معاون وزیر بهداشت:

احتمال اجرای طرح ترافیک پایتخت از شنبه / کرونا با قدرت در گردش است

1399/03/11 - 13:21 - کد خبر: 21021
علیرضا رئیسی

نصر: معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه ویروس کرونا نه ضعیف شده و نه از بین رفته، بلکه با همان قدرت به کار خود ادامه می‌دهد، بر لزوم رعایت نکات بهداشت فردی و اجتماعی، فاصله‌گذاری اجتماعی و بویژه استفاده از ماسک هنگام خروج از منزل تاکید کرد.

به گزارش نصر به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی در ارتباط ویدیوکنفرانسی با خبرنگاران، ‌ در ارتباط با آخرین وضعیت بیماری کرونا در کشور، ضمن تشکر از هموطنانی که نکات بهداشتی مقابله با این بیماری را رعایت می‌کنند، گفت: البته میزان شیوع بیماری از شهری به شهر دیگر و حتی در مناطق مختلف شهرها متفاوت است؛ چراکه برخی به خوبی به نکات بهداشتی مقید هستند و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت می‌کنند.

گرما، کرونا را از بین نمی‌برد
وی با تاکید بر اینکه گرمای هوا منجر به از بین رفتن ویروس نمی‌شود، ادامه داد: اکنون می‌بینیم که مناطق گرمسیر ما نیز به این بیماری گرفتار شده‌اند. اکنون مشاهده می‌کنیم در سطح دنیا رتبه دوم و سوم ابتلا به کرونا مربوط به  برزیل و روسیه است؛ برزیل منطقه گرم و مرطوب است و روسیه نیز منطقه‌ای سرد است. بنابراین ارتباط معناداری بین دمای هوا و ویروس نیست. خواهشم آن است که مردم رعایت کنند.

هنگام خروج از منزل حتما ماسک بزنید
رییسی در ادامه صحبت‌هایش با تاکید بر لزوم استفاده از ماسک نیز گفت: باید بپذیریم که هر کسی از خانه بیرون می‌آید باید ماسک داشته باشد. بنابراین بهتر است هر کسی از خانه می‌آید بیرون ماسک داشته باشد اما لازم است که هر کسی در مکان سربسته و جمع حضور می‌یابد، از ماسک استفاده کند؛ ثابت شده که استفاده از ماسک در کاهش انتقال بیماری و قطع زنجیره انتقال موثر است.
وی ادامه داد: در این راستا به هیچ  وجه نیاز نیست که از ماسک‌های N۹۵، سه لایه و غیره استفاده شود، حتی می‌توان از یک پارچه ساده هم استفاده شود. همه می‌توانند با روش‌های ساده ماسک‌های قابل شستشو و قابل ضدعفونی داشته باشند. بنابراین تاکید ما استفاده از ماسک بویژه در جمع‌هاست.
رییسی با اشاره به بازگشایی مساجد، پاساژها و فضاهای کسب و کار، ادامه داد: با بازگشایی‌های صورت گرفته رعایت نکات بهداشتی بیش از پیش مورد نیاز است. استفاده از ماسک در مترو، تاکسی، وسایل حمل و نقل عمومی، مساجد و ...لازم است و به این ترتیب خطر انتقال را کاهش می‌دهد.

کرونا نه ضعیف شده و نه از بین رفته است
معاون وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه ویروس کرونا نه ضعیف شده و نه از بین رفته است، گفت: ویروس همچنان وجود دارد و با همان قدرت کار خود را می‌کند. اگر هم نسبت به مدیریت بیماری در کشور اطمینانی حاصل شده، این موضوع به دلیل رعایت مردم است و اگر به این موضوع خدشه‌ای وارد شود و رعایت موارد بهداشتی کم رنگ شود، ویروس مجددا بازمی‌گردد و گرفتاری ایجاد می‌کند. به طور جد از هموطنان می‌خواهیم که موارد را رعایت کنند.

