نصر: رئیس خانه مطبوعات کشور خانه مطبوعات را دموکراتیک ترین تشکل غیر دولتی کشور بیان کرد.
به گزارش نصر، ظهر امروز اختتامیه چهارمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری در تالار خاقانی خانه فرهنگ تبریز، با حضور رئیس خانه مطبوعات کشور، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه های وزارت ارشاد و مسئولان استانی برگزار شد.
"مصطفی کواکبیان" رئیس خانه مطبوعات کشور در این مراسم با بیان اینکه خانه مطبوعات دموکراتیک ترین تشکل غیر دولتی کشور است، ادامه داد: خانه مطبوعات تنها تشکل صنفی، سراسری، جامع و دموکراتیک غیردولتی است. در راستای ثبت اساس نامه خانه مطبوعات دو سال با تمام موانع موجود تلاش کردیم و در نهایت طی دو ماه گذشته موفق به انجام آن شدیم.
کواکبیان در ادامه به بیمه و ایجاد امنیت شغلی در حوزه فعالیت خبرنگاران اشاره کرد و گفت: در راستای رسیدگی به مسائل مطبوعات و نشر کتاب یارانه در تلاشیم بودجه ۲۳۲ میلیارد تومانی لایحه دولت برای بودجه مربوطه را به ۲۸۵ میلیارد تومان برسانیم.
وی با بیان اینکه هزینه خرید کاغذ برای مطبوعات طی سال جاری 5 برابر شده است، افزود: پیش از این هزینه خرید کاغذ برای مطبوعات ۳ هزار تومان بود که در حال حاضر به قیمت ۱۵ هزار تومان رسیده و به دنبال آن شاهد توقف فعالیت برخی از رسانه های مکتوب هستیم.
رئیس خانه مطبوعات کشور با تاکید به اینکه ۲۶۰ هزار تن کاغذ مطبوعات با یارانه ۴۲۰۰ تومان وارد کشور شده از بی خبری خود از وجود این مقدار از کاغذ با قیمت یارانه ای در بازار را اعلام کرد.
وی ادامه داد: خبرنگاران استرس و سختی کار دارند ولی گاهی قوه قضائیه آنها را به دادگاه کشانده و مدیرکلی ساعتها آنها را پشت در نگه میدارد و با این حساب حداقل امکانات نیز برای آنها فراهم نمیشود.
کواکبیان با تاکید بر اینکه گریز از قانون، خطاست و جای بحث ندارد، گفت: خبرگزاریی بدون اعلام دولت، کشور را در رابطه با سهمیهبندی بنزین به تلاطم میاندازد و کسی به آن خبرگزاری کاری ندارد ولی یک خبرنگار وقتی انتقادی از مسوولی دارد به قبای خیلیها بر میخورد که این امر نشان از برخود نامناسب و غلط دارد.
"محمد اسماعیل سعیدی" نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین به نقش موثر و مهم مطبوعات در جریان روشنگری جامعه، شفافیتسازی و رفع بسیاری از ابهامات دارد، ادامه داد: جریان آزاد رسانهای باعث شده تا بخش عمده این گرهها باز شود تا کمکی جهت رفع موانع و معضلات باشد.
سعیدی با بیان اینکه برخیها معتقدند رسانهها در ایران محدودیت دارند، افزود: این مسئله در حالی است که مطبوعات در ایران آزادند، شاید در درج و اطلاعرسانی اشکالاتی باشد ولی محدودیت به معنای تبلیغات افراد معاند باشد، نداریم.
وی خاطرنشان کرد: ما در رشد رسانهها شاهد گستردگی فراوانی هستیم به طوریکه علاوه بر ۴۶۶ رسانه، ما با فضای مجازی بدون مجوز هم روبه رو هستیم.
سعیدی به لزوم حضور رسانه ای استانی در سطح تراز ملی در کشور تاکید کرد و گفت: متاسفانه در عرصه ملی و کشور صاحب یک رسانه در سطح تراز ملی نیستیم و این جزو خواستههای رسانههای استان است.
وی با اشاره به اینکه در رابطه با کاغذ و نگرانی واردات و صادرات آن جلسهای در کمیسیون فرهنگ برگزار شده است ، گفت: نگرانی رسانهها در آن جلسه مطرح شده و تصمیماتی اتخاذ شد تا نحوه توزیع، نظارت و واردات مورد بازنگری قرار گیرد.
