نصر: رئیس شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت: در اولین فرصت باید بتوانیم تحت پوشش خدمات بیمهای قرار گیریم، خدمات بیمهای برای اقشار مختلف به ویژه اقشار متوسط ضروری است.
به گزارش نصر به نقل از ایسنا، غلامعلی افروز در سومین همایش روز روانشناس و مشاور با بیان اینکه بر این باورم که علوم تجربی فرش علوم انسانی و روانشناسی عرش علوم انسانی است، گفت: روانشناسی یک اصل است و همه غایت خلقت برای روانشناسی است و اگر به خوبی کار کنیم کار عرشی است.
وی با بیان اینکه روانشناس حرفه مقدس و شکوهمند هستی است افزود: به همین جهت باید تلاش بسیاری انجام دهیم. روز معلم و روز روانشناس روز زیبایی است که برگزاری این روز دو هدف دارد؛ تجلیل از روانشناسان متعهد و از سوی دیگر اینکه روانشناسان به کارنامه حرفهای سال گذشته خود بازگردند.
افروز در ادامه با بیان اینکه هر روز باید به اقتدار سازمان روانشناسی اندیشید، تاکید کرد: با کمک شورای مرکزی باید بتوانیم اقتدار سازمان روانشناسی و مشاوره را در کشور نهادینه کنیم. لازمه بالا بردن اقتدار سازمان، تعهد حرفهای و اخلاقی همه اعضا است، سازمان باید اقتدار خود را قویتر کند.
رئیس شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور ادامه داد: پروانههای ما نه در ایران اسلامی بلکه در همه کشورهای جهان خریدار دارد. تعداد قابل توجهی از همکاران با این پروانهها در کشورهای مختلف کار حرفهای انجام میدهند، لذا باید قدر این سازمان را که برای آن زحمت کشیده شده بیش از پیش بدانیم، همه سازمانها و نهادها برای تقویت چنین سرمایهای و ترغیب فعالیت این سازمان باید کمک کنند لذا یک هماهنگی جدی و هم اندیشی بین سازمان نظام روانشناسی، سازمان بهزیستی، وزارت بهداشت و وزارت کشور و سایر نهادهای فعال این حوزه باید شکل گیرد که به طور حتم دکتر حاتمی در این مسیر تلاش کردند، باید حداقل ماهانه یک جلسه هم اندیشی برگزار شود تا بتوان به مهمترین مباحث کشور در حوزه نیاز به خدمات روانشناسی، مشاورهای و امنیت اجتماعی پرداخت.
افروز با تاکید بر اینکه نظام روانشناسی در تربیت اجتماعی نقش آفرین است، یادآور شد: امنیت روانی در کنار امنیت اجتماعی ارزشمند است. لذا از همه دانشگاههای کشور تقاضا میکنیم که با بازنگری به برنامههای کارشناسی ارشد و دکتری خودشان با نگاه تربیت روانشناسان و مشاوران حرفهای به سازمان کمک کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در اولین فرصت باید بتوانیم تحت پوشش خدمات بیمهای قرار گیریم، یادآور شد: خدمات بیمهای برای اقشار مختلف به ویژه اقشار متوسط ضروری است. باید دست از این تعرفههای قدیمی بردارند. روانشناسان متخصص ما کمتر از روانپزشکان متخصص نیستند. همه باید جمع شویم تا این تعرفه نظام روانشناسی را تا پایان سال تصویب کنیم و اجازه دهیم مردم از این خدمات به خوبی بهره گیرند و گزینشی عمل نکنیم.
در ادامه این همایش فریبرز درتاج، معاون آموزشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با بیان اینکه باید جلوتر از دانشگاهها در مرزهای دانش حرکت کنیم، یادآور شد: سازمان نظام باید امروز در حوزه روانشناسی شناختی و آموزشهای قبل از دبستان در دنیا و آموزشهای شناخت محور با تاکید بر مغز مداخله کند، اگر مرزهای دانش در دنیا در حال تغییر است سازمان نظام روانشناسی باید بتواند توانمندسازی روانشناسان را به لحاظ علمی در مرزهای دانش نگه دارد.
درتاج معتقد است: جا برای کار در حوزه روانشناسی بسیار بیشتر از تعدادی است که ما در کشور روانشناس تربیت میکنیم.
