سخنگوی وزارت امور خارجه:

ما تحولات قفقاز جنوبی را با چشمانی باز رصد می‌ کنیم

1404/05/26 - 09:22 - کد خبر: 143438
اسماعیل بقائی

نصر: سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به حساسیت ایران نسبت به تحولات شمال غرب کشور، افزود: ما با چشمانی باز تحولات را رصد می‌کنیم و هیچ موضوعی را نه ساده‌سازی می‌کنیم و نه کوچک نمایی.

به گزارش نصر، اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه‌ای به تشریح مواضع ایران در قبال تحولات اخیر در منطقه قفقاز جنوبی پرداخت و با تأکید بر اهمیت این منطقه برای ایران و کشورهای همسایه گفت: منطقه قفقاز جنوبی از جهات مختلف سیاسی، اقتصادی و ژئوپلیتیک برای ما و کشورهای منطقه، به‌ویژه روسیه، حائز اهمیت است.
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به حساسیت ایران نسبت به تحولات شمال غرب کشور، افزود: ما با چشمانی باز تحولات را رصد می‌کنیم و هیچ موضوعی را نه ساده‌سازی می‌کنیم و نه کوچک نمایی.
وی همچنین بر لزوم پرهیز از سوء تفسیرها و انتشار اطلاعات نادرست تأکید کرد و گفت: برخی از تفسیرها بر مبنای اطلاعات نادرست است و ممکن است هدف آن ایجاد اختلال در روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای حوزه قفقاز جنوبی باشد.
در بخش دیگری از این مصاحبه، سخنگوی وزارت خارجه گفت: ما توصیه می‌کنیم از عبارات و مفاهیمی که ممکن است باعث سوءتفاهم شوند، اجتناب شود.
وی در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو همچنین به موضوع رفع امتداد مرزی ارمنستان اشاره کرد و توضیح داد: بحث ما راجع به رفع امتداد مرزی ارمنستان است و ما معتقدیم که این موضوع باید بادقت و حساسیت دنبال شود.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه به جنگ اخیر بین ارمنستان و آذربایجان اشاره کرد و گفت: با شروع جنگ بین این دو کشور، مسیر ریلی جنوب ارمنستان قطع شد.
وی افزود: نکته چهارم بحث مداخلات خارجی است که خط‌قرمز ماست. ما به‌هیچ‌عنوان مداخله خارجی و حضور نیروهای فرامنطقه‌ای را مفید نمی‌دانیم و معتقدیم که این موضوع موجب پیچیدگی‌های ژئوپلیتیک می‌شود.
این دیپلمات ایرانی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است حضور نیروهای خارجی در منطقه قفقاز جنوبی کار را پیچیده‌تر می‌کند.
بقایی گفت: مقامات ارمنستان صراحتاً به ما اعلام کردند که بازسازی این مسیر ریلی با مشارکت شرکت‌های ارمنستانی و یک شرکت آمریکایی که طبق قوانین ارمنستان ثبت می‌شود، صورت خواهد گرفت و هیچ نیروی خارجی در امتداد مرزها مستقر نخواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین به ماده دوازده موافقت‌نامه صلح بین ارمنستان و آذربایجان اشاره کرد و گفت: طبق این ماده، هیچ نیروی نظامی خارجی در امتداد مرزهای ارمنستان و آذربایجان مستقر نخواهد شد.
وی افزود: ما نسبت به این مسئله حساسیت بالایی داریم و خود ارمنستان نیز متوجه تبعات مترتب بر حضور نیروهای خارجی است.
در پایان این مصاحبه، سخنگوی وزارت خارجه بار دیگر بر اهمیت منطقه قفقاز جنوبی برای ایران تأکید کرد و گفت: ما با کشورهای قفقاز جنوبی روابط خوبی داریم و معتقدیم که ثبات و امنیت این منطقه برای ما حائز اهمیت است.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران آماده است تا در راستای تقویت روابط و همکاری‌های دوجانبه با کشورهای منطقه گام بردارد و از هرگونه اقدامی که باعث تقویت ثبات و امنیت در منطقه شود، حمایت کند.
انتهای پیام/

پژوهشیار