رئیس اتحادیه فروشندگان موبایل تشریح کرد
چرا موبایل در بازار گران شد؟
1399/03/07 - 07:38 - کد خبر: 20767
نصر: رئیس اتحادیه فروشندگان موبایل باور دارد عواملی مانند افزایش تقاضا، کاهش عرضه، افزایش نرخ ارز و مشکلات ثبت سفارش و اقدامات تعدادی از واردکنندگان تلفن همراه در کشور باعث افزایش بیرویه قیمت موبایل در بازار شده است؛ افزایشی که به زعم او با حل این مشکلات به زودی درست خواهد شد.
به گزارش نصر، «ابراهیم درستی» امروز در یک گفتگوی رادیویی اعلام کرد در ایران یک و نیم میلیون مصرف گوشی در ماه نیاز است و واردات این کالا در روزهای اخیر به واسطه شیوع کرونا بسیار کمتر شده است. درستی تاکید دارد بخش تعمیرات و خدمات پس از فروش نیز مشکلات زیادی دارد و گاهی مواقع گوشیها در بدو واردات ضربه خوردگی یا آب خوردگی دارند که اقدام شرکت واردکننده را زیر سوال میبرد.
او تاکید میکند که موبایل یک کالای وارداتی است و نرخ ارز تاثیر مستقیمی روی قیمت گوشی دارد؛ به گفته درستی نمیتوان با ارز هفده هجده هزار تومان فعلی توقع یک قیمت پیش از عید را از این کالای وارداتی داشت.
اما آیا با این منوال وضعیت بازار درست خواهد شد یا خیر؟ ابراهیم درستی در پاسخ به این سوال میگوید که وضعیت به زودی درست خواهد شد اما به شرطی که مشکلات نیز برطرف شوند. او با رد این موضوع که در کالای موبایل چیزی به نام قاچاق وجود دارد که بتوانند بازار را تامین کند، بخش اعظمی از حل شدن این مشکلات را در گروی اقدامات واردکنندگان موبایل میداند:
«به خاطر رجیستری در موبایل چیزی به نام قاچاق وجود ندارد و تمامی واردات رسمی است و به همین دلیل وقتی مغازهدار جنس ندارد، جنس هم نمیفروشد. باید بدانید یک مغازهدار اگر گوشی بیشتر بفروشد سود بیشتری میکند چرا که تعداد بیشتری میفروشد و سودهای با حاشیه کمتر ولی به تعداد بیشتر دارد و به همین دلیل فرضیه احتکار مغازهدار رد میشود.»
به گفته درستی اگر از شرکتهای واردکننده گوشی بپرسیم که آیا گوشی که قبل از عید با ارز ۱۲ هزار تومانی آوردهاند را با همان نرخ دلار آن زمان حساب میکنند یا با نرخ فعلی؛ احتمالا با پاسخ شفافی روبرو خواهیم شد؛ پاسخی که او در این مصاحبه رادیویی حرفی از آن نزد ولی میتوان گفت او به صورت تلویحی گرانی موبایلها را به سودجویی برخی واردکنندگان نیز بیربط نمیداند:
«۴۰ درصد واحدهای تجاری ایران اجارهای هستند و بیشتر مغازههای موبایل نیز به واسطه کارشان نیز به همین منوال اداره میشوند. در مغازهها جدا از صاحبان مغازه و تجار، دانشجویان بسیاری به اشتغال در آمدهاند و شغل این عزیزان با وضعیتی که واردکنندگان به وجود آوردند نیز در خطر است.»
درستی تاکید دارد باید روی اقدامات واردکنندگان نظارت بیشتری به وجود بیاید و از آنها پرسیده شود که چرا گوشیها را به قیمت ارزی که پیشتر با آن واردات انجام دادهاند به دست مغازهداران نمیرسانند.
انتهای پیام/