خبر/

سومین جلسه شورای اسلامی شهر تبریز به شکل وب کنفرانس برگزار شد

1399/01/16 - 22:50 - کد خبر: 17691
وب کنفرانس

نصر: سومین جلسه شورای اسلامی شهر تبریز⁩ روز پنج شنبه با حضور همه اعضای شورا و شهردار تبریز برگزار شد.

به گزارش نصر، شهرام دبیری رییس شورای اسلامی شهر تبریز در نطق پیش از دستور خود ضمن اشاره به روز ۱۳ فروردین گفت: خوشبختانه مردم فهیم تبریز همراهی خوبی داشتند و شاهد حضور مردم در خانه هایشان بودیم  جا دارد مراتب قدردانی خود را از همشهریان عزیزی که با رعایت کامل طرح فاصله گذاری اجتماعی موارد بهداشتی را رعایت کردند اعلام نمایم.
وی ادامه داد: امیدوارم این روند ادامه پیدا کند تا هرچه سریعتر شاهد سیر نزولی این اپیدمی کرونا باشیم.
رییس شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به خلوت بودن شهر گفت: شهرداری با رعایت مسائل بهداشتی محل های که نیاز به آسفالت ریزی دارد با برنامه ریزی هر چه سریعتر اقدام کند.

دستور جلسه اول: ارائه گزارش شهردار تبریز در خصوص هزینه کرد ۱۰ میلیاردی مصوب برای پیشگیری و مقابله با شیوع ویروس کرونا
مظفر سلیمانی معاون مالی و اقتصادی شهرداری تبریز گفت: ۳.۵ میلیارد تومان از اعتبار مصوب تا به امروز هزینه شده است.
وی ادامه داد: شهرداری تبریز از ۲ اسفند تا کنون ۱۰۰ هزار لیتر آب اکسیژنه، ۵۰ میلیون لیتر آب ژاول و ۵۰هزار لیتر هیدرو کلرید کلسیم جهت ضد عفونی و گندزدایی اماکن سرپوشیده، اماکن عمومی روباز و زباله گاه خریداری کرده است.
وی ادامه داد: همچنین در همین راستا ۲۰ عدد تانکر آب، ۱۳۳ دستگاه سمپاش، ۱۰۰۰ دست کاور ضدعفونی، ۵۰۶۰۰ ماسک و محلول ضد عفونب کننده دست تهیه و توزیع شده است.


دستور جلسه دوم: ارائه گزارش شهرداری تبریز در خصوص نحوه پرداخت حقوق فروردین ماه کارکنان شهرداری تبریز
مظفر سلیمانی گفت: با توجه به تدابیری که قبل از عید اندیشیده شده بود در پرداخت حقوق فروردین ماه کارکنان مشکلی وجود ندارد.

محمد باقر بهشتی رییس کمیسیون برنامه و بودجه در ادامه سخنان معاون مالی و اقتصادی شهرداری تبریز گفت: شهرداری تبریز بعد از پایان تعطیلات نسبت به ایمن سازی محیط کار و همکاران شهرداری اقدام نماید.
وی همچنین با اشاره به پرداخت حقوق کارکنان گفت: شهرداری باید طبق سیاست های بودجه ۱۳۹۹ کلیه حقوق و مزایای کارکنان را از طریق خزانه متمرکز پرداخت کند.

محمد حسن اسوتچی نیز با تاکید بر پرداخت حقوق کارکنان به شکل متمرکز گفت: برای پایان دادن به مشکل پرداخت حقوق کارکنان شهرداری باید از اول سال ۱۳۹۹ حقوق کلیه کارکنان اعم از شرکتی و غیره به صورت خزانه متمرکز و از طریق شهرداری مرکز پرداخت شود.
وی همچنین با اشاره به توزیع ماسک و اقلام بهداشتی در بین کارکنان خدمات شهری گفت: برای این که ماسک ها هرچه سریعتر و به مقدار کافی به دست پاکبانان عزیز برسد باید نظارت و دقت بیشتری کرد.

دستور جلسه سوم:
بررسی لایحه شهرداری تبریز در خصوص مساعدت مالی به اشخاص حقیقی و حقوقی ( در جهت مبارزه با ویروس کرونا و تهیه اقلام و تجهیزات مربوط به مراقبت های فردی و گروهی)در قالب سقف اعتبار ۱۰ میلیارد تومان  مصوب جلسه ی ۱۷۲ شورای اسلامی شهر تبریز با تشخیص شهردار جهت توزیع اقلام حمایتی با اولویت اول بهداشتی و سپس ارزاق عمومی هزینه و اقدام نمایید بطوریکه برای هر یک از اشخاص حقیقی از ۱۰ میلیون تومان و برای اشخاص حقوقی از ۱۰۰ میلیون تومان تجاوز ننماید.