نارسایی ریه و تنگی نفس از عوارض قطعی کروناست/ علت سکته‌های قلبی و مغزی در مبتلایان کرونا
وی همچنین در پاسخ به سوال ایسنا در زمینه برخی مطالب منتشر شده در فضای مجازی درباره بیماری‌زایی کرونا و مشکل تنفسی یا خونی بودن آن، گفت: این ویروس رفتار و علایم ناشناخته‌ای دارد. اینکه گفته می‌شود این ویروس درگیری تنفسی ندارد، کذب است و کروناویروس قطعا درگیری تنفسی دارد و باعث تنگی نفس، هایپوکسی ونارسایی ریه می‌شود، اما در پاتوفیزیولوژی بیماری، شرایط متفاوت است و در یک جمله می‌توان گفت که "اندوتلیوم" یک لایه پوششی درون عروق است که کروناویروس باعث التهاب این لایه می‌شود و زمانی که این لایه التهاب می‌یابد، تمام ارگان‌هایی که اندوتلیوم دارند، می‌توانند درگیر شوند؛ از جمله ریه، کلیه، دستگاه گوارش، قلب و مغز.
رییسی سکته‌های مغزی و قلبی ناشی از ابتلا به کروناویروس را مورد اشاره قرار داد و گفت: سکته‌های قلبی و مغزی در مبتلایان کرونا هم به همین دلیل است؛ چراکه درگیری عروق باعث سکته می‌شود. همچنین پیش از این عکس‌هایی از اطفال و کودکان منتشر و عنوان شد که این ویروس باعث بیماری کاوازاکی در کودکان می‌شود؛ در حالی که این چنین نیست و چون در بیماری کاوازاکی هم عروق درگیر می‌شوند، این مباحث مطرح شده بود.
وی افزود: در مجموع بدن از عروق تشکیل شده و درون تمام سرخرگ‌ها و مویرگ‌ها نیز اندوتلیوم وجود دارد و این ویروس می‌تواند عروق را درگیر کند.

رد شایعه مخالفت سازمان جهانی بهداشت با کالبدشکافی فوتی‌های کرونا
وی در پاسخ به برخی شایعات مبنی بر عدم اجازه سازمان جهانی بهداشت برای اتوپسی و کالبدشکافی فوتی‌های ناشی از کرونا نیز گفت: این موارد به هیچ وجه درست نیست و هر کشوری می‌تواند از بیمارانش نمونه‌برداری کند و بررسی‌های خود را داشته باشد. در ابتلا به این ویروس از آنجا که درگیری عروق وجود دارد و باعث لخته و درگیری لخته‌ای خون می‌شود، این لخته‌ها در رگ‌های ریز می‌ماند و خون‌رسانی اتفاق نمی‌افتد و می‌تواند درگیری ریه، قلب، هایپوکسی و ...ایجاد کند. بر همین اساس یکی از درمان‌هایی که توصیه شده استفاده از داروهای ضد انعقاد است که اکنون هم این داروها استفاده می‌شوند.

چرایی افزایش آمار ابتلاهای روزانه کرونا در کشور/ کرونا همچنان با قدرت در گردش است
معاون بهداشت وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره چرایی افزایش تعداد موارد روزانه کووید-۱۹ در کشور، گفت: به هیچ وجه قدرت بیماری‌زایی کروناویروس کم نشده و ویروس همچنان در حال گردش است. اما اتفاق جدیدی که در سطح کشورمان افتاده آن است که تست‌هایی سرپایی را به شدت افزایش داده‌ایم و تا کنون بیش از ۲۰۰هزار تست سرپایی انجام داده‌ایم که شامل موارد دارای علایم بسیار خفیف بودند و یا برای غربالگری مراجعه کرده‌اند و به این ترتیب در مراحل اولیه شناسایی شده‌اند. از میان تست‌های اخذ شده از موارد سرپایی، ۱۰ تا ۱۲ درصد مثبت هستند و البته این افراد نیازمند بستری بیمارستانی نیستند و می‌توانند در منزل ایزوله شوند و در مراحل اولیه کاملا بهبود یافته‌اند.
وی ادامه داد: از نظر ما شناسایی این افراد یک دستاورد مثبت است و هر چه زودتر این افراد شناسایی شوند، کمک کننده است؛ چرا که این افراد ایزوله می‌شوند و به این ترتیب امکان انتقال به دیگران کاهش می‌یابد. علت دوم نیز آن است که این افراد ممکن است خودشان علامت نداشته باشند اما در ارتباط با افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و سالمندان و انتقال بیماری، در آن افراد می‌توانند بیماری شدید ایجاد کنند.

کاهش محسوس موارد بستری کرونا در کشور
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: بنابراین میزان بستری‌های کرونا در کشور به صورت کاملا واضح کاهش یافته است اما بیماران سرپایی بیشتر را شناسایی می‌کنیم. البته در برخی استان‌ها مثل خوزستان اکنون موارد بستری هم زیاد است؛ چراکه پیک بیماری حدود یک هفته است که شروع شده و در حال ادامه است.

