نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی؛

«مسجد» از زیباترین و پرمغزترین ابتکارهای اسلام است

1399/01/24 - 13:00 - کد خبر: 18182
آل هاشم

نصر: نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی گفت: مسجد مرکزِ مردم، نهادِ الهی، مظهر آمیختگی دنیا و آخرت و پیوند اضلاع مثلث انسان، اجتماع و وحی است، از این رو زیباترین و پرمغزترین ابتکارهای اسلام به‏ شمار می‏‌آید.

به گزارش نصر به نقل از فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل‌هاشم در گفت‌وگو با خبرنگار از مسجد به‌عنوان معجزه دوم پیامبر اعظم یاد کرد و اظهار داشت: مسجد مهم‏‌ترین مرکز و کانون عبادت و نیایش به‌ویژه نماز است، به بیان قرآن کریم، مصونیت ‏بخشی از انحراف، طهارت‏ بخشی، اعتدال‏ بخشی فکری و عملی، آرامش ‏بخشی روحی و روانی، چهار اثر مهم در فرد و جامعه است.

امام جمعه تبریز اضافه کرد: با توجه به این کارکردهای مهم و اساسی، یکی از اصلی‌‏ترین فلسفه‌‌های وجودی خانه‌ خدا، بُعد تربیت انسان و تزکیه نفس اوست و مسجد در واقع کانون و مهد جهاد اکبر است.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی با اشاره به جایگاه‏ مسجد نسبت به گام دوم انقلاب گفت: طبق سند ارزشمند بیانیه گام دوم، ایران اسلامی «وارد دومین مرحله‏ خودسازی و جامعه‌ پردازی و تمدن‌‏سازی» شده است. از این منظر شناخت جایگاه مسجد در نسبت با سه مأموریت «خودسازی»، «جامعه‌پردازی» و «تمدن‌‏سازی» بسیار با اهمیت است.

آل‌هاشم با اشاره به جایگاه مسجد در نسبت با مرحله‏ خودسازی نشستن مؤمن در مسجد را به مثابه آمادگی مداوم او برای نبرد با دشمن دانست.

امام جمعه تبریز با اشاره به جایگاه مسجد در نسبت با مرحله جامعه‌پردازی متذکر شد: براساس بیانات رهبر معظم انقلاب اگر مسجد کیفیت شایسته خود را بیابد، هزینه‌ های مادی و معنوی بسیاری از دوش جامعه، مردم و مسوولان برداشته خواهد شد.

وی، جایگاه مسجد در منظومه‏ فکری رهبر معظم را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: انقلاب بسیار متفاوت‌تر از نگاه بسیاری از کارشناسان و دست‌اندرکاران حوزه‌ های فرهنگی است. به‏‌طور خلاصه نگاه ایشان به مساجد، از جنس «نگاه تمدنی» است.

نماینده ولی فقیه درآذربایجان‌شرقی با بیان اینکه اگر پیام‌ های ایشان به اجلاس‌های سراسری نماز را بازخوانی نماییم، به‏‌خوبی به این نگاه تمدن‏‌محور پی‏ می‌‏بریم، یادآور شد: ایشان تأکید دارد، مسجد مظهر آمیختگی دنیا و آخرت و پیوند اضلاع مثلث انسان، اجتماع و وحی است و در این روزها که جامعه ما به بحران کرونا مواجه است به این هویت بیشتر پی می‌بریم.

امام جمعه تبریز با تاکید بر اینکه مسجد، متنوع‌ترین نقش و کارکرد را در بین نهادهای اجتماعی دارد و در فرهنگ دینی برای مسجد تراز اسلامی 10 کلان‏‌ کارکرد قابل ترسیم است، بیان داشت: کارکردهایی همچون عبادی، علمی، آموزشی، فرهنگی تربیتی و تبلیغی و بصیرت‌بخشی، مدیریت، سیاسی، اجتماعی، قضایی، اقتصادی، مبارزاتی و نظامی جزو متنوع‌ترین نقش مساجد در جامعه اسلامی به حساب می‌آید.

 آل‌هاشم اضافه کرد: به‌ همین خاطر کلان ‏کارکردهاست که رهبر انقلاب راهبرد "کیفیت شایسته‌‏یابی مساجد" را ارائه می‌‏کنند در مجموع، مساجد مراکزی هستند که آبادانی و رونق آنها به منزله‏ آبادانی جامعه و حکومت دینی است و ضعف‌ های آن، نشانه ضعف جامعه اسلامی است.

امام جمعه تبریز خاطرنشان کرد: براساس همین کارکردها این روزها که جامعه با بیماری سخت کرونا مواجه شده است، مساجد دیدنی شده و همانند سال‌های سخت جنگ مردم پشتیبانی خود را از مدافعان سلامت اعلام می‌دارند.

وی با بیان اینکه کمک‌های خیران در این شرایط مسجد محور شده است، ادامه داد: در این شرایط مساجد مظهر فداکاری، ایثار و وحدت است و همان رسالت خود را که در طول 40 سال گذشته انجام می‌داد دوام و قوام بخشیده است.
انتهای پیام/

پژوهشیار