سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز؛
کاهش 800 میلیون دلاری پوشاک قاچاق/ مالهای بزرگ از چنگ برندهای خارجی بیرون کشیده شد
1398/11/23 - 13:56 - کد خبر: 14401
نصر: سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تاکید بر استمرار طرح مبارزه با برندهای محرز پوشاک قاچاق گفت: براساس برآورد ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز میزان پوشاک قاچاق از 2.6 میلیارد به 1.8 میلیارد دلار کاهش یافته است.
به گزارش نصر به نقل از فارس، حمیدرضا دهقانینیا در گفتوگویی در رابطه با روند اجرای طرح «مبارزه با برندهای محرز پوشاک قاچاق» گفت: حوزه اجرایی در اختیار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیست و بر اساس قانون، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نه تنها وظیفهای برای ورود به حوزه اجرا ندارد بلکه وظیفه ورود نکردن به حوزه اجرا را دارد اما هماهنگی در خصوص اجرا بر عهده ستاد است.
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان داشت: بنابراین در راستای مبارزه با عرضه پوشاک قاچاق آنچه را که باید ستاد انجام دهد از قبیل تنظیم برنامه برای مبارزه با پوشاک قاچاق و ابلاغ و هماهنگی بین دستگاهی در این خصوص را انجام داده است و طرح مبارزه با عرضه پوشاک قاچاق هم مانند سابق در حال ادامه و توسعه است.
دهقانینیا با بیان اینکه طبق فرمایش مقام معظم رهبری باید برای انجام هر کاری پیوست فرهنگی داشت، اظهار داشت: یکی از ملزومات و اقدامات در حوزه پیوست فرهنگی مبارزه با پوشاک قاچاق رسیدن به اولویت اول مبنی بر ایجاد تغییر رفتار در صنف مربوطه از جمله افرادی که وانمود میکنند عضو صنف هستند اما در واقع نیستند و به امر قاچاق مبادرت دارند.
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به آغاز تبلیغات برخی از برندهای تولید پوشاک ایرانی در رسانه ملی بیان داشت: اگر اقداماتی که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درخصوص مبارزه با پوشاک قاچاق انجام داده است نتیجه بخش نبود قطعا در حال حاضر شاهد تبلیغات برندهای پوشاک ایرانی در رسانه ملی نبودیم زیرا به واقع طی 40 سال اخیر بعد از انقلاب هیچگاه پوشاک تولید داخل در رسانه ملی تبلیغ نشده است.
* غرفههای درجه یک فروشگاههای بزرگ از چنگ برندهای خارجی بیرون کشیده شد
وی همچنین بیان داشت: در نمایشگاهها و همایشهای مختلف مرتبط با پوشاک بسیاری از تولیدکنندگان این بخش با مراجعه به ما از اقدامات انجام شده برای مبارزه با پوشاک قاچاق تشکر میکنند و حتی بیان میکنند که با اقدامات انجام شده غرفههای درجه یک مالها که تا پیشاز اجرای طرح مبارزه با پوشاک قاچاق در اختیار عرضه پوشاک برندهای خارجی بوده است هماکنون در اختیار پوشاک تولید داخل است و این اتفاق ناشی از تغییر رفتار است که اولویت اول طرح مبارزه با قاچاق کالا و ارز بوده است.
دهقانینیا با انتقاد از برخی از اظهارنظرهای غیرکارشناسی در خصوص طرح مبارزه با قاچاق کالا و ارز، بیان داشت: عرض اندام پوشاک قاچاق با خطرپذیری مواجه شده و اجرای طرح باعث شده که فضا برای عرضهکنندگان پوشاک قاچاق ناامن باشد.
* ابلاغ جدید برای مبارزه با قاچاق پوشاک
وی در رابطه با گامهای دیگری طرح مبارزه با پوشاک قاچاق گفت: گامهای بعدی در یک مطلب خلاصه میشود و آن هم مستمر بودن طرح مبارزه است.
دهقانینیا اظهار داشت: طرح مبارزه با پوشاک قاچاق متوقف نشده و در حال اقدام است و حتی در مورخ 98.11.8 ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ابلاغ مجددی را در خصوص توسعه طرح انجام داده است.
وی در پاسخ به این سوال که براساس آمار این طرح چه تاثیری بر کاهش پوشاک قاچاق داشته است، گفت: براساس ماده 16 تنها مرجع قاچاق و برآورد کشفیات صرفا ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است و آمار اعلامی در این خصوص توسط هیچ وزارتخانه و سازمانی قابل استناد نیست.
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان داشت: براساس آمار کارشناسی ستاد میزان پوشاک قاچاق بیش از 800 میلیون دلار کاهش یافته است.
دهقانینیا اظهار داشت: براساس برآورد ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز میزان پوشاک قاچاق در سال 96 در مجموع 2.6 میلیارد دلار بوده که به 1.8 میلیارد دلار در سال 97 کاهش یافته است.
انتهای پیام/