استاد دانشگاه تبریز:
چرا 300 میلیون متر مکعب پساب تصفیه شده به دریاچه ارومیه نمی رسد؟
1404/04/29 - 12:40 - کد خبر: 141468
نصر: استاد دانشگاه تبریز گفت: پیش از ارائه هرگونه راهکار برای احیای دریاچه ارومیه باید پاسخ داد که چرا ۳۰۰ میلیون متر مکعب فاضلاب وارد حوضه آبریز نمیشود و چرا پساب تصفیه شده به دریاچه منتقل نمیشود.
به گزارش نصر، ابوالفضل مجنونی، استاد دانشگاه تبریز امروز در جلسه کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی تبریز که با محوریت «مدیریت یکپارچه احیای حوضه آبریز دریاچه ارومیه» و امکانسنجی انتقال آب از آبهای آزاد، بهخصوص خلیج فارس به دریاچه ارومیه، در محل استانداری آذربایجانشرقی برگزار شد، بر طرح مطالعاتی از سوی دانشگاه تبریز درباره امکان سنجی انتقال آب از خلیج فارس به دریاچه ارومیه تاکید کرد و اظهار کرد: درمان دریاچه ارومیه نیازمند راهکارهای بلندمدت است و نمیتوان آن را با مسکنهای موقت درمان کرد. دریاچه ارومیه بیماری ۵۰ ساله دارد و نباید انتظار داشت در کوتاهمدت درمان شود.
وی افزود: پیش از ارائه هرگونه راهکار باید پاسخ داد که چرا ۳۰۰ میلیون متر مکعب فاضلاب وارد حوضه آبریز نمیشود و چرا پساب تصفیه شده به دریاچه منتقل نمیشود.
اسماعیل فاتحیفر، رئیس دانشگاه صنعتی سهند تبریز نیز با تأکید بر اهمیت توسعه پایدار گفت: نمیتوان برای احیای دریاچه ارومیه آب مورد نیاز صنعت یا کشاورزی را قطع کرد انتقال آب به دریاچه در شرایط فعلی ضروری است و در عین حال باید به صورت موازی سایر راهکارها نیز دنبال شود تا به مرور میزان برداشت آب کاهش یابد.
تنها ۳.۵ میلیارد مترمکعب آب در دسترس است
امین حجازی، نایبرئیس این کمیسیون، با اشاره به آمارهای نادرست در خصوص منابع آبی گفت: در آمارها عنوان شده که ۷.۵ میلیارد مترمکعب آب در سدها داریم، اما در واقع فقط 5/3 میلیارد مترمکعب آب در دسترس است. بنابراین برنامهریزیها نتیجه نمیدهند، چون اعداد ما نادرست هستند.
حجازی تأکید کرد: ابتدا باید بپذیریم که تنها 5/3 میلیارد مترمکعب آب داریم، سپس بحث انتقال آب را با واقعبینی دنبال کنیم.
تبریز باید به خلیج فارس وصل شود
اصغری مقدم، استاد آبهای زیرزمینی دانشگاه تبریز در این نشست اظهار داشت: منابع آب زیرزمینی استان هم از نظر کمی و هم کیفی در حال کاهش هستند، برای تأمین آب شرب پیشنهاد میکنم. همانند اتصال تبریز به نفت و گاز آب شرب این شهر نیز به آب انتقالی خلیج فارس متصل شود. این در حالی است که هم آب شرب و هم آب صنعتی اصفهان به این پروژه متصل است، اما تبریز حتی برای آب شرب نیز بهرهمند نیست و اگر این روند ادامه یابد، روزی خواهد رسید که شهر با بحران بیآبی مواجه شود.
هادی فرجی آزاد، رئیس اتاق اصناف تبریز نیز با هشدار نسبت به پیامدهای عدم اجرای طرحهای انتقال آب تأکید کرد: در صورت بیتوجهی به انتقال آب سکونت در شمالغرب کشور دشوار خواهد شد.