سولفاته زدن باتری ماشین و جلوگیری از آن

1404/02/24 - 15:40 - کد خبر: 136440
باتری سولفاته

نصر: سولفاته شدن یکی از رایج ترین مشکلاتی است که عمر باتری ماشین را تحت تاثیر قرار می دهد. در این مقاله، در مورد اینکه سولفاته چیست، چگونه بر باتری های شما تأثیر می گذارد و چگونه می توانید از وقوع آن جلوگیری کنید، صحبت خواهیم کرد.

 به گزارش نصر، 
باتری سولفاته چیست؟
باتری ها در هنگام تخلیه سولفات سرب تولید می کنند.
سولفاته شدن باتری زمانی اتفاق می افتد که سولفات سرب موجود در صفحات باتری پس از تخلیه مجدد به سرب قابل استفاده در طول سرویس شارژ تبدیل نشود.
هنگامی که این اتفاق می افتد، سولفات سرب به کریستال هایی تبدیل می شود که می توانند روی صفحات باتری شما جمع شوند تا جایی که شارژ مجدد را نپذیرند یا عملکرد مورد انتظار را ارائه نکنند.
کریستال‌های سولفات زمانی تشکیل می‌شوند که باتری خود را در ماه‌های زمستان در انبار می‌گذارید یا زمانی که برای هفته‌ها بدون استفاده می‌ماند، این مساله باعث تخلیه کامل آن‌ها می‌شود - و در نهایت با آزاد کردن گوگرد خود در محلول الکترولیت داخل محفظه باتری، باعث تشکیل پودر سفید می‌شوند.

چگونه متوجه شوید که باتری شما سولفاته است؟
بنابراین، چگونه متوجه می شوید که باتری شما سولفاته است؟ در اینجا مواردی وجود دارد که ممکن است متوجه آن شده باشید.

باتری شارژ نمی گیرد و یا به به سختی شارژ می شود
ممکن است متوجه شده باشید که باتری ماشین شما برای شارژ مجدد و کامل مدت زمانی زیادی را میخواهد و باید بیشتر از حد معمول شارژ یا تقویت شود. اگر باتری شما برای مدت طولانی (بیش از سه ماه) بدون شارژ باقی مانده باشد، ممکن است به دلیل سولفاته شدن صفحات در باتری شما ایجاد شود.

وقتی هوا سرد می شود ماشین روشن نمی شود
یک باتری سولفاته قدرت کافی برای راه اندازی موتور در شرایط آب و هوای سرد را نخواهد داشت، زیرا صفحات آن از قبل تحت فشار سولفاته شدن، سن آن یا بارهای استفاده کننده خارج از معمول است که حتی زمانی که خودرو خاموش است، انرژی را تخلیه می کند. اگر اغلب این اتفاق می‌افتد، احتمالاً باید باتری خودرو را با باتری جدید و با ظرفیت بالاتر تعویض کنید تا اطمینان حاصل شود که در زمان نیاز به برق راه‌اندازی خواهید داشت.

باتری سولفاته چه شکلی است؟
شایع ترین نشانه سولفاته شدن، ایجاد یک ماده پودری سفید رنگ روی صفحات باتری است.
باتری های سولفاته نیز می توانند در نگاه اول کاملاً عادی به نظر برسند. با این حال، اگر به هر یک از سلول‌های آنها (محفظه‌های جداگانه داخل هر واحد) دقت کنید، رسوبات کوچک سولفات سرب در بالای صفحات باتری قابل مشاهده خواهد بود. با گذشت زمان، این رسوبات از نگه داشتن شارژ باتری شما جلوگیری می کند و در نهایت شما را ملزم به تعویض باتری سولفاته می کند.

آیا می توانید یک باتری سولفاته را شارژ کنید؟
آیا می توانید باتری سولفاته را شارژ کنید؟ بله، اما زمان زیادی طول می کشد و باتری شما نسبت به گذشته انرژی کمتری در خود نگه می دارد. اگر می خواهید خودتان این کار را انجام دهید، باید از تجهیزات خاصی استفاده کنید که می تواند باتری های سولفاته را شارژ کند. اگر به این تجهیزات دسترسی ندارید، استفاده از باتری برای کمک حرفه ای ممکن است بهترین گزینه شما باشد.

