یادداشت/

ضرورت تقویت انسجام ملی در برابر تهاجم رسانه‌ای و جنگ ترکیبی

1404/11/04 - 20:44 - کد خبر: 155080
ایران اینترنشنال

نصر: وقایع اخیر در ایران، صحنه تقابل آشکار میان اراده ملت برای حفظ انسجام و استقلال ملی و تلاش‌های سازمان‌یافته قدرت‌های خارجی برای ایجاد تفرقه و بی‌ثباتی بود.

به گزارش نصر، این تلاش‌ها که در قالب جنگ ترکیبی شامل فشار رسانه‌ای، تحریم‌های اقتصادی و حمایت از گروه‌های تروریستی داخلی و خارجی صورت گرفته، با هوشیاری و مقاومت ملت ایران، به‌ویژه مردم آگاه تبریز و آذربایجان، ناکام مانده است.

 
** موج‌سواری رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور
طی سال‌های گذشته یکی از ابزارهای اصلی تقابل با اراده ملت ایران، راه‌اندازی شبکه‌های تلویزیونی و رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور بوده است. این رسانه‌ها که اغلب با بودجه‌ سرویس‌های اطلاعاتی خارجی تامین مالی می‌شوند، با هدف تاثیرگذاری بر افکار عمومی، انتشار روایت‌های جانبدارانه و دامن زدن به اختلافات داخلی، به بخشی از پروژه کلان دشمنان ایران تبدیل شده‌اند.
 
** نمایش قدرت و اراده ملی در جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل
عملیات وعده صادق ۳ که در جریان جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران توسط نیروهای مسلح کشورمان با اقتدار اجرا و در پاسخ به جنایات این رژیم صورت گرفت، نمونه‌ای بارز از نمایش قدرت و اراده ملی در برابر تهدیدات خارجی بود. این اقدام قاطع، ضمن پاسداری از امنیت و منافع ملی، پیام روشنی به دشمنان داد که ایران در برابر هیچ اقدامی علیه کشورمان سکوت نخواهد کرد. این اتفاق همچنین باعث تقویت حس غرور ملی و انسجام در میان ایرانیان شد و بر وحدت ملی در مواجهه با دشمنان خارجی تاکید کرد.
 
تحریم‌های اقتصادی سنگین که سال‌هاست علیه ایران اعمال می‌شود، ابزاری کلیدی در استراتژی دشمنان برای ایجاد فشار بر مردم و تضعیف نظام بوده است. هدف اصلی این تحریم‌ها، ایجاد مشکلات معیشتی، افزایش تورم و بیکاری و در نهایت تشدید نارضایتی عمومی است تا این نارضایتی به بستری برای آشوب و اغتشاش تبدیل شود. این فشارها، اگرچه مشکلات واقعی برای زندگی مردم ایجاد کرده است، اما نتوانسته اراده ملت برای حفاظت از استقلال و تمامیت ارضی کشورمان را خدشه‌دار کند.
 
** طراحی برای ایجاد شکاف و گسست اجتماعی 
دشمنان ایران با بهره‌گیری از بستر اعتراضات مردمی که عمدتاً ریشه در مسائل اقتصادی و اجتماعی دارد، تلاش کردند تا اهداف خود را پیش ببرند. 
 
ایجاد شکاف و گسست اجتماعی، با دامن زدن به اختلافات قومی، مذهبی و سیاسی. بی‌ثبات‌سازی کشور از طریق شوراندن مردم علیه نظم موجود و ایجاد آشوب‌های خیابانی. تضعیف اقتدار ملی با نشان دادن چهره‌ای پرآشوب و ناامن از ایران به دنیا از جمله اهداف دشمن صهیونیستی از عملیات گسترده تروریستی اخیر در کشور بود.
 
** نقش تبریز و آذربایجان در حفظ انسجام و استقلال ملی
تبریز، به عنوان یکی از بزرگترین شهرهای تاریخی، راهبردی و تصمیم‌ساز ایران و قلب تپنده سر ایران، همواره در طول تاریخ، نقشی بی‌بدیل در استقلال و آزادی ایران داشته است و مردم آذربایجان با درک عمیق از شرایط ملی و بین‌المللی و آگاهی از برنامه‌ریزی دشمن، در وقایع اخیر نیز با بصیرت و آگاهی مثال زدنی، از حاکمیت، انسجام و استقلال ملی حمایت کردند. عدم ورود مردم آگاه آذربایجان به جریان‌های انحرافی و اغتشاشات، نشان‌دهنده بلوغ سیاسی و تعهد مردم تبریز و آذربایجان به حفظ وحدت، انسجام ملی و استقلال ایران است. آنان که باید، می‌دانند این هوشیاری و سکوت آگاهانه و مسئولانه مردم آذربایجان، نقش مهمی در خنثی‌سازی تلاش‌های دشمنان برای تجزیه و تضعیف کشور ایفا کرد.
 
** لزوم تقویت مرجعیت رسانه‌های داخلی در کشور 
برای مقابله با جنگ ترکیبی فعلی، تقویت مرجعیت و افزایش مقبولیت رسانه‌های داخلی، یک ضرورت انکارناپذیر است. انتشار اخبار به صورت شفاف، بدون سانسور و از منابع معتبر، اعتماد عمومی را جلب می‌کند. پاسخگویی به ابهامات و شبهات با ارائه مستندات، امری ضروری است. همچنین رسانه‌ها باید حضوری فعال و هوشمندانه در شبکه‌های اجتماعی داشته باشند و با تولید محتوای متناسب با این فضا، در جهت مقابله با اخبار جعلی و روایت‌های فیک گام بردارند.
 
فراهم کردن فضایی امن برای فعالیت روزنامه‌نگاران و حمایت از رسانه‌هایی که به صورت حرفه‌ای و مسئولانه فعالیت می‌کنند، به ارتقاء کیفیت رسانه‌ای کشور کمک می‌کند. همچنین پاسخگویی به نظرات و انتقادات مخاطبان، برگزاری میزگردها و گفتگوهای زنده با حضور کارشناسان و نمایندگان اقشار مختلف مردم، می‌تواند حس مشارکت و تعلق را در میان مخاطبان افزایش داده و در نتیجه مرجعیت و مقبولیت رسانه‌های داخلی را تقویت کند.
 
اما همه این‌ها در صورتی محقق می‌شود که خبرنگاران و رسانه های مستقل مورد اعتماد حاکمیت قرار گرفته و در کوران بحران‌ها دست و بالشان بسته و امکان اثرگذاری از آنها سلب نشود! واقعیت این است که قطع شبکه اینترنت کشور در حوادث اخیر، ضمن درک ضرورت مقطعی آن برای کنترل اوضاع و حفظ امنیت مردم و کشور، عملاً رسانه‌های داخلی را از چرخه عمل و اثرگذاری خارج کرد و فضای رسانه‌ای را در اختیار دشمنان قرار داد و این یک نقص بزرگ در مدیریت وضعیت روزهای گذشته کشور بود.
 
اما تجربه وقایع اخیر نشان داد که مردم ایران، علی‌رغم تمام فشارها و مشکلات کوچک و بزرگی که در کشور وجود دارد، مردمی یکپارچه و استوار است که هیچ‌گاه اجازه نخواهد داد دشمنان، آرزوی تفرقه و تجزیه ایران را به واقعیت تبدیل کنند. تقویت مقبولیت و مرجعیت رسانه‌های داخلی، گامی اساسی در جهت حفظ این انسجام و مقابله با جنگ روایت‌ها خواهد بود.
 
انتهای پیام/

سامانه مولد پرتال ستاک