بیرغبتی سهامداران در سمت خرید؛
بورس در فاز استراحت؟
1404/05/04 - 16:49 - کد خبر: 141961
نصر: بورس تهران بعد از صعود قیمتها در دو هفته اخیر، معاملات هفته جاری را با افزایش عرضه آغاز کرد و شاخصهای سهامی با کاهش همراه شدند.
به گزارش نصر، جریان خروج پول از بازار که متوقف شده بود، مجددا از سر گرفته شد و در سه روز معاملاتی اخیر، حدود ۳ هزار و ۸۷۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شده است. به نظر میرسد که در سایه مشخص نبودن چشمانداز ریسکهای سیاسی، فعلا معاملات بازار سهام در همین وضعیت نوسانی و رفت و برگشتهای پیاپی ادامهدار باشد تا تکلیف پارامترهای اثرگذار بر بازار سهام مشخصتر شود.
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، معاملات بورس تهران در نخستین روز از هفته، با کاهش شاخصهای سهامی پیگیری شد. در معاملات امروز، شاخص کل با افت ۰.۴۲ درصدی همراه شد و به سطح ۲ میلیون و ۸۲۵ هزار واحدی عقبنشینی کرد. شاخص هموزن نیز ۰.۵۲ درصد از ارتفاع خود را از دست داد و در سطح ۸۴۳ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز شاخص کل این بازار با افت ۰.۳۳ درصدی همراه شد. در معاملات امروز، هزار و ۳۴۲ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد و ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز موفق به ثبت رقم ۶ هزار و ۵۴۷ میلیارد تومان شد. در پایان معاملات بازار نیز، ۷۵ درصد از نمادهای بازار در بخش سرخ و ۲۵ درصد دیگر نیز در بخش سبز تابلوی معاملات جای گرفتند.
بورس و روند نوسانی
بررسی وضعیت شاخصها و معاملات این روزهای بورس تهران نشان میدهد که بازار سهام این روزها در وضعیت نوسانی قرار دارد. بازار نوسانی یا به اصطلاح بازار رفت و برگشتی، یکی از وضعیتهای رایج در بورس است که طی آن، شاخصها و قیمتها طی چند روز متوالی رشد کرده و سپس در روزهایی دیگر کاهش مییابند. در چنین شرایطی، نه روند صعودی تثبیت میشود و نه روند نزولی، بلکه بازار در یک محدوده مشخص نوسان میکند. این وضعیت معمولاً نشاندهنده عدم قطعیت میان فعالان بازار نسبت به چشمانداز آینده اقتصادی، سیاسی یا وضعیت بنیادی شرکتها است. نوسانات رفت و برگشتی میتواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ یکی از مهمترین این عوامل، نبود جریان پایدار نقدینگی است؛ در شرایطی که پول به صورت مقطعی وارد بازار شود، میتواند موجب رشد کوتاهمدت قیمتها شود، اما با خروج سرمایه در روزهای بعد، دوباره افت قیمتها رقم میخورد. عامل دیگر، هیجانات رفتاری معاملهگران و تصمیمگیری مبتنی بر شایعات یا اخبار لحظهای است که بهویژه در فضای کمعمق بازار تشدید میشود. همچنین، ابهام در سیاستهای اقتصادی یا نبود افق روشن درباره نرخ ارز، نرخ بهره یا وضعیت بودجه دولت باعث میشود سرمایهگذاران رویکردی محتاطانه اتخاذ کنند و معاملات کوتاهمدت در دستور کار قرار گیرد. در نتیجه، معاملات بیشتر از آن که بلندمدت و مبتنی بر تحلیل بنیادی باشد، به شکل نوسانگیری روزانه و هفتهای شکل میگیرد. بازار نوسانی معمولاً نشانهای از فقدان محرک قوی برای شروع یک روند پرقدرت است. در چنین شرایطی، تحلیل تکنیکال نقش پررنگتری پیدا میکند و مقاومتها و حمایتها به نقاط مرجع برای تصمیمگیری تبدیل میشوند. بازاری که درگیر چنین نوساناتی است، اغلب به انتظار یک خبر مهم یا تغییر بنیادی نشسته تا مسیر آینده خود را مشخص کند.
انتهای پیام/