معاون وزیر بهداشت:
سهم بیماران از هزینه بیمارستانهای دولتی حداکثر ۱۰ درصد است
1398/11/20 - 16:03 - کد خبر: 14232
نصر: معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۹۰ درصد هزینههای بیماران در بیمارستانهای دولتی را بیمهها و وزارت بهداشت میپردازند و سقف پرداختی بیماران حداکثر ۱۰ درصد و بیماران ارجاعی از بیمارستان های دیگر پنج درصد است.
به گزارش نصر به نقل از ایرنا، قاسم جان بابایی روز یکشنبه در نشست خبری در محل وزارت بهداشت در پاسخ به ایرنا افزود: میزان فرانشیر و پرداختی بیماران در بیمارستانهای دولتی از ۱۰ درصد بیشتر نمی شود و هیچ بیمارستانی حق فرستادن بیمار به خارج بیمارستان برای دارو و تجهیزات پزشکی را ندارد و اگر چنین تخلفی گزارش شود با متخلف برخورد می شود.
وی ادامه داد: برای اینکه هزینه بیمارستان ها در خرید تجهیزات پزشکی کاهش پیدا کند، قرار بر این است که این تجهیزات به صورت متمرکز توسط هیات امنای ارزی وزارت بهداشت خریداری شود تا هم هزینه ها کاهش یابد و هم بدون اعمال نظر افراد تجهیزات با کیفیت خریداری شود.
معاون درمان وزیر بهداشت گفت: این خبر خوش را هم بدهیم که تولید تجهیزات سرمایه ای بزرگ مثل سونوگرافی، اکو، سی تی اسکن، رادیوتراپی حتی ام آر آی به دست نخبگان کشور در شرکت های دانش بنیان تولید شده و با مجوز سازمان غذا و دارو بیمارستان های کشور از این محصولات ایرانی خریداری می کنند.
وی ادامه داد: گر چه تحریم های آمریکا در مواردی مثل داروی بیماران «ام پی اس» که تولید آن در انحصار شرکتهای آمریکایی است مشکلاتی را به وجود آورد، اما راه اندازی هیچ بیمارستانی به خاطر تحریم ها متوقف نشده و عقب نیافتاده است و ۹۰ درصد تجهیزات بیمارستاتها از تولیدات داخل تامین می شود و ۶۶ بیمارستان جدید بدون وابستگی به خارج در حال احداث است.
جان بابایی گفت: هشت هزار تخت بیمارستانی در قالب ۶۶ بیمارستان در حال احداث است که ۴۰ بیمارستان آن جدید و بقیه طرح توسعه بیمارستانهای جایگزین بیمارستانهای فرسوده است. در قالب این مراکز ۱۵۰۰ تخت بیمارستانی در مناطق محروم و شهرهای فاقد بیمارستان استان تهران احداث می شود و همه این بیمارستانها که اغلب در مناطق محروم هستند حداکثر اوایل سال آینده به بهره برداری می رسند.
وی از ایجاد ۱۰۰ تخت سوختگی جدید در مراکز استانها خبر داد و گفت: اکنون همه مراکز استانها بخش مخصوص بیماران سوختگی دارند. سه هزار تخت مراقبت ویژه نیز از ابتدای طرح تحول سلامت ایجاد شده است و توسعه تخت های کودکان نیز در استانهایی که مرگ و میر کودکان و نوزادان بیشتر بوده انجام شده است.
یارانه سلامت برای لوازم پزشکی
جان بابایی ادامه داد: برای کاهش هزینه های بیماران، یارانه سلامت برای خرید تجهیزات گران قیمت بیماران از جمله لوازم کاشتنی ارتوپدی, چشمی و قلبی اختصاص می یابد و پوشش هزینه این اقلام از ۶۰ درصد به ۸۰ درصد افزایش یافته است.
وی گفت: برای ترویج زایمان طبیعی نیز دو هزار مرکز زایمان طبیعی بی درد اختصاصی ایجاد شده و خدمات بی حسی نیز در این مراکز انجام می شود. کاهش مرگ و میر نوازادان و مادران از اولویتهای اصلی وزارت بهداشت است و ایران جزو کشورهای گروه A این شاخص در دنیاست.
جان بابایی ادامه داد: از ابتدای امسال بین ۱۰ تا ۴۰ درصد زایمان های طبیعی به روش بی حسی انجام می شود که البته رضایت نداریم و باید حداقل ۴۰ درصد این زایمان ها در همه مراکز به این روش انجام شود.
وی از ایجاد هزار مرکز زیست پزشک و توزیع سه هزار پزشک متخصص و هزار پزشک عمومی در مناطق محروم خبر داد و افزود: پزشکان مقیم در بیمارستان ها در همه شیفت ها حضور دارند و حتما برای خدمات قلب، نوزادان و زنان باید پزشک متخصص مقیم باشد.
جان بابایی گفت: طرح ۲۴۷ برای درمان سریع سکته های قلبی و طرح ۷۲۴ برای درمان سریع سکته های مغزی توسعه یافته و تعدادی از بیمارستانهای خصوصی نیز به این طرح پیوسته اند. با اجرای این طرح میزان مرگ و میر این بیماران در کشور بسیار کمتر شده, میزان ماندگاری این بیماران افزایش یافته و اشغال تخت و فلج این بیماران نیز کاهش یافته است.
پوشش ۸۵ درصدی درمان ناباروری
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: برای بهبود خدمات درمان ناباروی نیز ۲۵ مرکز جدید امسال در مناطق محروم راه اندازی شد و تعداد این مراکز دولتی در کشور به ۸۴ مرکز رسید. خدمات این مراکز به سطح یک تا سه سطح بندی شده است. ۵۰ مرکز از این تعداد سطح دو هستند و ۱۰ درصد خدمات گرانقیمت سطح سه را ارائه می کنند.
وی افزود: با حمایت ستاد اجرایی فرمان امام(ره) ۸۵ درصد هزینه درمان ناباروی مثل IVF یا IUI تا سه نوبت پرداخت می شود زیرا گاهی برای درمان موفق ناباروری این خدمات باید تکرار شود. داروهای این درمانها البته گران است و با کمک ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تا پنج میلیون تومان هزینه داروی درمان ناباروری برای هر بار درمان، در داروخانه های منتخب پرداخت می شود. این ستاد سه هزار میلیارد تومان برای این خدمات اختصاص داده است. امسال ۳۰ هزار سیکل درمان ناباروری انجام شد و سال آینده تعداد این خدمات به ۶۰ هزار می رسد.
انتهای پیام/