وزیر راه و شهرسازی:

کریدور ارس کوتاهترین و امن‌ ترین مسیر بین آسیای مرکزی و اروپا است

1404/07/01 - 20:06 - کد خبر: 146044
سفر صادق به تبریز

نصر: وزیر راه و شهرسازی گفت: کریدور ارس کوتاه‌ترین، امن ترین و سهل ترین مسیر ارتباطی بین آسیای مرکزی و اروپا است.

به گزارش نصر، فرزانه صادق روز سه شنبه در حاشیه بازدید از مسیر اتصالی جمهوری آذربایجان به جمهوری نخجوان از قلمرو جمهوری اسلامی ایران و طرح تعریض کریدور ارس در گفت و گو با خبرنگاران افزود: این مسیر به صورت ریلی و جاده‌ای بین ایران و کشور دوست و برادر آذربایجان در حال احداث است و از طریق آنها می توان بار را از شرق به غرب و شمال و جنوب حمل کرد.
وی اظهار کرد: اجرای طرح تعریض این مسیر به علت اهمیت بالای آن در طول یکسال گذشته سرعت گرفته و طول مسیر به کارگاه راهسازی تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه این مسیر همچنین ارتباط خلیج فارس با دریای سیاه را فراهم می‌کند، یادآور شد: در امتداد این مسیر، پل آق بند - کلاله در دست اجراست و تلاش می شود تا پایان سال این پل تکمیل و ترانزیت و فعالیت های گمرکی از طریق آن انجام شود.
وزیر راه و شهرسازی گفت: با بهره برداری از این پل، رانندگان کامیون ها می توانند از طریق این مسیر بین ایران و جمهوری آذربایجان تردد کنند.
صادق، ادامه داد: احداث خط ریلی نیز در این مسیر در دست بررسی است چرا که ۵۰ کیلومتر از آن در داخل ایران است و بر اساس رایزنی های ۲ طرف، تلاش می شود این مسیر ریلی نیز آغاز شود.
وی با تاکید بر اینکه تصمیم گیرندگان منطقه، کشورهای همسایه هستند، یادآور شد: آنچه تصمیم گیرندگان در دورترین نقاط دنیا می گیرند، نقشی در این تصمیمات کشورهای همسایه ندارد.
صادق، با اشاره به تاکید رئیس جمهور در خصوص تامین اعتبار این کریدور، افزود: با توجه به پیشرفت این مسیر و مطالبه کشور آذربایجان در کوتاه‌مدت تعریض این مسیر انجام می شود.
کریدور ترانزیتی جاده‌ای و ریلی ارس ( جلفا - کلاله ) به طول ۱۰۷ کیلومتر و با اعتباری بالغ بر ۴۹ هزار میلیارد ریال احداث خواهد شد که برخی مراحل اجرای بخش جاده‌ای آن آغاز شده و بخش ریلی نیز در دست مطالعه است.
فرزانه صادق» وزیر راه و شهرسازی، صبح سه‌شنبه (۱ مهر ۱۴۰۴) به آذربایجان شرقی سفر کرد و در مراسم آغاز سال تحصیلی در مدرسه باقرالعلوم تبریز حضور یافت و سپس همراه با « شاهین مصطفی یف » معان نخست وزیر جمهور آذربایجان آخرین وضعیت پروژه راهبردی محور جلفا-کلاله را از نزدیک بررسی کرد.
انتهای پیام/

پژوهشیار