رییس اداره بنادر و دریانوردی دریاچه اورمیه:
کشتی «حمزه» پس از ۶ سال در دریاچه اورمیه شناور شد
1398/03/18 - 09:54 - کد خبر: 2103
نصر: رییس اداره بنادر و دریانوردی دریاچه اورمیه با اشاره به اینکه مساحت دریاچه اورمیه به بیش از سه هزار کیلومتر رسیده است، گفت: کشتی «حمزه» که از سال 1392 به دلیل پایین رفتن سطح آب دریاچه زمین گیر شده بود، در سایه افزایش تراز طی روزهای اخیر شناور شد.
به گزارش نصر به نقل از ایرنا، عیسی بشارتی با اعلام اینکه دریاچه اورمیه نسبت به کمترین تراز ثبت شده برای آن یک متر و ۷۲ سانتی متر بالاتر آمده، افزود: عمق آب دریاچه اورمیه در اطراف کشتی حمزه به بیش از ۱۷۰ سانتی متر رسیده و این کشتی را شناور کرده است.
وی ادامه داد: این کشتی در سال ۱۳۷۴ ساخته شده و با کاهش چشمگیر آب دریاچه اورمیه در چهار کیلومتری ساحل بندر «شرفخانه» زمین گیر شده بود.
رییس اداره بنادر و دریانوردی دریاچه اورمیه با بیان اینکه کشتی «حمزه» از نظر فنی سالم است، گفت: در صورت تداوم افزایش آب دریاچه اورمیه این کشتی پس از تعمیر جزئی دوباره به کار گرفته می شود.
«بشارتی» به کاهش چشمگیر آب دریاچه اورمیه از سال ۱۳۸۱ اشاره و بیان کرد: کشتی مسافربری «نوح» نیز از سال ۱۳۸۴ در ۸۰۰ متری ساحل بندر «شرفخانه» و بیرون از آب زمین گیر شده بود که با افزایش آب دریاچه پس از ۱۴ سال در آب قرار گرفته اما هنوز شناور نشده است.
به گزارش ایرنا: کشتی حمزه با ۴۰ متر طول، ۶ متر عرض، ۸ متر ارتفاع و با آبخوری ۱۶۵ سانتی متر و با کاربری مسافربری و تفریحی از سال ۱۳۷۴ در دریاچه اورمیه فعالیت داشت.
به گزارش ایرنا دریاچه اورمیه در قالب طرح های ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال/از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
همه کارشناسان داخلی و خارجی بر این عقیده هستند که مشارکت جوامع محلی در کنار اجرای طرح های مختلف، نقش مهمی در احیای نگین آبی آذربایجان دارد.
با افزایش بارندگیها طبق گزارش ها، حجم آب دریاچه اورمیه امروز ۲۱ اردیبهشت به ۵٫۰۳ میلیارد مترمکعب رسیده و این نشاندهنده مطلوب بودن روند احیای دریاچه است.
انتهای پیام/