خبر/

سازمان ملل از کاهش اندک گرسنگی و افزایش نابرابری غذایی در جهان خبر داد

1404/05/07 - 12:04 - کد خبر: 142174
گرسنگی

نصر: سازمان ملل متحد با انتشار گزارش سال ۲۰۲۵ «وضعیت امنیت غذایی و تغذیه در جهان»، از کاهش اندک گرسنگی در سطح جهان و در عین حال افزایش نابرابری غذایی در جهان و گرسنگی در آفریقا و غرب آسیا خبر داد.

به گزارش نصر، سازمان ملل برآورد کرده است که ۸.۲ درصد از جمعیت جهان معادل ۶۷۳ میلیون نفر در سال گذشته میلادی (۲۰۲۴) گرسنگی را تجربه کردند که این رقم نسبت به میزان جمعیت گرسنه ۸.۵ درصدی در سال ۲۰۲۳ و ۸.۷ درصدی در سال ۲۰۲۲ اندکی کاهش نشان می‌دهد.
این گزارش که بطور مشترک توسط پنج نهاد سازمان ملل تهیه شده، حاکی است که مناطق آسیا و آمریکای لاتین - حوزه کارائیب شاهد بهبود در وضعیت بوده‌اند بطوری که شیوع سوءتغذیه در این مناطق بین سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴ به‌ترتیب به میزان ۱.۲ و ۱ درصد کاهش یافته است.
این در حالیست که ۲۰ درصد از جمعیت آفریقا و ۱۲.۷ درصد از جمعیت غرب آسیا با گرسنگی رو به رو هستند که این حاکی از افزایش روند گرسنگی در این مناطق است. طبق برآوردهای سازمان ملل، از میان ۵۱۲ میلیون نفری که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ با سوء تغذیه مزمن روبه‌رو باشند، تقریبا ۶۰ درصد آنان در قاره آفریقا زندگی می‌کنند.
این آمار در مجموع و در کنار ارزیابی گزارش سازمان ملل درباره هدف‌های تغذیه‌ای در چهارچوب «دستور کار توسعه پایدار» حاکی از وجود چالش‌های مهمی در راه دستیابی به هدف جهانی «گرسنگی صفر» است.
یکی از نکات مهم گزارش سازمان ملل این است که هر چند ناامنی غذایی جهانی در فاصله سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ اندکی کاهش یافته است اما ۳۳۵ میلیون نفر بیشتر در سال ۲۰۲۴ نسبت به ۲۰۱۹ (پیش از همه‌گیری کرونا) با ناامنی غذایی رو به رو بودند. همچنین در سال گذشته میلادی نسبت به سال ۲۰۱۵ یعنی زمان تصویب دستور کار توسعه پایدار، ۶۸۳ نفر بیشتر با ناامنی غذایی رو به رو بودند.
گزارش سازمان ملل چند توصیه در حوزه سیاست‌گذاری برای مبارزه با تورم جهانی قیمت مواد غذایی مطرح کرده است. این توصیه‌ها شامل تدابیر مالی هدفمند برای محافظت از آسیب‌پذیرترین اقشار، سیاست‌های مالی معتبر و شفاف برای مهار تورم و سرمایه‌گذاری‌های راهبردی در سامانه‌های کشاورزی و تامین غذا می‌شوند.
نهادهای سازمان ملل شامل سازمان جهانی بهداشت، سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) و برنامه جهانی غذا، خاطرنشان کردند که گزارش وضعیت امنیت غذایی و تغذیه در جهان با تمرکز بر مشکلات مزمن و طولانی مدت تهیه شده و تاثیرات بحران‌های ناشی از رویداد و جنگ‌های خاص مانند جنگ رژیم اسرائیل در غزه را بطور کامل بازتاب نمی‌دهد.
گزارش غذایی سال ۲۰۲۵ سازمان ملل روز دوشنبه بطور رسمی در آدیس‌آبابا پایتخت اتیوپی همزمان با برگزاری دومین اجلاس سامانه‌های غذایی سازمان ملل در این کشور انتشار یافت. این اجلاس با هدف تسریع و شتاب بخشیدن به تحول پایدار، فراگیر و مقاوم در سامانه‌های غذایی برای کمک به تلاش‌های گسترده‌تر جهانی به منظور شکل دادن به یک روایت منسجم در خصوص توسعه پایدار و هم‌افزایی در بین هدف‌های توسعه پایدار (SDGs) برگزار می‌شود.
 

مقامات و سیاست‌گذاران در کنار محققان و شریکان توسعه‌ای در اجلاس آدیس‌آبابا پیشرفت‌های جهانی در زمینه متحول ساختن سامانه‌های غذایی را ارزیابی می‌کنند.
در این رویداد، تحولات حوزه کشاورزی و امنیت غذایی در سطح کشورها بررسی می‌شوند و همچنین رویه‌های نوآورانه مورد تاکید قرار گرفته و به چالش‌های موجود در محیط‌ها و شرایط شکننده و مناقشه‌ای رسیدگی خواهد شد.
انتظار می‌رود در پایان اجلاس اتیوپی، گزارش دبیر کل سازمان ملل متحد و همچنین گزارش‌های تحلیلی بازیگران غیردولتی حوزه کشاورزی و تامین غذا منتشر شوند.
انتهای پیام/

پژوهشیار