در دومین نشست ویدئوکنفرانس با متخصصان طب چینی تاکید شد؛
درمان ترکیبی طب سنتی و طب رایج، به بهبود بیماران کرونایی کمک میکند
1398/12/24 - 10:30 - کد خبر: 16515
نصر: متخصصان طب سنتی ایرانی و طب سنتی چینی، در دومین نشست ویدئو کنفرانس در خصوص کروناویروس جدید، به تبادل نظر و بررسی تطبیقی علائم بیماران کرونایی و کمک به درمان آنها از دیدگاه طب ایرانی و چینی پرداختند.
به گزارش نصر، در این نشست که صبح روز گذشته در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، دکتر «محمدرضا شمس اردکانی»، مشاور وزیر و مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با قدردانی از متخصصان طب سنتی چینی، ابراز امیدواری کرد ادامه این نشستها به نگارش دستورالعملی مشترک میان متخصصان طب ایرانی و طب چینی برای مقابله با ویروس کرونا منجر شود و خواستار ارائه توضیحاتی در خصوص مبانی طب چینی برای ورود به حوزه پیشگیری و کمک به درمان این بیماری شد.
دکتر «لی گوان شی»، مسئول بخش طب چینی کرونای بیمارستان «گوآن من» پکن نیز با بیان توضیحاتی در خصوص علائم بیماری از دیدگاه طب چینی و تطبیق آنها با مبانی طب ایرانی، به بهرهگیری 90درصد بیماران از درمان ترکیبی طب رایج و طب سنتی در چین اشاره و تاکید کرد: بسیار مهم است که بیماری در هفته اول تحت کنترل قرار گرفته و از ورود آن به فاز بحرانی جلوگیری شود که در این زمینه، استفاده ترکیبی از داروهای شیمیایی و گیاهی، تاثیر بسزایی داشته است و درصد بالایی از بیمارانی که تحت درمان ترکیبی طب سنتی و طب رایج قرار گرفتهاند، بهبود یافتهاند.
وی با اشاره به اینکه داروهای گیاهی در افزایش اثر داروهای شیمیایی نیز کمککننده هستند، از وجود چند فرمول دارویی گیاهی برای درمان بیماران کرونایی در این کشور خبر داد و گفت: از داروهای گیاهی برای تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب و ادم ریه بیماران بهره گرفته شده و در برخی موارد، از دانش طب سوزنی هم استفاده میشود.
مسئول بخش طب چینی کرونای بزرگترین بیمارستان طب چینی کشور چین، با تاکید بر اهمیت ایزوله کردن و قرنطینه برای کنترل بیماری، به تقسیم مداخلات درمانی بیماران کرونایی به سه سطح خفیف، شدید و بسیار شدید در این کشور اشاره کرد و افزود: بیمارستانها هم بر اساس همین تقسیمبندی به بیماران خدمات ارائه داده و تعداد زیادی از پزشکان متخصص، در بیمارستانهای محل بستری بیماران در فاز بسیار شدید، فعالیت میکنند.
وی از وجود مراکزی با عنوان کلینیک تب در این کشور برای تحت نظر قرار دادن افراد دارای علائم و جلوگیری از مراجعه مستقیم آنها به بیمارستانها که عامل مهمی در افزایش شیوع بیماری است، خبر داد و به عنوان توصیهای برای مردم ایران، با تاکید بر توجه به توصیههای بهداشتی و اصول خودمراقبتی، گفت: مهمترین توصیه این است که هر فرد خود را مسئول خود و دیگری دانسته و با استفاده از ماسک و حضور پیدا نکردن در اجتماعات، به کاهش شیوع این بیماری کمک کند.
لی گوان شی، مصرف مرکبات و پوست آنها را که بهصورت دمکرده و جوشانده قابل استفاده است، برای خارج کردن سموم از بدن و کاهش التهاب و ادم ریه موثر دانست و با بیان اینکه مصرف سیر تاثیر چندانی در مقابله با این بیماری نداشته، اما دارچین، زنجبیل و جینسنگ میتواند موثر باشد، افزود: تقویت سیستم گوارشی و رفع یبوست که سبب باقیماندن مواد زائد در بدن میشود، از دیگر اقداماتی است که برای بیماران مبتلا به کووید-19 انجام میشود.
کاهش مصرف غذاهای گوشتی و دریایی، مصرف بیشتر مایعات و سوپها، استفاده بیشتر از سبزیجات در وعدههای غذایی و بهطور کلی افزایش تعداد وعدههای غذایی و کاهش حجم آنها، از دیگر توصیههای مسئول بخش طب چینی کرونای بیمارستان گوآن من در شرایط کنونی بود که با توصیههای متخصصان طب ایرانی نیز مطابقت دارد.
پرفسور «لیو باو ین»، رییس فدراسیون جهانی طب سوزنی و مشاور دفتر طب سنتی و مکمل سازمان جهانی بهداشت نیز از ایزوله کردن و قرنطینه، بهعنوان اولین اقدام مهم در موفقیت برای کنترل شیوع ویروس کرونا یاد کرد و مداخلات درمانی را در درجه دوم اهمیت دانست.
گفتنی است در ادامه این نشست، شواهد بالینی بیماران ایرانی مبتلا به کروناویروس جدید مطرح شد و درمانهای متخصصان طب ایرانی و طب چینی برای آنان مورد بحث و تبادل نظر بین دو طرف قرار گرفت.
در دومین نشست ویدئوکنفرانس با متخصصان طب چینی، استاد «اسماعیل ناظم»، استاد دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر «امیرهومن کاظمی»، متخصص طب سوزنی و نایبرییس فدراسیون جهانی طب سوزنی، دکتر «مهرداد کریمی»، متخصص طب سنتی ایرانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر «آرمان زرگران»، متخصص داروسازی سنتی و مشاور بینالملل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت و دکتر «حسین رضاییزاده»، متخصص طب سنتی ایرانی و رییس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بهعنوان نمایندگان کشور ما حضور داشتند.
انتهای پیام/