مدیر مخابرات آذربایجان شرقی مطرح کرد:

 تحول دیجیتال با فیبر نوری و چالش‌های پیش رو

1404/02/30 - 14:53 - کد خبر: 136892
نشست خبری مدیر مخابرات استان

نصر: مدیر مخابرات منطقه آذربایجان شرقی، در نشست مطبوعاتی به مناسبت 27 اردیبهشت ماه، روز جهانی مخابرات و جامعه اطلاعاتی، به تشریح عملکرد یک ساله این مجموعه و چشم‌اندازهای آتی تحول دیجیتال در استان پرداخت. 

به گزارش نصر، «سیاوش شهبازی» با اشاره به شعار روز جهانی مخابرات گفت:  برابری و عدالت در تحول دیجیتال، شعار اصلی این روز جهانی است که دنیا با سرعتی بی‌سابقه به سمت جامعه دیجیتال در حرکت است و فناوری ارتباطی دیگر تنها ابزار ارتباطی نیست، بلکه بستر اصلی زندگی، کار و آموزش محسوب می‌شود.

فیبر نوری، زیرساخت اصلی تحول دیجیتال
شهبازی، فیبر نوری را اصلی‌ترین زیرساخت تحول دیجیتال عنوان کرد و گفت: امروز فیبر نوری 13,000 کیلومتر فیبر نوری در سطح استان و 1,900 کیلومتر در شهر تبریز گسترده شده است. این فیبر در 3,000 محل سازمانی و کسب و کارهای مختلف، بستر ارتباطی را فراهم کرده است.
وی با اشاره به آغاز پروژه جایگزینی سیم‌های مسی با فیبر نوری (سواپ) از سال 2021، بیان کرد که این فرآیند در کشورهای دیگر سابقه بیشتری دارد و با توجه به تجهیزات و نقاط قوت هر کشور، با موفقیت بیشتری عمل کرده‌اند و در ایران، این پروژه 12 درصد پیشرفت داشته است.

چالش‌ها و موانع پیش‌رو
مدیر مخابرات منطقه آذربایجان شرقی، با وجود تجهیزات و مزایای این حوزه در کشورر های دیگر، به چالش‌ها و موانع اشاره کرد: بحث مجوزهای حفاری و کمبود بودجه از جمله اصلی‌ترین موانع ما در توسعه فیبر نوری است. ما سعی داریم امروزه در محل‌های تازه‌تاسیس، تماماً فیبر نوری کار شود و در بسیاری از مناطق تبریز نیز جایگزینی فیبر  انجام گیرد. معتقدیم این پروژه، یک پروژه اقتصادی، اجتماعی و ملی است که کسب و کارها بر پایه آن پیش می‌روند.

تأثیرات جایگزینی فیبر نوری و فرصت‌های اشتغال
شهبازی به تأثیرات مثبت جایگزینی فیبر نوری اشاره کرد و گفت: این اقدام، هزینه‌های نگهداری را به شدت کاهش می‌دهد و مصرف انرژی را تا یک بیستم پایین می‌آورد. 
وی از همکاری با شهرداری برای فیبرکشی دوربین‌های نظارتی و همچنین ارتقاء کارکرد بانک‌ها در بسترهای دیجیتالی خبر داد و افزود: با توسعه فیبر نوری، سرعت اینترنت افزایش می‌یابد و خسارات ناشی از سرقت کابل های مسی و باتری ها که روزانه به طور متوسط سه مورد در استان رخ می‌دهد و 100 میلیارد تومان در سال در سطح کشور هزینه دارد، کاهش خواهد یافت.
شهبازی از اداره کار و سازمان فنی و حرفه‌ای درخواست کمک کرد تا با معرفی حدود 100 نفر برای پیمانکاری در تکنولوژی روز فیبرکشی ، زمینه اشتغال را فراهم کنند.

سودآوری و موانع رضایتمندی
مدیر مخابرات منطقه آذربایجان شرقی به تحول سودآوری در مخابرات استان نیز اشاره کرد: ما دو سال است که زیان‌دهی استان را به سوددهی بدل کرده‌ایم. معتقدم هوشمندی یک شهر مستلزم هوشمندسازی منازل است لذا باید نظام مهندسی، فیبرکشی را جزو الزامات خود قرار دهد. 
شهبازی در پایان، به یکی از مهم‌ترین موانع رضایتمندی در تحول دیجیتال اشاره کرد: معتقدم تحول دیجیتال زمانی اتفاق می‌افتد که رضایتمندی ایجاد شود و قطعی مکرر برق با توجه به کارایی دیتا در کنار برق، یکی از موانع اصلی رضایت‌مندی است.
انتهای پیام/

پژوهشیار