اهمیت تامین اقلام مواد غذایی شهروندان کشور توسط واحدهای تولیدی/

بخش خصوصی آذربایجان، ناجی اقتصاد مردم ایران

1404/04/29 - 14:57 - کد خبر: 141495
کالای اساسی

نصر: در اوایل جنگ تحمیلی ۱۲ روزه‌ ایران با رژیم اسرائیل که کشور را با شرایطی کم‌سابقه مواجه ساخت، موجی از نگرانی‌ها در زمینه‌های حیاتی به‌ ویژه امنیت غذایی شکل گرفت اما خوشبختانه با عزم جدی و مسئولیت‌پذیری واحدهای تولیدی استان‌های صنعت محور همچون آذربایجان شرقی، این نگرانی تا حد زیادی افول کرد.

به گزارش نصر، در حالی‌ که برخی جریان‌ها با شایعه‌پراکنی و بزرگ‌نمایی این بحران، بر التهاب فضای روانی جامعه می‌افزودند، مردم برخی نقاط کشور به دلیل شرایط ناشی از جنگ تحمیلی دشمن، در برهه‌هایی با کمبود یا افزایش قیمت این اقلام اساسی روبه‌رو شدند اما این نیز به مدد بخش خصوصی منطقه آذربایجان گذشت.
در چنین شرایط حساس، چشم امید کشور به صاحبان صنایع موادغذایی و خطوط تولید استانهای صنعتی همچون آذربایجان شرقی دوخته شد؛ همان‌جایی که کارگران، مهندسان و مدیران واحدهای تولیدکننده اقلام اساسی بخش خصوصی این استان، بدون توقف و با روحیه‌ای مثال‌ زدنی، تولید را تداوم بخشیده و مرهم آلام و روان شهروندان ایران شدند.
نکته جالب توجه اینکه، بسیاری از این نوع کارخانه‌ها و صنایع تولیدیِ دیار آذربایجان در اوج بحران امنیتی ناشی از جنگ و حملات رژیم اسرائیل، با وجود ناامنی ناشی از جنگ و فشار روانی سنگین آن ایام، شیفت‌های کاری خود را تا سه برابر افزایش دادند تا نیاز بازار مصرف منطقه شمال‌غرب، غرب و حتی کل کشور تأمین گردد…

برخی از کارخانه‌ها در جنگ اخیر خط تولید خود را به تولید نان تغییر دادند
تداوم فعالیت واحدهای صنعتی بخش خصوصی آذربایجان شرقی در جنگ ۱۲ روزه ایران با رژیم اسرائیل، موضوع بسیار مهمی است که بار دیگر این استان را در کانون توجهات قرار داده و به الگوی همدلی و تاب‌آوری کشور در شرایط بحران تبدیل کرد.
در حقیقت، این استان یکی از قطب‌های صنعتی کشور به شمار می رود و با سهم‌های ۳۰، ۴۰ و ۵۵ درصدی از کل تولیدات کشور در حوزه مواد غذایی، نقشی کلیدی داشته و بیش از ۹۴ درصد سهم اقتصاد آذربایجان شرقی که متعلق به بخش خصوصی است نشان‌دهنده پویایی و توانمندی این بخش در آذربایجان است.
تولیدکنندگان بخش خصوصی دیار آذربایجان همواره ثابت کرده‌اند که در سخت‌ترین شرایط نیز، مقوله تولید را متوقف نکرده‌اند کمااینکه در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اخیر ایران با رژیم اسرائیل، بسیاری از واحدهای صنعتی این استان بدون هیچگونه وقفه‌ به فعالیت خود ادامه دادند و حتی به گفته فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی، برخی از کارخانه‌ها خط تولید خود را به تولید نان تغییر داده و آن را در اختیار مردم قرار دادند که این اقدام، روحیه ایثار و مسئولیت‌پذیری تولیدکنندگان آذربایجانی را نشان می‌دهد.
از قرار معلوم، در همان روزهای ابتدایی بحران درگیری ایران با رژیم اسرائیل، بیش از ۱۰ هزار تُن کالا از گمرکات آذربایجان شرقی ترخیص شد و با توزیع چند میلیون لیتر سوخت در جایگاه‌های این استان، صف‌های ناشی از اضطراب فروکش کرد؛ موضوعی که نشان می‌دهد با همراهی بخش خصوصی، آذربایجانی‌ها نیز کمترین تبعات ممکن را تجربه کرده و آرامش به سرعت به جامعه بازگشت.

