معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز خبر داد:

آغاز آزمایش تشخیص ویروس کرونا در تبریز

1398/12/05 - 10:00 - کد خبر: 15209
ویروس کرونا

نصر: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز از آغاز انجام آزمایش تشخیصی ویروس کرونا در مراکز برخی استان‌ها به ویژه آذربایجان‌شرقی خبر داد و گفت: آزمایشات مربوطه تاکنون در انستیتو پاستور و دانشگاه تهران انجام می‌شد.

به گزارش نصر به نقل از ایرنا، عباسعلی درستی امروز در گفت وگویی افزود: آزمایشات تشخیصی به منظور سرعت بخشی به روند تشخیص در مراکز استان‌هایی که قدرت علمی و آزمایشگاهی دارند، انجام و موارد تایید آن به تهران هم ارسال می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه هیچ مورد مثبتی از کرونا در آذربایجان شرقی مشاهده نشده است، گفت: جواب آزمایشات معدود بستری‌های مشکوک تاکنون منفی بوده و نتایج دو تا سه روز پس از بستری شدن، مشخص می‌شود.
وی از آمادگی کامل بیمارستان‌های تعیین شده برای بستری کردن بیماران مشکوک خبر داد و بیان کرد: سه مرکز آموزشی و درمانی امام رضا (ع)، سینا و کودکان تبریز برای بستری کردن بیماران مشکوک تعیین شده‌اند، اما اورژانس تمامی بیمارستان‌ها موظف به پذیرش مراجعان هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، یادآوری کرد: تشخیص و تصمیم نهایی بر عهده افراد تعیین شده تحت عنوان focal point بوده و بیماران مشکوک با آمبولانس اورژانس ۱۱۵ به بیمارستان‌های تعیین شده منتقل می‌شوند و تمامی مراحل بستری و درمان این بیماران رایگان است.
او با تاکید بر اینکه هیچ کمبودی در زمینه کیت‌های تشخیصی نداریم، اظهار کرد: برای آزمایش هیچ محدودیتی نداریم و کیت به اندازه کافی موجود است، اما استفاده از کیت برای تمامی بیماران لازم نیست.
وی گفت: بیماران مشکوک به کرونا بر اساس سه اندیکاسیون اکسیژن موجود در خون (spot) کم‌تر از ۹۴ درصد، تعداد تنفس بیش از ۲۴ بار و وجود علایم ویروسی در تصویر تهیه شده از سینه ارزیابی می‌شوند و کیت فقط برای این افراد لازم است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز اضافه کرد: در این مرحله درد و تب بیمار کنترل شده و در صورت مثبت شدن نتیجه، کادر درمان لباس‌های مخصوص پوشیده و بیمار از سایر بیماران جدا نگه داشته می‌شود.
وی با اشاره به اینکه استفاده از ماسک تنها برای افراد بیمار، مراقبان بیمار و کادر درمانی که ارتباط مستقیمی با بیماران داشته و خدمات درمانی به آنان ارائه می‌کنند، ضروری است، گفت: متاسفانه بازار ماسک توسط عده‌ای سودجو به بازار سیاه تبدیل شده است، تمامی ماسک‌ها توسط وزارتخانه خریداری شده و هیات امنای ارزی، سهمیه‌ای برای هر دانشگاه‌ در نظر گرفته که سهمیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز تا سه شنبه اعلام می‌شود.
وی در  ادامه با مقایسه آمار مرگ و میر ناشی از کرونا و آنفولانزا، بیان کرد: مرگ و میر آنفلوانزا بیش از کرونا و قدرت انتشار سرایت و ماندگاری کرونا بیش از آنفلوانزا است، این ویروس تا ۹ روز بر روی سطوح باقی می‌ماند و اهمیت پیشگیری در این مورد بیشتر است.