چگونه از سولفاته شدن باتری ماشین خود جلوگیری کنیم؟
اگر می خواهید از سولفاته شدن در باتری ماشین خود جلوگیری کنید، اقداماتی وجود دارد که می توانید انجام دهید. اول از همه، باتری را شارژ نگه دارید.

با حفظ و نگهداری از سولفاته شدن اجتناب کنید
سولفاته شدن می‌تواند یک مشکل رایج برای باتری‌ها باشد و اگر با تعمیر و نگهداری همراه باشید، می‌توان از آن جلوگیری کرد.
یک قانون سرانگشتی خوب این است که حداقل ماهی یکبار ولتاژ باتری خود را در زمانی که وسیله نقلیه استفاده نشده است بررسی کنید.
اگر ولتاژ قرائت شده کمتر از 12 ولت است، زمان آن رسیده است که قبل از انجام هر نوع تعمیر و نگهداری، باتری را به طور کامل شارژ کنید.
بهترین روش برای نگهداری باتری‌های خودرو در حین ذخیره‌سازی، اتصال یک دستگاه کوچک نگهدارنده باتری مانند شارژر قطره‌ای خودکار - که پس از اتصال به منبع برق AC - وضعیت شارژ باتری را در 100% حفظ می‌کند.
 

چگونه یک باتری سولفاته را تعمیر کنیم ؟
مکانیک های باتجربه می دانند که هیچ راه آسانی برای معکوس کردن سولفات وجود ندارد. با این حال، پیشگیری بهترین درمان است و صاحبان خودرو می‌توانند این اصل را با شارژ مجدد و تمیز کردن کامل باتری‌ها از سولفاته قبل از پارک طولانی فصلی، جدا کردن باتری‌ از خودرو در زمانی که مدت زمانی طولانی از خودرو استفاده نمی کنید می توانید از جمله راههای باشد که باتری شما سولفاته نزند.
باتری های سولفاته یک مشکل رایج برای بسیاری از افراد است. برای پیشگیری، درک علل سولفاته شدن ضروری است.

سولفاته شدن و خراب شدن باتری ماشین
سولفاته زدن یکی از علائم مهم در خرابی باتری ماشین است. اگر باتری ماشین شما سولفاته زده باشد و از طول عمر آن نیز دو سال گذشته باشد دیگه می بایستی اقدام به تعویض باتری ماشین خود بکنید. حتما به یاد داشته باشید موقع خرید باتری ماشین و تعویض آن دینام خودرو را چک بکنید که ولتاژ خروجی دینام بین 13.8 تا 14.5 باشد. اگر ولتاژ خروجی دینام زیاد باشد باز باعث می شود باتری خراب شود و زودتر سولفاته شود.
هر چند می توانید برای تعویض باتری می توانید آن از مغازه باتری فروشی تهیه نمایید و خود شخصا اقدام به تعویض آن نمایید. اما ما توصیه می کنیم جهت رفاه و مدیریت زمان خودتان بهتر است از یک امداد باتری برای این مورد کمک بگیرید.
 

اگر در تهران زندگی می کنید شرکت های مختلفی در زمینه تعویض باتری خودرو و امداد باتری فعالیت می کنند. اما شاید یک گزینه مطمئن برای خرید باتری استفاده از خدمات امدادی کیان باتری باشد.
علت این مساله به این باز می گردد که باتری موجود در کیان باتری تاریخ جدید می باشند و شما تنوع خرید خوبی دارید و می توانید با مقایسه قیمت باتری ماشین، باتری مورد نظر خودتان را خریداری نمایید.
شما برای خرید باتری به آدرس اینترنتی kianbattery.com مراجعه می کنید.
همچنین شماره تلفن 88882222 با پیش شماره تهران جوابگوی شما به صورت شبانه روزی می باشد. یعنی می توانید باتری ماشین را به صورت تلفنی سفارش بدهید تا در محل شما نصب شود.
انتهای پیام/

پژوهشیار