گزارش/
«شهریار شاعر ایران و شناسنامه تبریز»
1404/04/29 - 14:51 - کد خبر: 141493
نصر: علی رغم وقفه به وجود آمده در اقدامات اجرایی کنگره جهانی شهریار به دلیل تجاوز ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی ، به مناسبت ۱۲۰ امین سالگرد تولد استاد شهریار شاعر پارسی و ترکی گوی ایران کنگره جهانی شهریار ۲۴-۲۷ شهریور ماه امسال در تهران و تبریز همزمان با روز ملی شعر و ادب فارسی با جدیت برگزار می شود.
به گزارش نصر، علی اصغر شعردوست دبیر کل این کنگره روز پنجشنبه هفته گذشته این خبر را در جلسه شورای هماهنگی برگزاری کنگره جهانی شهریار در تبریز اعلام کرد و افزود: «جلسات متعددی با حضور آقای دکتر سرمست استاندار آذربایجان شرقی و عضو شورای سیاست گذاری در محل استانداری و میز نهاد ریاست جمهوری برگزار شده است و ایشان اعلام کرده اند که آقای دکتر پزشکیان نسبت به برگزاری این کنگره در خور شان استاد شهریار تاکید دارند».
بر اساس این گزارش، شهردار تبریز نیز با صدور دستوری ویژه، برگزاری منظم جلسات هماهنگی هر هفته پنجشنبهها تا تاریخ برگزاری کنگره (۲۷ شهریور) را الزامی کرده است. این جلسات در محل دبیرخانه کنگره با حضور دکتر علیاصغر شعردوست دبیرکل کنگره، مسئولین کمیتههای تخصصی، عمادی معاون هماهنگی و نصیر بیگی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز تشکیل میشود تا روند اجرایی برنامهها با سرعت و دقت بیشتری پیش رود.
شهردار تبریز در تازهترین جلسه هماهنگی با قرائت شعر «ساز من» از استاد شهریار گفت: «ما منتدار شهریاریم، نه آنکه شهریار منتدار ما باشد.»
جملهای که نشان از نگاه عمیق فرهنگی شهردار تبریز به جایگاه شهریار دارد؛ نگاهی که برخلاف رویکردهای شعاری و مقطعی، معطوف به احیای جایگاه حقیقی و تاریخی تبریز در ساحت شعر و ادب ایران و جهان است.
در همین راستا، عملیات عمرانی و بهسازی مقبرةالشعرا تبریز ـ محل دفن استاد شهریار ـ با سرعتی کمنظیر توسط شهرداری آغاز شده و ادامه دارد. همچنین تملک خانههای اطراف خانهموزه شهریار در دستور کار قرار گرفته تا محوطهای درخور و چشمنواز پیرامون آن ایجاد شود.
این گزارش می افزاید از دیگر برنامهها این کنگره سفارش نگارش مقالات علمی از استادان برجسته ایرانی و خارجی، تولید مستند و تیزرهای تبلیغاتی برای پخش در رسانههای ملی و بینالمللی، برگزاری کنسرت موسیقی و بزرگداشت استاد فرهاد فخرالدینی در آیین افتتاحییه ، چاپ مجموعه مقالات علمی کنگره در قالب کتاب سایر برنامههای فرهنگی و هنری مرتبط هستند.
دکتر شعردوست، دبیرکل کنگره جهانی شهریار، در گفتوگو با عصرآزادی آنلاین، بر حمایت های رئیس جمهوری، دکتر سرمست استاندار آذربایجان شرقی و هوشیار شهردار تبریز تاکید کرد و افزود: «در جلسه اخیر شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری حمایت ویژه دکتر پزشکیان، رئیس جمهوری، از برگزاری کنگره جهانی شهریار بهعنوان نمادی از جایگاه فاخر تبریز یاد کردم».
استاد محمدحسین بهجت تبریزی، متخلص به شهریار، بزرگترین شاعر معاصر ایران به دو زبان فارسی و ترکی است که منظومهی جاودانهی «حیدربابایه سلام» او به بیش از ۹۰ زبان دنیا ترجمه شده است.
نقش شعردوست در تصویب نامگذاری ۲۷ شهریور بهعنوان «روز ملی شعر و ادب فارسی» در سال ۱۳۷۹، همچنان در فضای فرهنگی کشور زنده است؛ نامگذاریای که بهرغم برخی مخالفتها، همواره مورد حمایت رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفته و بهعنوان نمادی از وحدت اقوام ایرانی تلقی شده است.
کنگره جهانی شهریار پیش از این در نودمین و صدمین سالگرد تولد این شاعر پرآوازه در داخل و خارج از کشور با دبیری دکتر شعردوست برگزار شده و قرار است امسال و سال آینده، به مناسبت ۱۲۰ سالگی تولد استاد، باشکوهتر از همیشه برگزار شود.
در ساختار سازمانی کنگره جهانی شهریار، علی اصغر شعردوست دبیرکل کنگره و عضو شورای سیاست گذاری، سرمست عضو شورای سیاست گذاری، وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی ، میراث فرهنگی و گردشگری و هوشیار شهردار تبریز از دیگر اعضای شورای سیاست گذاری هستند. همچنین مرتضی محمدزاده رئیس کمیته جلب مشارکت ها، صدری نیا رئیس کمیته علمی، عمادی دبیر اجرایی، پایان رئیس کمیته فرهنگی و هنری، حمزه زاده رئیس کمیته میراث فرهنگی، نجف زاده رئیس کمیته امور بین الملل و خارجه و پیمان رئیس کمیته ارتباطات و رسانه هستند.
تا کنون ۳ جلسه شورای سیاست گذاری در محل استانداری آذربایجان شرقی به ریاست سرمست و چندین جلسه شورای هماهنگی کنگره در دبیرخانه آن برگزار شده است.
سید وحید پیمان
انتهای پیام/