توکیو خواستار بازگشت ایران و آمریکا به دیپلماسی و تضمین امنیت در تنگه هرمز شد

1405/01/24 - 10:56 - کد خبر: 159235
مینورو کیهارا

نصر: سخنگو و دبیر کابینه دولت ژاپن پس از ناکامی مذاکرات اخیر تهران و واشنگتن در اسلام‌آباد و لفاظ‌های جدید «دونالد ترامپ»، خواستار دستیابی سریع به «توافق نهایی» برای کاهش تنش‌ها شد تا تضمین بر امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز باشد.

به گزارش نصر، مینورو کیهارا در نشست مطبوعاتی امروز(دوشنبه) به رسانه‌ها، گفت: «آنچه بیش از همه اهمیت دارد، تحقق واقعی کاهش تنش‌هاست؛ از جمله تضمین امنیت ناوبری در تنگه هرمز.»
وی افزود که توکیو تحولات منطقه را از نزدیک دنبال می‌کند و به همکاری با جامعه بین‌المللی برای مدیریت بحران ادامه خواهد داد.
کیهارا تصریح کرد که انتظار دارد جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده هرچه سریعتر به یک توافق نهایی برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه دست یابند.
این بیانیه‌ای درحالی منتشر شد که رئیس جمهور آمریکا روز یکشنبه (۲۳ فروردین ۱۴۰۵) در مصاحبه‌ با شبکه فاکس نیوز از احتمال بستن تنگه هرمز سخن گفت و هشدار داد که در صورت شکست مذاکرات، گزینه‌های سخت‌تری علیه ایران در دستورکار قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به اهمیت راهبردی تنگه هرمز برای تجارت جهانی انرژی، اعلام کرد که ایالات متحده در صورت لزوم می‌تواند این گذرگاه حیاتی را مسدود کند؛ هرچند افزود که اجرای چنین تصمیمی نیازمند زمان و برنامه‌ریزی است. این اظهارات، به‌طور ضمنی از بررسی سناریوهای پرریسک در سطوح تصمیم‌گیری آمریکا پرده برمی‌دارد.
انتهای پیام/

سامانه مولد پرتال ستاک