دوستی با ارایه توصیه‌هایی به بیمارانی که دچار سرماخوردگی شده‌اند، خاطرنشان کرد: نیازی به مراجعه به بیمارستان یا بستری شدن نبوده و بهتر است افرادی که تب و درد عضلانی و سرفه خفیف دارند، در خانه مانده و استراحت کنند و از پخش شدن ترشحات به هنگام سرفه جلوگیری کرده و دست‌ها را مرتب با آب و صابون بشویند.
وی اضافه کرد: در صورت تشدید علایم به مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستان‌ها مراجعه کنند، کل بیمارستان‌ها آماده پذیرش بوده و امکانات لازم در بیمارستان‌ها موجود است و اقدامات لازم انجام می‌شود.
وی یادآوری کرد: دستورالعمل‌ها و پوسترهایی در این خصوص به کارخانجات و مدارس ارسال شده و کارشناسان بهداشت محیط مرتب از مکان‌های پرتردد مثل ورزشگاه ها و مساجد بازدید کرده و موارد لازم را تذکر می‌هند، تمامی ارگان‌ها، هشدارها را جدی بگیرند و با سیستم بهداشت و درمان همکاری کنند.
درستی افزود: استفاده از ماسک و دوری از مردم، استفاده حداقلی از وسایل تردد عمومی، خودداری از حضور در مکان‌های عمومی مثل قهوه خانه‌ها از جمله مواردی است که افراد بیمار باید رعایت کنند.
وی خاطرنشان کرد: بهتر است مکان‌های عمومی مثل قهوه خانه‌ها در فصل سرد و این دوره تعطیل یا فعالیتشان محدود شود، افراد مبتلا همچنین باید از حضور در ورزشگاه‌ها و مساجد و دیگر مکان‌های عمومی خودداری کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: دستورالعمل بیماری در همه مراکز و خانه‌های بهداشتی و بیمارستان‌ها موجود بوده و همه می‌توانند از مشورت این مراکز استفاده کنند، آموزش‌های لازم نیز در کل مراکز بهداشت و درمان و به کادرها و روسا و مدیران بیمارستان‌ها ارایه شده است.
وی تاکید کرد: دوری از استرس، ترس و نگرانی، تغذیه مناسب و تقویت سیستم ایمنی بدن، ورزش کردن، رعایت موارد بهداشتی و خودداری از تردد در مکان‌های پر رفت و آمد، دوری از بیماران و استفاده از ماسک در مواجهه با بیماران از موارد مورد توجه در پیشگیری از کرونا ویروس به شمار می‌آیند.
وی اظهار کرد: موارد بیماری کرونا و موارد شدید آن در افراد مسن بالای ۶۵ سال، بیماران مزمن تنفسی و قلبی و افراد چاق بیشتر است.
درستی با اشاره به علایم ابتلا به ویروس کرونا گفت: علایم از خفیف تا شدید متغیر بوده و شامل تب، سرفه، آبریزش بینی و سختی و تنگی نفس در موارد شدید، و دردهای عضلانی است که در برخی موارد منجر به بستری حتی در بخش آی سی یو یا مرگ و میر هم می‌شود.
وی با بیان اینکه راه انتقال این ویروس هم مشابه سایر بیماری‌های ویروسی است، خاطرنشان کرد: تماس با ترشحات آلوده به ویروس یا ترشحات بیمار که به هنگام سرفه یا عطسه بر روی سطوح پخش شده‌اند و لمس چشم، بینی و دهان و راه یافتن ویروس از طریق مخاط به بدن سبب انتقال این ویروس به بدن می‌شود.
درستی، گفت: متاسفانه این بیماری برخلاف آنفلوانزا که درمان داشت، نه دارو دارد و نه درمان باید با آگاهی دهی به مردم و اقدامات پیشگیرانه بیماری را کنترل کنیم، البته بیماران آنتی بیوتیک گرفته و تحت درمان قرار می گیرند.
وی یادآوری کرد: بیماری‌های ویروسی در فصول سرد سال شایع‌تر هستند و البته کنترل بیماری در کشورهایی سریع است که مدیریت خوبی داشته و مردم هم با رعایت اصول بهداشتی همکاری دارند و با گذر از فصل سرد، اپیدمی بیماری‌های ویروسی هم کاهش پیدا می‌کند.
وی تاکید کرد: کلید کنترل این بیماری، رعایت اصول بهداشتی است.
انتهای پیام/

پژوهشیار