یادداشت/
آب به اصفهان رسید،تبریز درصف انتظار !
1404/04/22 - 09:56 - کد خبر: 140823
نصر: فاز اول انتقال آب با خط لوله 800 کیلومتری ازدریای عمان به استان اصفهان در حالی به بهره برداری رسید که تنها حدود سه سال از آغاز عملیات اجرایی این پروژه می گذرد و قرار است در فاز بعدی از خلیج فارس نیز آب به این استان منتقل شود. در مقابل اما طرح انتقال آب رودخانه ارس به تبریز به طول 145 کیلومتر وارد نهمین سالش می شود و تبریزی ها همچنان باید حسرت به دل منتظر تحقق وعده مسئولان آذربایجان شرقی برای این پروژه باشند.
آنطور که مسئولان اصفهان گفته اند در طرح انتقال آب دریای عمان به این استان 70 میلیون متر مکعب آب انتقال می یابد تا نه نتها مشکل کم آبی صنایع اصفهان را حل کند بلکه یک گام اساسی برای احیای زاینده رود و در نتیجه آن توسعه پایدار منطقه خواهد بود.
در حالی که آذربایجان شرقی به دلیل کم بارشی طی سال های اخیر با تنش آبی مواجه است و دریاچه ارومیه نیز در حال احتضار به سر می برد اهمیت تامین و توزیع آب شرب شهر دو میلیون نفری تبریز و حل بحران خشک شدن دریاچه ارومیه به منظور جلوگیری از فاجعه زیست محیطی بیش از پیش احساس می شود.
طبق برآوردها در صورتی که آب ارس به تبریز برسد این شهر تا 25 سال آینده مشکل تامین آب شرب نخواهد داشت. ضمن اینکه شهرها و روستاهای بسیاری در مسیر از مزایای این طرح بهره مند خواهند شد و حتی با جاری شدن پساب تصفیه به سمت دریاچه ارومیه، از مرگ حیات در آن جلوگیری خواهد شد.
افکار عمومی حق دارد بپرسد دولت چطور برای پروژه عظیم آبرسانی از دریای عمان به اصفهان پول و اعتباردارد اما برای طرح مهم انتقال آب ارس به تبریز نه. هر دوی این طرح ها ملی و حیاتی هستند.پروژه انتقال آب از دریای عمان به اصفهان از سال 1401 آغاز شد و 18 تیر به بهره برداری رسید در حالیکه طرح انتقال آب ارس به تبریز 9 ساله شده و هنوز در چنبره تامین اعتبار و اجرای عدالت گرفتار است.
واقعیت این است که طرح انتقال آب ارس به تبریز در ظاهر به دلیل کمبود اعتبار حرکت لاک پشتی دارد و شاید سالها برای بهره برداری زمان خواهد برد، اما در دل خود از واقعیت تلخی به نام تبعیض و بی عدالتی در تامین اعتبار برای پروژه های بزرگ عمرانی که عنوان طرح ملی را یدک می کشند حکایت می کند.
به قلم طاهر خیری
انتهای پیام/