شهردار تبریز در توضیح این لایحه گفت: شهرداری تبریز در ضد عفونی معابر شهری و سطوح در خط مقدم قرار دارد و تا کنون تمامی مواد ضد عفونی کننده عملیات های ضد عفونی سطح شهر توسط شهرداری تبریز تهیه شده است و در سایر موارد هم شهرداری در کنار سایر عزیزان بوده است.
وی اضافه کرد: در بحث تهیه ارزاق عمومی شهرداری در خط مقدم نبوده و در قالب خیریه ها درکنار عزیزان بودیم و برای اینکه در ادامه فعالیت شهرداری طبق تاکید برخی از اعضای شورا برای توزیع اقلام بهداشتی و خوراکی در مناطق کم برخوردا اقدام کند در این راستا لایحه با قید دو فوریت به شورا ارسال شده.

محمد باقر بهشتی گفت: تهیه ارزاق عمومی خارج از وظایف شهرداری است و در تبصره های بودجه سال ۱۳۹۹ یک میلیارد تومان برای تامین نیاز افراد نیازمند آمده است که شهرداری می تواند از این کانال اقدام کند.
وی افزود: تهیه ارزاق عمومی جزو وظایف دولت است و دولت باید نسبت به ایجاد کمیته حمایت های معیشتی در سطح شهر اقدام نمایید.

عبداله تقی پور دیگر عضو شورای اسلامی شهر در این خصوص گفت: من نیز به نوبه خودم از تمامی پزشکان، پرستاران، آتشنشانان، عوامل انتظامی و نظامی و کارکنان خدوم شهردای که در راستای مبارزه با ویروس کرونا تلاش می کنند تشکر می کنم.
وی ادامه داد: لایحه مذکور به صورت کلی است در حالی که جلسه قبل قرار بود شهرداری اولویت بندی هزینه کرد این اعتبار را تهیه کند و اولویت اول کارگران شهرداری و توزیع اقلام و ماسک و مواد ضدعفونی کننده در مناطق کم برخوردار باشد.

غلامحسین مسعودی ریحان در این باره گفت: هدف شورا از اختصاص این مبالغ ترغیب سایر دستگاه ها، نهاد های دولتی و مردمی و خیرین برای این چنین اقدامات است و اگر همراهی این عزیزان نباشد شهرداری به تنهایی نمی تواند کل مشکلات افراد کم برخوردار تبریز را بر طرف کند.

فرج محمد قلیزاده دیگر عضو شورا در ادامه اظهار کرد: اگر در خصوص این لایحه ناپخته اقدام شود تبعات منفی آن بیشتر از تبعات مثبت است که از جمله این اقدامات تهیه و توزیع ارزاق عمومی است.
وی ادامه داد شهرداری اگر تمام این ۱۰ میلیارد تومان را به تهیه و توزیع ارزاق عمومی اختصاص دهد شامل یک بیستم نیازمندان هم نمی شود در نتیجه نارضایتی بین شهروندان به وجود می آید.

سعید نیکو خصلت هم در ادامه این مطالب گفت: مرحوم سیابانی در کمیسیون محیط زیست و توسعه پایدار زحمات بیشتری کشیده بودند و جا دارد یادی از ایشان کنیم و تسلیت عرض می نمایم.
وی ادامه داد: تماسی که فرید جلالی با من داشتن دیدگاهشان اینگونه بود که باید این اقدامات به صورت حقیقی تعریف شود و اگر مردم احساس کند شهرداری مستقیماً اقدام می کند عقب نشینی از طرف مردم صورت می گیرد. 
وی گفت: اتحادی که اکنون بین خیرین است می تواند از فرصت های تهدید ویروس کرونا برای شهرمان باشد، و می توان در آینده به اشتغال و سرمایه گذاری هدایت کرد و شهرداری نباید خود را با نفرات درگیر سازد و شاید این اقدام شهرداری باعث عقب نشینی برخی از خیرین شود و در حال حاضر بهترین اتفاق این است که توانستیم همه خیرین را در یک مجموعه جمع کنیم.