فرآیند تولید و سرمایه‌گذاری در آذربایجان شرقی متوقف شدنی نیست
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در این خصوص معتقد است: زنجیره تولید و توزیع غذا در سطح استان حتی در بحران جنگ تحمیلی ۱۲ روزه با اسرائیل نیز متوقف نشد و جا دارد از تمام کسانی که در این زمینه فعالیت داشتند، تقدیر کرد.
“شهرام شفیعی” افزود: در شرایط بحرانی اخیر که کشور با یک جنگ تحمیلی تمام‌عیار مواجه بود، تولیدکنندگان و اصناف با تمام توان وارد میدان شدند تا زنجیره تولید و توزیع مواد غذایی بدون وقفه ادامه یافته و هیچ خللی در تأمین مایحتاج اساسی مردم ایجاد نگردد.
وی با اشاره به اینکه حتی ذخایر استراتژیک کالاهای اساسی در این دوران مورد استفاده قرار نگرفت اضافه کرد: فرآیند واردات، تولید، حمل و نقل و توزیع با همراهی مردم و بخش خصوصی بدون کوچک‌ترین مشکلی تداوم یافت و این دستاورد مرهون تلاش و همدلی تمام فعالان بخش کشاورزی و سیستم اداری بود که بی‌وقفه مشغول خدمت‌رسانی به بهره‌برداران بودند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌ شرقی نیز با بیان اینکه فرآیند تولید و سرمایه‌گذاری در استان متوقف نیست گفت: صدور ۲۶ مجوز جدید شامل ۲۰ مجوز ایجادی و ۶ مجوز توسعه‌ای در آذربایجان شرقی آن‌هم در بحبوحه جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم اسرائیل، گواهی بر این مدعاست.
صابر پرنیان افزود: آذربایجان شرقی قطب تولید، تجارت و بازار کشور بوده و تولید و سرمایه‌گذاری در این استان به رغم کمبود برق و حمله رژیم اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه ادامه یافت به طوری که ۳ هزار واحد تولیدی جدید در استان در حال ساخت است که از این نظر رتبه نخست کشوری را داریم.

بخش خصوصی آذربایجان شرقی نقشه‌ اقتصادی دشمن را نقش بر آب کرد
حضور کارگران و سربازان اقتصادی در دلِ کارخانه‌های دیار آذربایجان کم‌اهمیت‌تر از حضور سربازان در میدان نبرد هوایی با رژیم اسرائیل نبود؛ همان‌گونه که رزمندگان در جنگ ۱۲ روزه، از مرزها و حریم هوایی کشور دفاع کردند مردان و زنان سختکوش خط مقدم جبهه اقتصادی و معیشتی نیز از حریم امنیت غذایی و آرامش روانی جامعه حفاظت کردند.
در حالی‌ که دشمنان گمان می‌کردند با ایجاد اختلال در زنجیره تأمین کالاهای اساسی در کنار فشار نظامی ایجاد شده می‌توانند مردم جای جای کشور را دچار ناامنی و بی‌اعتمادی کنند، تولیدکنندگان بخش خصوصی آذربایجانی نشان دادند که نه‌ تنها توان ایستادگی در شرایط جنگی را دارند بلکه می‌توانند نقشه‌های دشمن را در زمین اقتصاد نیز نقش بر آب کنند.
تجربه آن روزهای دشوار بار دیگر ثابت کرد که کارگران خطوط تولید، همان مدافعان گمنامی هستند که با کمترین مانور و فضای دیده شدن و وضعیت معیشتی نامناسب، باز هم بیشترین اثرگذاری را در ثبات کشور دارند زیرا امنیت غذایی، نه تنها محصول سیاست‌های کلان که مرهون دست‌های پینه‌بسته‌ای‌ است که بی‌هیاهو، چرخ تولید منطقه آذربایجان را در سخت‌ترین شرایط به حرکت درمی‌آورند بدون اینکه انتظار زیادی به جز حق خود داشته باشند.
بدین ترتیب، عملکرد آذربایجان شرقی در بحران اخیر نشان داد این استان در کنار توان صنعتی بخش خصوصی خود، از یک سرمایه اجتماعی بزرگ نیز برخوردار است به طوری که امروزه شاهد یک تجربه موفق از همدلی، وفاق و آمادگی واحدهای خولیدی بخش خصوصی بودیم که ضرورت دارد این سرمایه حفظ شده و دستگاه‌های اجرایی استان قدردان آمادگی کامل صنعتگران و فعالان اقتصادی آذربایجانی باشند.

شهرام صادق زاده
انتهای پیام/

پژوهشیار