا پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکرده و بازگشایی مشاغل را دلیلی بر تمام شدن کرونا تلقی میکنند.
وی اضافه کرد: با توجه به طولانی بودن شیوع کرونا در کشور ما نیز مانند دیگر نقاط دنیا تصمیم بر بازگشایی مشاغل به شرط رعایت پروتکلهای بهداشتی گرفته شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی، استفاده نکردن از لوازم حفاظت فردی و عدم رعایت فاصله اجتماعی را از علل افزایش موارد مثبت در آذربایجانشرقی عنوان کرد.
وی با اشاره به بررسیهای مکرر کارشناسان مرکز بهداشت استان از مشاغل و اصناف مختلف خاطرنشان کرد: نگرانیهایمان در خصوص عدم استفاده از لوازم حفاظتی در بازار تبریز و یا دیگر اماکن را به استانداری و فرمانداری و مدیرانی که اختیارات قانونی دارند، اعلام میکنیم.
وی گفت: همچنین در برنامههای تلویزیونی مختلف و مصاحبهها نیز به طور مکرر بر ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی تاکید کرده و نگرانیهایمان را گوشزد میکنیم، اما نمیتوانیم مردم را به زور وادار به رعایت کنیم.
وی تاکید کرد: مدیران مربوطه که اختیارات قانونی دارند، میتوانند راهکارهای تنبیهی و مجازاتی لازم را در این خصوص تعیین کنند، هر چند سیستم قضایی کشور این اجازه را به بهداشت و درمان داده است تا در صورت نیاز از راهکارهای قانونی استفاده کند.
درستی اظهار کرد: مجموعه مدیریتی استان هنوز به این نتیجه نرسیدهاند که اگر کسی به عنوان مثال در بازار تبریز بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی وارد شد، از ورود او جلوگیری کنند.
وی در ادامه با اشاره به آخرین تصمیمات در خصوص بازگشایی اماکنی که فعالیتشان ممنوع است، گفت: برگزاری مراسمات عروسی و عزاداری و کفن و دفن و فعالیت تالارهای عروسی و مهد کودکها و قلیان سراها همچنان ممنوع است.
وی اضافه کرد: به غیر از برگزاری مراسمات عروسی و دفن و کفن که مغایر با شرایط بیماری بوده، پروتکلهای بهداشتی مربوط به سایر صنوف به اصناف و اتحادیهها ابلاغ شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان کرد: نظارت بر تعداد زیادی از صنوف، ادارات و کارخانجات غیرممکن بوده و بازاریان و اصناف، مدیران ادارهها و کاخانهها نیز باید با بهداشت همکاری کنند.
وی متذکر شد: نقش همکاری مردم نیز در کنترل بیماری غیر قابل انکار است.
انتهای پیام/