شامگاه چهارشنبه؛

۱۱ تبصره از بودجه سال ۹۹ شهرداری تبریز به تصویب رسید

1398/12/08 - 17:07 - کد خبر: 15508
صحن علنی شورای اسلامی تبریز

نصر: تبصره‌ها و جزئیات بودجه سال ۹۹ توسط اعضا شورای اسلامی شهر تبریز بررسی شد و ۱۱ تبصره از تبصره‌های بودجه سال ۹۹ شهرداری تبریز به تصویب رسید.

به گزارش نصر به نقل از مهر، شهرام دبیری رئیس شورای اسلامی شهر تبریز شامگاه چهارشنبه در آغاز جلسه بررسی جزئیات بودجه ضمن قدردانی از تلاش‌های اعضای شورای شهر و مدیران شهرداری برای تصویب جزئیات بودجه سال ۹۹ گفت: تلاش اعضای شورای شهر قابل ستایش است.
در ادامه محمد باقر بهشتی عضو شورای شهر تبریز نیز اظهار داشت: نبود کمیسیون تلفیق برای بررسی بودجه مشکل ساز است اما کمیسیون برنامه و بودجه و مرکز پژوهش‌ها این کار را انجام می‌دهند.
وی افزود: واقعیت‌های جامعه را باید دید. بودجه مصوب سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ قدرت خرید کمتری دارد.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز با با این اینکه با وجود شرایط فعلی و پایین بودن قدرت خرید بودجه شهرداری نمی‌تواند پروژه جدیدی شروع کند گفت: چون در صورت اجرا این پروژه ادامه آن نیمه کاره خواهد ماند.
رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر تبریز اضافه کرد: معاونت عمرانی اطلاعات عمرانی ندارد. شورای شهر نباید به ایجاد پروژه‌های بدون مطالعه رأی دهد.
بهشتی تاکید کرد: شهرداری با امکانات موجود نمی‌تواند پروژه‌های جدید شروع کند. هر پروژه‌ای فراتر از توان بودجه‌ای شهرداری غیر منطقی است و ما باید موضوع بودجه را واقع بینانه بررسی کنیم.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه اولویت اصلی در تدوین بودجه باید منافع شهری باشد عنوان کرد و تصریح کرد: افراد نباید اجازه ایجاد پروژه را داشته باشند.

تمامی پروژه‌ها باید در قالب برنامه پنج ساله و چشم انداز باشد
بهشتی گفت: تمامی پروژه‌ها باید در قالب برنامه پنج ساله و چشم انداز باشد.
وی ادامه داد: پروژه‌های شهرداری باید با اطلاعات دقیق و برنامه ریزی شده انجام شود اگر شهرداری بدون توجه به برنامه‌های بالادستی پروژه‌های جدید را شروع کند روز یکشنبه استعفا خواهم داد چراکه در آن صورت شورا جای من نیست.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز اظهار داشت: در مجموع در شهرداری بیش از ۲۰۰ متخصص آیتی وجود دارد که ۲۶ نفر آنها در سازمان فناوری است.
بهشتی تصریح کرد: سه هزار و 600 کامپیوتر در شهرداری تبریز وجود دارد. در مرکز پژوهش‌ها کلیه آمارهای شهرداری وجود دارد.
وی تاکید کرد: نباید بدون کار کارشناسی فعالیت کرد.
رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر تبریز گفت: مرکز پژوهش‌ها وقت بسیاری برای بررسی بودجه و پروژه‌ها اختصاص می‌دهد نباید تصمیمات بررسی و کارشناسی نشده را اتخاذ کرد.
در ادامه شکور اکبرنژاد نیز ضمن قدردانی از زحمات دکتر بهشتی در کمیسیون برنامه و بودجه و مرکز پژوهش‌ها گفت: برای نوآوری‌ها باید فضا باز کرد. امروز باید به فناوری اطلاعات در شهرداری تبریز دقت کرد در کنار سخت افزاری باید به کارهای نرم افزاری نیز توجه کرد.
این عضو شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه باید پروژه‌ها را بر اساس اولویت طبقه بندی کرد اضافه کرد: از توانمندی‌های بخش خصوصی باید استفاده کرد. در طول سال‌های گذشته توجهی به سرمایه گذاری در بخش خصوصی در تبریز نشده است.
اکبرنژاد افزود: باید به رشد فکری و ارتقا فکری شهروندان توجه کرد.
وی گفت: شهرداری وظایف خود را به طور کامل انجام نمی‌دهد اما سازمان‌های موازی ایجاد کرده که هزینه را هدر می‌دهد.

