این گزارش مقاصد سفر نیم تا یک‌ روزه در حوالی تهران را معرفی می‌ کند:

رفع استرس با طبیعت ‏‏‌گردی

1404/04/09 - 16:08 - کد خبر: 139918
طبیعت بکر خداآفرین

نصر: بسیاری از ساکنان تهران در روزهای اخیر در شهرهای شمالی و... اقامت داشتند، انگیزه این گروه تفریح نبود، ‌‌‌آنها می‌‌‌ خواستند خودشان و عزیزان‌‌‌ شان از جنگ و هراس ناشی از آن دور باشند.

به گزارش نصر، حالا که اوضاع آرام گرفته و در سایه آتش‌‌‌بس هستیم بسیاری از خمودگی و خستگی گله دارند، ‌‌‌از اینکه اغلب اوقات دچار خواب‌‌‌ آلودگی هستند و نمی‌توانند ذهن‌‌‌شان را روی کارهایی که پیش از جنگ انجام می‌دادند، متمرکز کنند.
پیشنهاد ما به شما این است که حتی شده برای یک روز را در طبیعت بمانید. از آنجا که می‌‌‌دانیم بسیاری از شما ساعت‌‌‌های طولانی در ترافیک ماندن را تجربه کرده‌‌‌اید، ‌‌‌چند مقصد نزدیک مناسب برای چنین سفرهایی را به شما پیشنهاد می‌‌‌دهیم.
حتی اگر وقت ندارید و می‌‌‌خواهید حتما در تهران باشید، می‌توانید یک یا نیم روز را در کوهستان‌‌‌های شمال این شهر بگذرانید‌‌‌، ‌‌مسیری را طی کرده و پس از گذراندن ساعاتی در آرامش طبیعت به خانه بازگردید.
اگر هم فرصت دارید پیشنهاد ما این است که چند روزی را در هر یک از این مقاصد باشید، ‌‌خوشبختانه حتی در کوهستان‌‌‌های شمال تهران هم هتل‌‌‌ها و پناهگاه‌‌‌هایی وجود دارد که امکان اقامت شبانه در آنها مهیاست.
حضور شما در طبیعت باعث می‌شود تنش این روزها را دور بریزید و بتوانید ساعاتی را دور از همهه شهر باشید.
کوهستان‌‌‌های شمال تهران گزینه خوبی برای سفر کسانی است که زمان زیادی برای سفر ندارند یا پس از دور بودن یک هفته‌‌‌ای در خارج از تهران ترجیح‌‌‌شان حضور بیشتر در خانه است.
درکه، ‌‌‌ دربند، دارآباد در این دسته مقاصد قرار می‌‌‌گیرند. در هر سه منطقه انواع و اقسام رستوران‌‌‌ها وجود دارد و فضایی برای نشستن و آرامش. می‌توان صبح زود به هر کدام از آنها رفت، ‌‌‌ساعتی پیاده روی و صبحانه را در یکی از همین رستوران‌‌‌ها صرف کرد.
البته برخی ترجیح می‌دهند خودشان در طبیعت صبحانه‌‌‌شان را حاضر کنند، خوشبختانه امکان انجام این گزینه هم وجودارد. در این تفریح یک‌روزه خانوادگی همچنین آنها که قصد کوهنوردی دارند می‌توانند ساعتی از جمع جدا شده، ‌‌‌به یکی از قله‌‌‌ها و پناهگاه‌ها در ارتفاعات بالاتر بروند و بار دیگر به جمع بپیوندند. در دربند دو گزینه اوسون و پناهگاه شیرپلا، در درکه‌‌‌ پناهگاه پلنگ‌‌‌چال و در دارآباد پناهگاه کلک چال را داریم‌‌‌.
به علاوه خانواده‌‌‌ها می‌توانند با تله‌‌‌کابین به قله توچال یا ایستگاه‌‌‌های پنج و هفت و... رفته و از آنجا نگاهی به تهران بیندازند. تهرانی که خانه آنهاست و روزهایی را از آن به اجبار دور بودند.

