خبر/

استقبال «اردوغان» از پیشنهاد «پوتین» برای مذاکرات صلح استانبول

1404/02/21 - 17:05 - کد خبر: 136192
اردوغان و پوتین

نصر: ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه، در تماس تلفنی با رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه، پیشنهاد آغاز مذاکرات مستقیم با اوکراین در استانبول را مطرح کرد.

به گزارش نصر، بر اساس بیانیه منتشر شده توسط کاخ کرملین، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه، روز یکشنبه طی تماس تلفنی با رجب طیب اردوغان همتای ترکیه‌ای خود، درباره جزئیات پیشنهاد روسیه برای آغاز مجدد مذاکرات مستقیم با اوکراین در استانبول از تاریخ ۱۵ مه (۲۵ اردیبهشت) گفت‌وگو کرد.
کرملین اعلام کرد اردوغان از این پیشنهاد روسیه استقبال کرده و آمادگی ترکیه برای میزبانی مذاکرات و ارائه هرگونه کمک لازم جهت دستیابی به صلحی پایدار را اعلام کرده است.
پوتین شب گذشته گفته بود که در نظر دارد درباره امکان برگزاری گفت‌وگوهای مستقیم با کی‌یف در استانبول و بدون هیچ پیش‌شرطی با اردوغان صحبت کند.
در این تماس تلفنی، دو رهبر همچنین بر تمایل مشترک خود برای گسترش همکاری‌های تجاری و سرمایه‌گذاری، به‌ویژه در زمینه پروژه‌های استراتژیک انرژی تاکید کردند.
به گزارش ایرنا، پیشتر، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین در یک مصاحبه تلویزیونی و در واکنش به ابتکار رئیس جمهوری روسیه، تصریح کرد که پیشنهادی که توسط پوتین برای انجام مذاکرات مستقیم با مقامات کی‌یف مطرح شد، هدف واقعی وی برای یافتن راه حل مسالمت آمیز را تأیید می کند.
پسکوف تاکید کرد که صلح پایدار تنها از طریق مذاکرات جدی و رسمی حاصل می شود و آمادگی برای چنین مذاکراتی اکنون توسط رئیس جمهوری روسیه نشان داده شده است.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز اعلام کرد که مسکو منتظر واکنش مخاطبان پیشنهاد ولادیمیر پوتین مبنی بر از سرگیری مذاکرات با طرف اوکراینی در استانبول است.
انتهای پیام/

پژوهشیار