هوشمند کردن شهر تبریز ضروری است
سعید نیکوخصلت نیز در ادامه گفت: فناوری یعنی وقتی داستانی مثل کرونا به وجود آمد کشور با مشکل مواجه نشود.
دبیر شورای اسلامی شهر تبریز تاکید کرد: اگر فناوری گسترده بود در صورت تعطیلی دانشگاه‌ها می‌توانستیم از طریق فناوری فعالیت‌های روزمره دانشگاه را غیر حضوری انجام دهیم.
نیکوخصلت با بیان اینکه از اتفاقاتی که در دنیا به وقوع می‌پیوندد درس بگیریم گفت: وقتی اینترنت در ایران قطع شد کشور ۳۰۰ میلیارد دلار ضرر کرد که بررسی‌ها نشان می‌دهد این مبلغ در یک کشور پیشرفته ۴۰ میلیارد دلار بوده است که خود عاملی برای این است که باید به فناوری توجه کرد.
غلامحسین مسعودی ریحان همچنین با بیان اینکه در زمینه هوشمند کردن شهر باید دقت کرد گفت: امروز در زمینه فناوری امکانات داریم اما به درستی از آنها بهره برداری نمی‌کنیم باید از امکانات موجود نهایت بهره برداری را داشته باشیم تا در این زمینه سرمایه گذاری کنیم.
وی اضافه کرد: در زمینه فناوری یک نفر مشاور برای سازمان فناوری استخدام شود تا در زمینه بهره برداری و استفاده از زیرساخت‌ها به شهرداری مشاوره دهد.
بهشتی نیز در ادامه گفت: در تصویب بودجه باید برنامه پنج ساله را مورد توجه قرار دهیم. یکبار باید برای فناوری و گسترش شهر هوشمند تصمیم بگیریم که باشد یا نه.
فرج محمد قلی‌زاده گفت: ۲۰ سال است که برای سازمان فناوری تنها هزینه کرده‌ایم تا شاهد خروجی باشیم وقت آن رسیده است که پس از ۲۰ سال از سازمان فناوری عملکرد بخواهیم در سال آینده باید اولویت اصلی ما درخواست فعالیت‌های جدی از سازمان فناوری باشد.
قلیزاده اضافه کرد: امروز به صورت یکسان از توانمندی‌های فناورانه بهره‌مند نشدیم. اگر سازمان فناوری به جد راه اندازی نشود در آینده با مشکل روبرو می‌شویم.
وی اظهار داشت: در سال‌های گذشته از سازمان‌ها عملکرد نخواسته‌ایم و از فعالین تشکر نکرده‌ایم در نتیجه چندان انتظاری نمی‌توانیم داشته باشیم.

شهرداری اقدام به بروزرسانی تجهیزات فناوری خود نمی‌کند
محرم محمدزاده همچنین با اشاره به اینکه باید سازمان فناوری را از اساس مورد توجه قرار دهیم تاکید کرد: دیتا سنتر های شهرداری به صورت صحیح نگهداری نمی‌شود.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: بهترین اتاق‌های ما در بهترین ساختمان‌ها رها شده اما دیتاسنترهای ما در شرایط بدی نگهداری می‌شود.
وی تصریح کرد: شهرداری اقدام به بروزرسانی تجهیزات فناوری خود نمی‌کند. اگر برای خرید وسایل بودجه تصویب می‌شود باید دقت شود که محلی مناسب برای آنها در نظر گرفته شود.
محمد زاده افزود: با استفاده از نظر متخصصان باید محلی مناسب برای استقرار تجهیزات فناورانه شهرداری در نظر گرفته شود.
وی گفت: در زمینه فناوری باید از نظرات متخصصین و صاحبان فکر و اندیشه استفاده کرد تا پول بیت المال به هدر نرود.
بهشتی گفت: شهرداری باید سازمان فناوری را به لوکوموتیو و راهبر شهرداری تبریز تبدیل کند همانطور که در اساس نامه آن ذکر شده. سازمان فناوری درحال حاضر واگن است نه لوکوموتیو.
اعضای شورای شهر تبریز با اعمال اصلاحاتی در پروژه‌های عمرانی موجود در لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ شهرداری تبریز ۱۱۷.۵ میلیارد تومان پروژه جدید مطرح و پس از بررسی به تصویب رسید.
تقی‌پور در ادامه با اشاره به وضعیت ناوگان اتوبوسرانی در تبریز گفت: در خوشبینانه ترین وضعیت در حال حاضر دوسوم نیاز شهر تبریز اتوبوس عمومی وجود دارد که تعداد آنها نیز به ۷۰۰ عدد کاهش یافته است.

خصوصی سازی شرکت واحد اتوبوسرانی تبریز در اولویت باشد
وی گفت: برای جوانسازی ناوگان و افزایش اتوبوس‌های شرکت واحد اقدام کند.
بهشتی نیز در این خصوص گفت: متأسفانه اتوبوس در کشور تولید نمی‌شود و شرکت‌هایی که در داخل اتوبوس تولید می‌کردند به دلیل تحریم با مشکل مواجه شده‌اند.
محرم محمدزاده تصریح کرد: در سال‌های گذشته اتوبوس جدید وارد ناوگان اتوبوس رانی تبریز نشده است.
وی اظهار داشت: ۳۳ میلیارد تومان پول شهرداری تبریز در اختیار یکی از شرکت‌های اتوبوس ساز است که به خارج از کشور انتقال یافته باید این بودجه را به شهرداری برگردانند.
بهشتی: خصوصی سازی در شهرداری به نحو درست انجام نمی‌شود. رانندگان اتوبوس‌های خصوصی سازی شده بیمه ندارد و بسیاری از کارکنان بخش خصوصی شرکت واحد مزایای مناسبی ندارند. خصوصی سازی در شرکت واحد باید اولویت اصلی باشد و به توانمندی‌هدی بخش خصوصی توجه جدی شود.
انتهای پیام/

پژوهشیار