 دشت‌‌‌ هویج؛ احاطه‌شده در میان قله‌‌‌ها
روستاهای ییلاقی حوالی تهران گزینه‌‌‌های دیگری هستند که می‌توانند برای یک سفر یک یا حتی چند روزه انتخاب شوند. همچنان که گفته شد لازم نیست حتما برای یک سفر چند روزه مقصد دوری را انتخاب کنید.
همین که جایی نزدیک خانه تان باشید و در عین حال در طبیعت، ‌‌‌ گزینه خوبی برای آرامش در این روزهاست. افجه یکی از این روستاهاست که در شمال شرق تهران و در نزدیکی لواسان قرار دارد.
از جاذبه‌‌‌های گردشگری افجه به دشتی سرسبز در ارتفاعات با چشم‌‌‌اندازهای کوهستانی و انواع قله‌‌‌ها می‌توان اشاره کرد که به نام دشت هویج شناخته شده است. مسیر افجه تا دشت هویج به دو تا سه ساعت پیاده‌‌‌روی نیاز دارد.
اگر حوصله دو سه ساعت پیاده‌‌‌روی ندارید می‌توانید آبشار افجه را با یک ساعت پیاده‌‌‌روی از نزدیک ببینید.
آبشاری که در حاشیه شمالی روستا قرار دارد. مسیر دسترسی به افجه از سمت بزرگراه بابایی یا لشکری است. پس از رسیدن به لواسان به سمت افجه برانید. از تهران تا روستا یک ساعتی راه دارید، ‌‌‌ البته اگر ترافیکی وجود نداشته باشد. 
 پیاده‌‌‌روی از میان باغ‌‌‌ها برای رسیدن به چشمه‌‌‌ای در آهار
آهار دیگر روستای نزدیک به تهران است که بسیاری آن را برای کوهپیمایی سبک، ‌‌‌ روستاگردی یا طبیعت‌‌‌گردی است. آهار هم در شمال شرق تهران قرار دارد و بسیاری آن را برای مسیر پیاده‌‌‌روی‌‌‌ مشهورش که به آبشار و چشمه شکرآب ختم می‌شود، انتخاب می‌کنند. این مسیر از بین باغ‌‌‌های میوه، ‌‌‌ درختان کهنسال و رودخانه می‌‌‌گذرد.
خوشبختانه به واسطه استقبال فراوان گردشگران برای اقامت در روستای آهار‌‌‌، برخی از اهالی خانه‌‌‌هایشان را برای این منظور تجهیز کرده‌‌‌اند منتها لازم است که پیش از حرکت حتما هماهنگی لازم را برای رزرو داشته باشید. مسیر دسترسی به آهار هم از تهران از سمت اتوبان بابایی یا صدر است. پس از اوشان تابلوی آهار را می‌‌‌بینید که جاده‌‌‌ای فرعی و کوهستانی دارد. 

امامه؛ روستایی برای کوهنوردی و طبیعت‌‌‌گردی
امامه هم مشابه آهار و افجه در شمال شرق تهران قرار گرفته است. روستایی در فاصله ۶۰ کیلومتری پایتخت که مقصدی جذاب برای طبیعت‌‌‌گردی است.
امامه از دو آبادی امامه بالا و پایین تشکیل شده و دارای آب و هوای کوهستانی است. در روستا چند مسیر مختلف برای پیاده‌‌‌روی وجود دارد‌‌‌، نمونه‌‌‌اش مسیر پیاده‌‌‌روی امامه به کلوگان که حدود پنج ساعت طول می‌‌‌کشد و در دره‌‌‌ای سرسبز اطراف رودخانه انجام می‌شود.
مسیرهای صعود به قله‌‌‌هایی مثل مهر چال، پیرزن کلون و همهن هم وجود دارد که برای علاقه‌‌‌مندان کوه‌‌‌پیمایی حرفه‌‌‌ای جذاب است. اگر دوست داشته باشید می‌توانید یکی دو روز را در روستا مانده و از هوای خوب و کوهستانی امامه بهره ببرید. 

سفر به سنگان و دیدن چنار‌هزار ساله
روستای سنگان به خلاف امامه، ‌‌آهار و افجه که در شمال شرق واقع شده بودند، در شمال غرب تهران و در مسیر کن سولقان قرار دارد.
آبشار روستا یکی از جاذبه‌‌‌های آن است که مسیر پیاده‌‌‌روی آن به حدود شش کیلومتر از پارکینگ سنگان می‌رسد و حدود دو تا سه ساعت برای رسیدن به آن باید وقت گذاشت. حاشیه رودخانه روستا هم فضای خوبی برای کمپ کردن است. ‌‌‌
آنها که علاقه‌‌‌مند به کوهنوردی هستند می‌توانند در سنگان به سمت قله پهنه‌‌‌حصار برای صعود بروند. در سنگان همچنین غار آقا بیوک را داریم که غاری دست‌‌‌ساز در حوالی آبشار است.
آنها که علاقه‌‌‌مند به درختان کهنسال هستند می‌توانند چنار‌هزار ساله سنگان را ببینند. چناری که ثبت ملی شده و در کنار امامزاده قاسم قرار دارد.
مسیر دسترسی روستا از سمت بزرگراه همت‌‌‌، شهران‌‌‌، کن، امامزاده داوود است. خوشبختانه در سنگان رستوران و کافه محلی و... وجود دارد‌‌‌، همچنین اقامتگاه واقع شده در این روستا محل مناسبی برای اقامت چند روزه است. 

اقامت در کنار کاخ ناصری در شهرستانک
روستای شهرستانک که در مسیر جاده چالوس و ۵۴ کیلومتری کرج قرار دارد مقصد طبیعت‌‌‌گردی زیبای دیگری در نزدیکی تهران به شمار می‌آید. مسیر دسترسی به کاخ ناصری شهرستانک از میان باغات روستا می‌‌‌گذرد.
این مسیر حدود سه و نیم کیلومتر است و طی کردن آن یک تا یک و نیم ساعت زمان می‌برد. در حاشیه کاخ ناصری فضایی برای کمپ کردن وجود دارد و در روستا نیز چنین امکانی فراهم است.
با این حال پیش از حرکت حتما هماهنگی‌‌‌‌‌‌های لازم را داشته باشید تا دچار مشکل نشوید. اگر اهل کوهنوردی و پیاده‌‌‌روی هستید از قله توچال می‌توانید پس از چند ساعت خود را به شهرستانک برسانید.
انتهای یپام/ 

پژوهشیار