کارشناس اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی؛
هریس سومین شهر خنک کشور شد
1404/04/17 - 10:53 - کد خبر: 140415
نصر: کارشناس اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی با اشاره به کاهش نسبی دمای استان در نیمه تیر ماه امسال، گفت: در ۲۴ ساعت گذشته هریس با دمای ۹ درجه بالای صفر به عنوان سومین شهر خنک کشور ثبت شده است.
به گزارش نصر، نوروز اصغرزاده، روز سه شنبه در گفت و گویی افزود: در این بازه زمانی، «آلوارس» در استان اردبیل با دمای چهار درجه و «توچال» در تهران با دمای هفت درجه سانتی گراد بالای صفر به ترتیب اولین و دومین شهرهای سرد کشور بودند.
وی اعلام کرد: در این مدت، عجبشیر با دمای ۳۱ درجه بالای صفر گرمترین شهر استان بود و دمای تبریز در خنک ترین زمان به ۱۷ و در گرمترین زمان به ۲۵ درجه بالای صفر رسید و دمای فعلی (۱۰ صبح) این شهر ۲۲ درجه گزارش شده که نسبت به روز گذشته در همین ساعت یک درجه افزایش یافته است.
کارشناس اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی با بیان اینکه دمای هوای استان از امروز روند افزایشی به خود گرفته است، گفت: دمای هوای شهرهای استان تا سه شنبه هفته آینده به طور نسبی هشت تا ۱۵ درجه سانتی گراد افزایش مییابد.
اصغرزاده، ادامه داد: بر اساس نقشه های پیش یابی هواشناسی در روزهای آینده جوی به نسبت ناپایدار در اکثر نواحی استان حاکم خواهد بود و پدیده غالب به ویژه در ساعات بعد از ظهر وزش باد گاهی شدید و نفوذ یا خیزش گرد و خاک به ویژه در نیمه جنوبی استان است.
وی یادآور شد: با توجه به احتمال پرتاب اجسام و خسارت به سازه های سبک در اثر وزش باد شدید، انجام اقدامات پیشگیرانه برای محکم کردن سازه های سبک، تابلوهای تبلیغاتی و سقف گلخانه ها، عدم پارک خودروها در کنار درختان فرسوده و ساختمان های نیمه کاره ضروری است.
کارشناس اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: طی این هفته در نیمه شمالی استان به ویژه منطقه ارسباران، گذر امواج تراز میانی جو موجب افزایش ابر، رگبار باران و بروز پدیده مه می شود.
اصغرزاده با بیان اینکه در ۲۴ ساعت گذشته بارش فقط از ورزقان به میزان یک دهم گزارش شده است، افزود: اخبار منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر بارش برف در آزادراه تبریز - بستان آباد، صحت ندارد.
به گزارش نصر، آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.
آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است.
آذربایجان شرقی همواره زیر تأثیر بادهای سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.
انتهای پیام/