او در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه برخی از واحدهایی که در برخی دانشگاهها حداقل استانداردها را ندارند و استادیار در رشته مربوطه ندارند و PHD تربیت میکنند سازمان نسبت به این دانشگاهها حساسیت دارد گفت: خوشبختانه امسال بر اساس آئیننامه وزارت علوم همه دانشگاههای مجری دوره دکتری باید در پورتال سازمان سنجش اعضای هیأت علمی خود را معرفی کنند و بسیاری از این گروهها توانایی تربیت دوره دکتری را ندارند البته با تربیت دانشجو در دوره دکتری مخالف هستم، زیرا اگر میتوانستیم چیزی را به افراد آموزش دهیم که بعد از دیپلم یا لیسانس وارد بازار کار شوند، هیچ ضرورتی وجود نداشت که مدرک فوق لیسانس یا دکتری دریافت کنند.
درتاج با بیان اینکه ۱۰۰ هزار کلاس درس وجود دارد، بیان کرد: کمتر از ۱۰ درصد روانشناسی به سازمانهای دولتی و محیطهای صنعتی نفوذ پیدا کرده است، در صورتیکه در تأسیس یک کارخانه در هر هفت مرحله روانشناسان باید اظهار نظر کنند.
به گفته وی ۱۲ میلیون از جمعیت ما درگیر اختلالات روانی است، همچنین در سال ۹۶، ۱۷۵ هزار طلاق در کشور ثبت شده است. یعنی هر سه دقیقه یک طلاق در کشور رخ میدهد و این موضوع نشان میدهد که به بهانه این روز وظیفه سنگینی داریم و هیچ یک جای دیگری را نگرفتیم. امیدوارم با این همت بتوانیم جایگاه روانشناسی را ارتقاء دهیم.
بر اساس این گزارش، دکتر نصیری رئیس اداره کل سلامت شهرداری تهران نیز در سومین همایش روز روانشناس و مشاور با بیان اینکه از سال گذشته برای اولین بار موضوع سلامت روان در برنامه شهرداری تهران دیده شد، گفت: امسال نیز موضوع احصاء شاخصها و وضعیت سلامت روان شهروندان برای اولین بار در برنامه سوم شهرداری تهران در مجموعه مدیریت شهری پیشبینی شده است که چند رویکرد اصلی در این حوزه وجود دارد.
وی با اشاره به اولین نگاهی که در مجموعه شهرداری و به ویژه در حوزه اداره کل سلامت شهرداری تهران وجود دارد، گفت: امروز در کشورمان و به صورت مشخص در کلانشهر تهران که هر اتفاقی در آن می افتد به فراخور در سایر کلانشهرها و شهرهای کشور نیز دنبال می شود، به هم افزایی علمی، تخصصی و حرفه ای یاورانه نیاز داریم.
نصیری با بیان اینکه در مجموعه شهرداری تهران نگاه اصلی مان این بود که بتوانیم بستر را برای حضور با کیفیت و ظرفیت هایی که در اختیار انجمن های علمی حوزه سلامت روان، دانشگاه های فعال در حوزه علوم رفتاری و علوم اجتماعی و تمامی شرکای اجتماعی در حوزه سلامت روان و سلامت اجتماعی هستند باز کنیم، تاکید کرد: در همین راستا طی سال گذشته تلاش کردیم که بیشترین همکاری را با مجموعههای مختلف در حوزه سلامت روان داشته باشیم.
وی با اشاره به رویکرد دوم اداره کل سلامت شهرداری تهران گفت: باور ما این است که مسئولیت اصلی شهرداری تهران این است که به کالبد شهر و تأثیری که کالبد و سیاستهای شهری بر کاهش و ارتقاء سلامت روانی و اجتماعی دارد توجه کند، این مسئله به نظر خیلی کوتاه بینانه است که فکر کنیم فعالیتی که میتوان در حوزه سلامت روان انجام داد صرفاً به بسته های خدمتی است که به شهروندان ارائه می شود. به طور قطع باور ما این است که بیشترین تاثیری که میتوانیم داشته باشیم مولفه های اجتماعی و محیطی است که در شهر وجود دارد و شهرداری تهران میتواند در آن تاثیرگذار باشد و آنها را بهبود دهد.
نصیری یادآور شد: در همین راستا یکی از موضوعات اصلی ما حمایت طلبی از سازمانها، شرکتها و مجموعه های شهری است که در حوزه مسئولیت پذیری اجتماعی خود باید در حوزه سلامت روان و سلامت اجتماعی تلاش کنند، در این حوزه نیز از ظرفیت انجمنهای تخصصی و متخصصین این حوزه نیز استفاده کردهایم و استفاده خواهیم کرد.
انتهای پیام/