مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان؛
حذف میوه و سبزیجات، خطر ابتلا به کرونا را افزایش میدهد
1398/12/28 - 11:00 - کد خبر: 16876
نصر: مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت آذربایجان شرقی گفت: حذف میوهها و سبزیجات یا کاهش آن در رژیم غذایی میتواند باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و موجب ابتلا به بیماریهای مختلف به ویژه ابتلا به کرونا ویروس در این مقطع زمانی شود.
به گزارش نصر به نقل از ایسنا، فتحالله پورعلی در گفتوگویی با بیان این مطلب اظهار کرد: این نوع رژیمهای خودسرانه سبب مشکلاتی در دستگاه گوارش میشود، به طور کلی میتوان گفت که رژیمهای غذایی نامناسب و غیرعلمی میتواند پیامدهای نامناسبی مانند پرخاشگری و عصبی بودن، ضعف عضلانی، مشکلات گوارشی، سردرد، سرگیجه، افسردگی، بیحالی، ریزش مو، کمخونی، پوکی استخوان را به همراه داشته باشند.
وی با بیان اینکه امروزه بیشتر افراد جامعه از اضافه وزن و چاقی رنج میبرند، اظهار کرد: دستیابی به وزن ایده آل و لاغری باعث مد شدن رژیم گرفتن شد و در این راستا برخی افراد چاق، حداقل یکبار رژیم کاهش وزن را تجربه کردهاند.
وی اضافه کرد: رژیمهای لاغری در برخی موارد خود سرانه و یا بر اساس توصیه یا تجویز افراد غیرمتخصص بوده و این نوع رژیم همواره با اما و اگرهایی همراه بوده است.
پورعلی گفت: این روزها فقط کاهش فوری وزن برای برخی افراد مهم بوده و این گروه بدون توجه به سلامتی خود و برای داشتن ظاهری مناسب از رژیمهای غذایی غیرعلمی و خودسرانه پیروی میکنند.
این متخصص تغذیه، بیان کرد: رژیمهای خود سرانه در برخی موارد با حذف برخی مواد غذایی مانند مواد غذایی نشاستهای مانند سیب زمینی، برنج و ماکارونی همراه بوده و برخی افراد کربوهیدراتها را حذف کرده و به جای آن پروتئین بیشتر از حد معمول مصرف میکنند.
وی با تاکید بر اینکه حذف برخی مواد غذایی و یا وعدههای غذایی از دیگر رژیمهای نامناسبی است که برخی افراد بکار میگیرند، گفت: برخی افراد باورهای غلطی مانند حذف برنج و نان از رژیم غذایی، دارند.
وی افزود: هر کدام از این رژیمها و صد البته تمام رژیمهای غیراستاندارد و غیرعلمی و رژیمهایی که افراد غیرمتخصص تجویز میکنند، عوارضی به همراه دارند.
مدیر گروه بهبود تغذیه مرمز بهداشت آذربایجان شرقی، ریزش مو، آسیب دیدن پوست و مشکلات گوارشی را از عوارض رژیمهای خودسرانه، نادرست و غیراستاندارد، عنوان کرد.
وی متذکر شد: همچنین رژیمهای غیرعلمی و نادرست باعث کاهش سریع وزن شده و این نوع کاهش وزن هم مشکلات و عوارض خاص خود را به دنبال دارد؛ بطوری که بافتهای عضلانی مفید بدن در کاهش وزن سریع به همراه کاهش وزن چربی از دست میرود.
وی یادآور شد: رژیمهای غذایی نامناسب سبب ایجاد سنگ کیسه صفرا در برخی افراد و معمولا به عمل جراحی منتهی میشود.
پورعلی گفت: دریافت زیاد پروتئین در رژیمهایی که پروتئین جایگزین کربوهیدرات میشود، میتواند کبد و کلیه فرد را تحت تاثیر قرار داده و عوارض نامناسبی برای این اندامها به بار بیاورد.
این متخصص تغذیه، خاطرنشان کرد: حذف برنج و نان از رژیم غذایی میتواند به ناراحتی روحی و عصبی فرد رژیم گیرنده منجر شود؛ چرا که کربوهیدراتها انرژی مورد نیاز سلولهای عصبی را تأمین کرده و فرد در نتیجه حذف آنها پس از مدتی، عصبی میشود.
مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت آذربایجان شرقی، تاکید کرد: مواد غذایی خاصی نباید از رژیم غذایی حذف شود و همچنین نباید تعادل بین گروههای غذایی اصلی بهم بریزد، باید بخاطر بسپاریم که مفهوم و معنی رژیم گرفتن، حذف برخی مواد غذای یا حذف وعدههای غذایی و نیز کم خوردن و یا نخوردن نیست.
وی اضافه کرد: باید در عین حال با رژیم غذایی، صحیح و درست غذا بخوریم و رفتار درست تغذیهای داشته باشیم.
وی با ارایه تعریفی از رژیم غذایی صحیح، گفت: رژیم غذایی صحیح رژیمی است که در آن همه گروههای غذایی توصیه شده گنجانده شود، بطوری که مواد غذایی گروههای غذایی اصلی مانند غلات، سبزیجات، میوه جات، گوشت و تخم مرغ، حبوبات و مغزها و لبنیات در آن وجود داشته باشد.
پورعلی متذکر شد: رژیم غذایی تجویزی نباید کاهش بافت عضلانی بدن را هدف گرفته و یا به اندامهای مختلف بدن آسیب برساند.
وی یادآور شد: تاکید میشود که افراد برای رژیم گرفتن حتما به متخصصان تغذیه مجوزدار مراجعه کرده و هرگز خودسرانه و یا به توصیه افراد غیرمتخصص رژیم نگیرند، چرا که رژیم غذایی هر فرد با توجه به وضعیت سلامتی فرد و بیماریهای موجود متفاوت است.
انتهای پیام/