سعیدی در ادامه به لزوم رسیدگی به وضعیت مقبره الشعرا تاکید کرد و گفت: مقبرهالشعرا مدفن صدها عارف و ادیب است و دانشمندان و شخصیتهای ملی و فراملی را در خود دارد ولی مشکل این مکان یک موضوع بزرگی است.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس ادامه داد: ردیف اعتباری مقبرهالشعرا حذف شده بود ولی امسال آن را احیا کردیم تا با ساماندهی آن آبروی استان و کشور حفظ شود و از زندان هارون الرشید بودن در بیاید.
گفتنی است، "محمد محمدپور" مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز در این مراسم ضمن بیان اینکه استان دارای ۴۶۶ نشریه و رسانه اعم از مکتوب و برخط است، ادامه داد: دوره های نخست این جشنواره زمانی برگزار شد که تعداد نشریه در استان کم بود ولی امروز با این تعداد رسانه یک فضای رقابتی ایجاد شده تا به یک نقطه کیفی مطلوب دست یابیم.
وی ادامه داد: سال ۹۷ جشنواره مطبوعات کشوری برگزار نشد ولی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مصمم شد تا به همت تشکلهای رسانهای این جشنواره را برگزار کند.
محمدپور بیان کرد: جشنواره پنجم نیز کلید زده شده تا هر روز شاهد فضای رقابت سالم بین رسانهها باشیم.
وی با اشاره به اینکه شرکتکنندگان در ۹ حوزه آثار خود را در معرض قضاوت قرار دادند، گفت: انتظار میرود رسانهها به صورت شایسته به این رویدادها توجه کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ابراز کرد: تلاش بر این بود تا در چهلمین سال پیروزی انقلاب دستاوردهای این انقلاب را تبیین کرد که رسانهها نقش موثری دارند.
وی تصریح کرد: جشنواره مطبوعات فرصتی برای ایجاد یک فضای رقابت سالم و معرفی دستاوردهای انقلاب بود.
محمدپور افزود: البته انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری یک موضوعی شد تا در این جشنواره گنجانده شود.
وی با تاکید بر اینکه این جشنواره ظرفیتهای استان را به نمایش میگذارند، توضیح داد: در سالهای اخیر به لحاظ تعداد رسانه در جایگاه دوم بعد از استان تهران هستیم ولی این کمیت نقطه آمال و مطلوب نیست بلکه زمانی میتوان در حوزه رسانه پیشرو حرف زد که به لحاظ تولید و تعامل به جایگاه لازم برسیم.
محمدپور با اشاره به اینکه این جشنواره در کنار تمام مزایا و معایب یک نقش موثر دارد، گفت: کشف استعدادها در عرصه رسانه از جمله هدف اصلی جشنواره است به طوریکه رویشهای قطع و یقین در رسانه با وجود محدودیتها و مشکلات بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بیان داشت: البته دولت حمایت لازم از نشریات دارد ولی باید رقم حمایت افزایش یابد.
وی به یارانه اختصاص یافته سال گذشته به روزنامهها اشاره کرد و یادآور شد: ۹۶۰ میلیون تومان براساس ارزیابی معاونت مطبوعات وزارتخانه به روزنامهها تخصیص یافته است.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۷ آگهیهای مطبوعاتی به روند قانونی سوق داده شد و این منجر به توزیع ۳۳ درصد یا ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان افزود: در سال ۹۸ نیز این مسیر آگهیها را دنبال خواهیم کرد.
وی بیان کرد: برنامههای آموزشی و کارگاهی رسانه نیز از جمله برنامههای پربار سالجاری خواهد بود.
محمدپور تصریح کرد: در سال ۹۵ در حدود ۲۵۰ هزار تن کاغذ وارد کشور شده است ولی کل کاغذی که در تحریر توزیع شده است، نزدیک به ۲۰ هزار تن بود که یک دهم کاغذ وارد شده است.
وی افزود: در حوزه تحریریه ۲۱۸ هزار و ۲۳ تن وارد شده ولی ۶۴۰ تن توزیع شده که آثار مخربی به دنبال داشت.
محمدپور اظهار داشت: امیدواریم تا با سوداگرانی که منافع خود را دنبال میکنند، برخورد شده و عرصه برای آنها تنگ شود تا در فضای فرهنگی و رسانهای گامهای بزرگی برداریم.
انتهای پیام/