متخصص انگلشناسی مطرح کرد:
غذارسانی به سگهای بلاصاحب، تهدیدی جدی برای سلامت انسان و حیوان!
1404/02/28 - 08:08 - کد خبر: 136660
نصر: متخصص انگلشناسی در مصاحبهای با نصر، ضمن تشریح طیف وسیعی از بیماریهای انگلی قابل انتقال از سگهای بیصاحب به انسان و سایر حیوانات، از شهروندان خواست تا از غذارسانی مستقیم به این حیوانات خودداری کنند. به گفته این کارشناس، این اقدام ناآگاهانه سلامت جامعه را به خطر میاندازد چراکه با گسترش تعداد کنترل نشده حیوانات، ترس نیز در کنار بیماری ها به سراغ مردم می آید.
به گزارش نصر، «هادی مردمی» کارشناس حیات وحش اداره کل دامپزشکی استان، با اشاره تخصصی به بیماری هایی که بین انسان و حیوانات شهری از جمله سگ های بلاصاحب مشترک است، تشریح کرد: بیماری های مشترک بین انسان و سگ های ولگرد شامل بیماری هایی همچون هاری، سالمونلوز، لپتوسپیروز، و عفونت های انگلی مانند ژیاردیا و کریپتوسپوریدیوم است. همچنین، درماتوفیتوز (قارچ پوستی) و عفونت های باکتریایی مانند کمپیلوباکتر نیز بین انسان و سگ ها قابل انتقال هستند.
وی افزود: همچنین بیماری سالک یا لیشمانیا بیماری ای است که بومی منطقه ماست که به دلیل بالا رفتن سطح بهداشت منطقه، امروز مسکوت است ولی بمبی ساعتی متصل با سطح بهداشت است. در میان همه بیماری ها، بیماری هاری بین مردم شناخته شده تر است.
وی اذعان داشت: به غیر از این بیماری ها، مسئله ترس هم مطرح است که حضور گسترده و اجتماع گروهی سگ ها بین شهروندان ایجاد رعب و فوبیا می کند. همچنین جمعیت رو به افزایش سگ های ولگرد در زیست بوم سایر حیوانات شهری، اثر منفی می گذارد و زیست گونه های دیگر حیوانات را با مشکل مواجه می کند. موارد متعددی هست که لزوم کنترل سگ های ولگرد را توجیه می کنند.
مردمی افزود: فردی که علاقه مند به نگهداری از سگ ها است، تمام مسئولیت های آن را بر عهده می گیرد ولی مسئولیت های سگ بلاصاحب بر ضمه شهرداری است که باید آن را جمع آوری کرده و تحت کنترل نگه دارد.
باید از الگوی جهانی الگو بگیریم
وی با تشریح عملکرد کشور های خارجی در بابا این مسئله، گفت: در کشور های دنیا، دولت در مقابل سگ های بلاصاحب، رویکرد «مرگ با ترحم» را اتخاذ کرده است. به این منظور، سگی را که از منطقه ای جمع آوری می کنند، طی یک آگهی برای عهده گیری مسئولیت آن به مردم پیشنهاد می دهد و سپس، سگ بلاصاحب را با مرگ با ترحم، معدوم می سازند. هر گونه حیوانی مثل راکون ها، سگ ها و ... در خارج از کشور به واسطه باکتری هایی که بقایشان به زیست این حیوانات بسته است، جنبه بهداشت عمومی شهر را تهدید می کنند و در صورت بلاصاحب ماندن، با همین روش از بین می روند. در واقع هزینه ای که دولت برای این سطح از بهداشت عمومی در اروپا و آمریکا کرده، با ترحم و ملاحظه حال سگ های ولگرد و .. از بین نمی رود!
وی در خصوص غذارسانی های غیر اصولی مردم به سگ ها اظهار داشت: همشهریانی که به حیوانات بلاصاحب غذا رسانی می کنند، این کار را به فرهنگ تبدیل می کنند غافل از اینکه این اقدام، با دستکاری اکوسیستم و چرخه طبیعی زیست حیوان وحشی، به نسل بعدی این حیوان آسیب می زند چون این حیوانات با توله هایشان متناسب با غذا برخورد می کنند، در نتیجه چرخه زاد و ولد حیوان به هم می خورد.
مردمی تشریح کرد: یک سگ نزدیک به هشت توله به دنیا می آورد. در گذشته ها، سگ، حیوان روستایی بود و چوپان از میان فرزندان سگ، دو تا را برگزیده و باقی را از بین می برد ولی امروزه، تعداد سگ ها به واسطه این فرهنگ رو به افزایش است.
وی در پیامی از مردم خواستار در نظر گرفتن دو محور مهم در این رابطه شد: مردم باید در ذهن خود داشته باشند که با همه دلرحمی و دیدگاه های انسانی، باید در پی غذا رسانی به این حیوانات، این سوال را برای خود طرح کنند که ایا نسل های بعدی این حیوانات را هم می توانند غذا دهند؟! غذا رسانی به این حیوانات، نه تنها کمک رسانی نیست بلکه خیانت به نسل های بعدی آنها است. در بین همه موجودات، بر سر غذا رقابت هست که باید مردم به این چرخه احترام بگذارند. همچنین مردم با همکاری شهرداری چنان کنند که حیوان ولگرد به پسماندها دسترسی نداشته باشد.
وی افزود: مدیریت پسماند باید در سطح شهر به درستی اتفاق بیفتد. این حیوانات از همین زباله ها تغذیه می کنند بنابرین باید کنترل شده این اتفاق بیفتد و مدیریت شود.
انتهای پیام/