جشنواره و مسابقه منطقهای «طعم امید ۲» برگزار شد/
جشنواره ای با محوریت طعم گردشگری با هنر افراد دارای معلولیت در تبریز
1404/05/11 - 14:38 - کد خبر: 142451
نصر: جشنواره و مسابقه منطقهای «طعم امید۴ » با محوریت گردشگری با افراد تأثیرگذار دارای معلولیت، با حضور نمایندگانی از پنج استان شمالغرب کشور و همراهی میزهای تخصصی “گردشگری خوراک” و “گردشگری دسترسپذیر” وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در مجموعه رفاعی ورزشی تورال تبریز برگزار شد.
به گزارش نصر، «احمد حمزهزاده»، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی در آیین اختتامیه جشنواره و مسابقه منطقهای «طعم امید ۴» که با محوریت گردشگری با افراد تأثیرگذار دارای معلولیت برگزار شد، با ابراز خرسندی از میزبانی این رویداد فرهنگی گفت: برگزاری جشنوارهها بخشی از رسالت ما در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری است، اما باید بگویم که این رویداد، در میان تمام برنامههایی که در دوران مدیریتم تجربه کردهام، متفاوتترین و ماندگارترین تجربه من بوده است.

وی با اشاره به نقش مؤثر برگزارکنندگان جشنواره «طعم امید ۲»، از بانیان اصلی این رویداد، داوران و تمامی مسئولانی که در برگزاری آن مشارکت داشتند، قدردانی کرد و افزود: این نخستین تجربه ما در میزبانی چنین جشنوارهای بود و امروز شاهد بودیم که شور و اشتیاق شرکتکنندگان، فضای متفاوت و سرشار از انرژی مثبتی را رقم زد. این جشنواره، طعم واقعی امید را به همراه داشت؛ امیدی که جان دوباره به مفهوم زندگی میبخشد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان، با تأکید بر لزوم بهرهمندی تمامی اقشار جامعه از ظرفیتهای گردشگری، خاطرنشان کرد: مناسبسازی فضاهای گردشگری، از جمله موزهها، هتلها، تأسیسات و فضاهای عمومی، یکی از اولویتهای جدی ماست. باید دسترسپذیری این فضاها برای افراد دارای معلولیت فراهم شود تا هیچکس از لذت تجربه سفر و گردشگری محروم نماند.
حمزهزاده با اشاره به آمار جهانی مبنی بر اینکه حدود ۱۰ درصد از جمعیت کشورها را افراد دارای معلولیت تشکیل میدهند، افزود: اگر بتوانیم پروژههای مناسبسازی را بهدرستی اجرا کنیم، میتوانیم شاهد تحولی مثبت در صنعت گردشگری باشیم. تحقق این هدف با همکاری نزدیک میان ادارهکل میراث فرهنگی و سازمان بهزیستی ممکن خواهد شد.
«سید مصطفی فاطمی»، مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در ادامه با اشاره به برنامهریزی گسترده در منطقه شمالغرب کشور از فصل بهار تاکنون اظهار کرد: این برنامه را از استانهای قزوین و زنجان آغاز کردیم، اما متأسفانه وقوع جنگ تحمیلی مانع از ادامه مسیر آن در برخی بخشها شد. با این حال تلاش داریم تا با معرفی غذاهای سنتی ایرانی، ظرفیتهای غنی خوراک ملی را به جامعه و حتی فراتر از مرزها بشناسانیم.
وی با تأکید بر اینکه بسیاری از کشورها از مکتب خوراک ایرانی به عنوان یک الگوی مادر بهره میگیرند، اذعان داشت: در حالی که کشورهای دیگر با سرعت در حال پیشرفت در حوزه گردشگری خوراک هستند، ما نیز با اتکا به معرفی رسانهای و برگزاری جشنوارههای تخصصی و ...، در تلاشیم غذاهای سنتی خود را بهتر و شایستهتر معرفی کنیم.
فاطمی افزود: در این میان، موضوع توانمندی افراد دارای معلولیت و اهمیت گردشگری دسترسپذیر نیز جایگاهی ویژه دارد. تماشای مشارکت مؤثر این عزیزان در فعالیتهایی همچون طبخ غذا، نهتنها نشاندهنده قابلیتهای فردی آنان است، بلکه ارزش گردشگری را دوچندان میکند. همافزایی میان محورهای غذا و معلولیت، این جشنواره را به رویدادی ارزشمند و الهامبخش تبدیل کرده است.
گفتنی است، این رویداد با مشارکت فعال افراد دارای معلولیت جسمیحرکتی، نابینایی و سندرم داون، به طبخ و ارائه غذاهای سنتی مناطق مختلف اختصاص داشت و جلوهای تازه از توانمندی، امید و نشاط اجتماعی را به نمایش گذاشت.
این گزارش می افزاید، در پایان جشنواره منطقهای «طعم امید ۴»، سه نفر از شرکتکنندگان توانیاب بهعنوان برگزیدگان برتر شمالغرب کشور معرفی شدند و با دریافت جایزه نقدی به ارزش ۱۵۰ میلیون ریال، به مرحله کشوری این رقابت راه یافتند.
در بخش افراد دارای معلولیت جسمیحرکتی، بهجت منجمی از استان آذربایجانشرقی رتبه برتر را بهدست آورد. در بخش سندرم داون، پریا کاظمی از همین استان حائز مقام نخست شد و در بخش نابینایان نیز شیوا محمدپور از استان اردبیل به عنوان برگزیده معرفی گردید. این سه نفر، نمایندگان شمالغرب کشور در لیگ کشوری این رویداد خواهند بود.
انتهای پیام/