اوجگیری دوباره اختلافات تجاری چین و آمریکا
1399/02/25 - 12:49 - کد خبر: 20231
نصر: در شرایطی که تصور می شد آمریکا و چین با امضای مرحله اول توافق تجاری موفق به حل بسیاری از اختلافات شده اند، منازعات تجاری و اقتصادی آنها بخصوص پس از شیوع کرونا تشدید شده است.
به گزارش نصر به نقل از ایرنا، افزون بر منازعات اقتصادی، روابط سیاسی دو کشور افول کرده و روزانه سیاستمداران دو طرف مشغول حملات و هجمه های لفظی هستند و رسانه های دو طرف نیز مطالب انتقادی وسیعی منتشر کرده اند.
همزمان آمریکا فشارهای خود را بر چین افزایش داده و تلاش می کند تا این کشور را مسئول شیوع ویروس کرونا معرفی کند و از متحدانش نیز برای همکاری دعوت کرده است اما چین کماکان تاکید می کند که منشاء ویروس را دانشمندان باید پیدا کنند.
حالا اما با گذشت زمان موضوع بار دیگر به تجارت بازگشته است نقطه ای که همواره سرخط منازعات دو طرف بوده است از آمریکا صداهایی به گوش می رسد که باید بار دیگر با چین مذاکراتی را آغاز کرد که بشدت با فشار توام باشد.
اینکه دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا بار دیگر حاضر به مذاکره باشد، مشخص نیست ضمن آنکه خودش می گوید علاقه ای به این کار ندارد اما در چین هم چنین تمایلی اصلا وجود ندارد در واقع از دیدگاه چین این کشور در همان مرحله اول توافق تجاری به اندازه کافی به آمریکا امتیاز داده و موافقت کرده است ۲۰۰ میلیارد دلار از کالاهای آمریکا را در طول دو سال خریداری کند.
روزنامه گلوبال تایمز می نویسد: صداهایی از تندروهای آمریکایی به گوش می رسد که می گویند باید مذاکراتی جدید با چین داشته باشیم این موضوع سونامی خشم را در میان چینی های صاحب نظر به دنبال داشته است.
در خود چین پیشتر نیز انتقادهای زیادی به این کشور شده است که امتیازهای ویژه ای در مرحله اول توافق به آمریکا داده است و برای همین اگر قرار باشد مذاکراتی دوباره انجام شود، طبیعتا پکن حاضر به دادن چنین امتیازاتی نخواهد بود.
شیوع کرونا هم ظاهرا باعث شده است تا جنگ تجاری ۲۲ ماهه دو کشور که به آتش بس و یک توافق نیم بند رسیده بود، دوباره سر باز کند و مشخصا تنش های اقتصادی دو طرف در حال افزایش است.
سونگ پینگ از کارشناسان اقتصادی می گوید که چین از مذاکرات دوباره نگران نیست از فسخ توافق هم نگران نیست.
او می افزاید : اگر این توافق فسخ شود خیلی هم برای چین به دلیل امتیازاتی که داده بود بد نمی شود الان هم که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نزدیک است. بنا بر این واشنگتن باید در اندیشه مساله باشد چین ضرری نمی کند.
"گالینگ یو" از آکادمی علوم اجتماعی چین گفت: ما اسناد را با دقت بررسی کرده ایم مذاکراتی خیلی مستدل و مستند داشته ایم.
او گفت: اگر آمریکا بخواهد اقدامی خلاف انجام دهد و ضد چین دست به اقدامی بزند، می دانیم چطور باید برخورد کنیم و چه واکنشی نشان دهیم. بسرعت می توانیم تلافی کرده و به اقتصاد آمریکا لطمه بزنیم.
اولین فار از توافق تجاری چین و آمریکا برای پایان دادن به نبرد تجاری آنها در ماه ژانویه در واشنگتن امضا شد اما آمریکا بار دیگر فشارهای اقتصادی، تجاری و سیاسی بر چین را افزایش داده است و استمرار این روند می تواند باعث شروع درگیری ها و رویاروهایی تجاری مضاعف برای دو کشوری شود که پیشتر نیز در مسایلی چون تایوان، دریای شرقی و دریای جنوبی و ارزهای ملی دچار منازعات شدیدی هستند بخصوص آنکه چین نشان داده است دیگر زیربار فشارهای آمریکا سرخم نخواهد کرد.
انتهای پیام/