سونیا اندیش نایب رییس شوری اسلامی شهر تبریزگفت: اگر نیمی از این مبلغ را برای تهیه و توزیع اقلام بهداشتی و خوراکی اختصاص دهیم فقط می توانیم ۲۰ هزار خانواده را به مدت یک هفته مورد حمایت قرار دهیم و عملاً امکان پذیر نیست و توزیع نامناسب بدتر از عدم توزیع است.
وی ادامه داد: این اقدامات باعث نارضایتی عموم خواهد شد و پیشنهاد می کنم شهرداری بخشی از این مبلغ را برای کارهای زیر بنایی هزینه کند تا در دراز مدت به مردم کمک کنیم.
وی در خصوص کمپین رحمت گفت: کمپین رحمت به علت اینکه همه تشکلات خیرین  را در زیر یک چتر جمع کرده است در تاریخ تبریز ماندگار خواهد بود.

محرم محمدزاده رییس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری گفت: با حضوری که در طول این مدت در نقاط مختلف شهر داشتم شاهد رضایت مردم از عملکرد شهرداری در حوزه ضد عفونی بودم و به نظر من شهرداری در این موضوع هم حضور داشته باشد و مبلغی به این کار اختصاص دهد و دوشادوش خیرین جهت کمک به نیازمندان اقدام کند.

فریدون بابایی اقدم نیز با اشاره به کمبود ماسک کارگران خدمات شهری گفت: با پیگیری های که از کارکنان خدمات شهری داشتم برخی اظهار کردند از آغاز شیوه ویروس کرونا فقط دو عدد ماسک تحویل گرفتن که قابل قبول نیست و باید اولویت اول این عزیزان باشد.
وی در ادامه گفت: در بحث کرونا کمپین رحمت خوب ظرفیت سازی شد و شورا نیز باید این کمپین را حمایت کند که در سایر بحران ها از جمله زلزله می توان از ظرفیت های این کمپین استفاده کرد.
وی همچنین با اشاره به تلاش هنرمندان شهر تبریز برای تشویق شهروندان به در خانه ماندن گفت: باید شهرداری و شورا  در فرصت مناسب از این هنرمندان تجلیل نماید.

در ادامه جلسه به پیشنهاد عبداله تقی پور در خصوص لایحه مذکور به شرح زیر رای گیری و تصویب شد.
اولویت اول: تامین سلامت کارکنان شهرداری و کارگران خدماتی و فضای سبز از قبیل ماسک مورد نیاز و مواد ضد عفونی کننده
اولویت دوم: مشارکت در اجرایی مصوبات ستاد مقابله با شیوع و ریشه کنی کرونا
اولویت سوم: تامین وسایل ضد عفونی برای مناطق کم برخوردار شهر از قبل ماسک و مواد ضدعفونی
اولویت چهارم: تامین مایحتاج ضروری کارگران شاغل در شهرداری در صورت لزوم
اولویت پنجم: مشارکت در بحث تامین سخت افزار های کمپین رحمت از امکانات موجود شهرداری و کمک مالی تا سقف یک میلیارد تومان به کمپین رحمت


در پایان جلسه فرج محمد قلیزاده با اشاره به قطع درختان پارک صائب تبریزی گفت: باید عوامل شهرداری مواظب باشند برخی سودجویان از شرایط فعلی سو استفاده نکنند. متاسفانه ۲ هزار متر مربع از درختان پارک صائب تبریزی قلع و قمع یا جابجا شده است و نباید شهرداری اجازه دهد فضاری پارک به مسکونی تبدیل شود و اگر اشخاصی هم در این محل صاحب حق است شهرداری با تهاتر جلوی این اقدامات را بگیرد.

محمد حسن اسوتچی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: پروژه مشارکتی ورودی باغمیشه با نشت آب به حالت حوضچه آب تبدیل شده است و احتمال ایجاد ریزش در این مسیر وجود دارد که هرچه سریعتر نسبت به رفع خطر اقدام گردد.

ایرج شهین باهر شهردار تبریز در خصوص موارد یاد شده گفت: ۱۳ اسفند عوامل شهرداری منطقه دو با توجه به رای صادره دادگاه و تایید رای توسط حفظ و گسترش نسبت به جابجایی درختان اقدام کردند. که راه و شهرسازی در این خصوص کم لطفی کرده است و بعد از اطلاع بنده، شخصاً پیگیر مسئله هستم تا از راه و شهرسازی معوق زمین را تحویل اشخاص دهد و بالایی ۷۰ درصد سند مالکیت فضاهای سبز شهر تبریز به نام اداره کل راه و شهرسازی است.
وی همچنین با اشاره به وضعیت پروژه مشارکتی میدان فهمیده گفت: پروژه مذکور در دوره گذشته به مشارکت واگذار شده است و در حال تعطیلی است که از نظر حقوقی پیگیر لغو مشارکت هستیم.
وی ادامه داد: خدمات شهری هرچه سریعتر نسبت به رفع خطر اقدام میکنند.
انتهای پیام/

پژوهشیار