احتمال اجرای طرح ترافیک در پایتخت از ۱۷ خردادماه
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره اصرار مسوولان شهری برای اجرای طرح ترافیک در تهران، با بیان اینکه به احتمال زیاد زمان بازگشت و اجرای مجدد طرح ترافیک ۱۷ خرداد ماه باشد، گفت: این موضوع از مناظر مختلفی قابل بررسی است. شهر تهران زیر ساخت حمل و نقل عمومی اصلا خوب نیست و اگر قرار باشد در شرایطی طرح اجرا شود که ناوگان حمل و نقل عمومی افزایش نیافته است، ازدحام زیاد در این ناوگان می‌تواند سبب بروز مشکل شود. نباید فکر کنیم پروتکل یک عصای جادویی است؛ پروتکل یک سری دستور العمل است که باید به درستی به آن پایبند بود و گاهی نیز نیاز به بازنگری دارد.

غذاخوری ادارات تعطیل شود
رئیسی درباره شرایط حضور کارکنان ادارات نیز بیان کرد: اگر کارمند بیماری زمینه‌ای و سن بالا داشته باشد بهتر است دورکاری کند. افرادی نیز که در محل کار حاضر می‌شوند باید ماسک داشته و درصورتیکه ارباب رجوع دارند، او هم ماسک زده باشد. تجمع در سالن‌های غذاخوری ادارت متوقف شود و اگر فردی به کرونا مبتلا شد باید با خوداظهاری از حضور در محل کار خوددداری کند.

عروسی در تالارها همچنان ممنوع
معاون وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه برگزاری مراسم عروسی در تالارها همچنان ممنوع است، ‌ ادامه داد: در مواردی که تخلفات صورت  گرفته بود و اقدام به برگزاری مراسم عروسی کردند، داماد و صاحب تالار بازداشت شدند. البته نظارت بر مجالس عروسی در منازل برای ما سخت است. اکنون آمار بالایی که در استان خوزستان مشاهده می‌کنید به علت برگزاری همین مراسمات شلوغ در روزهای قبل بوده است. کنترل کرونا ویروس نیاز به تعهد اجتماعی دارد تا نکات بهداشتی به خوبی رعایت شود.

نگرانی از بازگشایی پارک های جنگلی و طرح سالم‌سازی سواحل
وی درباره بازگشایی پارک‌های جنگلی نیز اظهار کرد: اگر پارک‌ها برای قدم زدن و حضور کوتاه مردم باز شود، شاید مشکلی نداشته باشد، اما معمولا پارک‌های جنگلی محل تجمع افراد زیادی است و حتی شلوغی در زمین بازی و رستوران پارک شرایط نامناسبی را فراهم می‌کند. درخصوص بازگشایی طرح سالم سازی سواحل نیز این نگرانی وجود داشت که در صورت فعالیت دکه‌های فروش بلال، جگر و... احتمال انتقال ویروس کرونا افزایش یابد.

انتظار از مجلس یازدهم برای کامل شدن برنامه پزشک خانواده و نسخه الکترونیک
رئیسی در پاسخ به سوالی درباره انتظارات وزارت بهداشت از مجلس یازدهم، گفت: اولین انتظار ما این است که این عزیزان نکات بهداشتی رارعایت کنند تا مجلس شاد و پرنشاطی داشته باشیم. از سوی دیگر توقع داریم مسائل مطرح شده در قانون برنامه ششم توسعه و برنامه پزشک خانواده و نسخه الکترونیک تکمیل شود.

چگونگی سنجش سلامت نوآموزان در سال تحصیلی جدید
وی درباره نحوه برگزاری سنجش سلامت دانش‌آموزان در سال تحصیلی جدید نیز، ‌ گفت: این فرایند را با رعایت نکات بهداشتی و با سیستم نوبت دهی انجام خواهیم داد. خوشبخانه والدین وفرزندان نکات را به خوبی رعایت می‌کنند. از سوی دیگر معتقد هستیم برای بازگشایی سال آینده مدارس هم باید برنامه ریزی داشته باشیم و به این فکر کنیم که چگونه مدارس باز باشند و کرونا منتقل نشود؟
انتهای پیام/

پژوهشیار