مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو خبر داد:
خطر آلودگی روغنهای سنتی فاقد نشان سیب سلامت
1404/02/16 - 10:41 - کد خبر: 135783
نصر: مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: روغنهایی که در واحدهای سنتی و بدون نظارت بهداشتی تهیه میشوند، میتوانند برای سلامت مصرفکنندگان بسیار خطرناک باشند.
به گزارش نصر، عبدالعظیم بهفر روز سهشنبه با اشاره به تهیه برخی روغنها بهصورت دستی و خارج از زنجیره کنترل، افزود: در این فرایندها، احتمال استفاده از دانههای مانده، آلوده یا کپکزده وجود دارد که ممکن است حاوی سم آفلاتوکسین باشند؛ ترکیبی سرطانزا که بهویژه برای کبد بسیار مضر است.
وی اظهار داشت: روغنهای سنتی که مقابل چشم مشتری تولید میشوند، معمولاً تصفیهنشدهاند و ممکن است حاوی ذرات جامد، فلزات سنگین یا سایر ناخالصیها باشند. در حالیکه روغنهای دارای نشان سیب سلامت، از مواد اولیه کنترلشده تهیه میشود و مراحل فیلتر، تصفیه و کنترل کیفی را طی میکند.
بهفر با اشاره به وضعیت بهداشتی دستگاههای سنتی روغنگیری تصریح کرد: این دستگاهها اغلب بهدرستی شستوشو نمیشود و ممکن است باعث آلودگی ثانویه در محصول نهایی شود اما در واحدهای صنعتی مجاز، همه مراحل زیر نظر متخصصان علوم و صنایع غذایی انجام شده و مطابق با ضوابط بهداشتی است.
به گفته مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، روغنهای فاقد سیب سلامت بهدلیل تصفیهنشدن، زودتر اکسید میشود و این فرآیند منجر به تولید رادیکالهای آزاد میشود؛ ترکیباتی که با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، عروقی و سرطان در ارتباط هستند.
وی افزود: روغنهای صنعتی معمولاً دارای آنتیاکسیدانهای طبیعی یا افزودنیهای مجاز هستند که از اکسید شدن جلوگیری کرده و ماندگاری محصول را افزایش میدهد؛ موضوعی که در روغنهای سنتی و تصفیهنشده دیده نمیشود.
بهفر با تأکید بر نقش آگاهی مصرفکنندگان اظهار کرد: شناسایی نشان سیب سلامت، توجه به نام واحد تولیدکننده و بررسی شماره پروانه ساخت از جمله اقدامات مهم برای خرید ایمن روغن خوراکی است.
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی گفت: انتخاب محصول تأییدشده و استاندارد، گامی مؤثر در پیشگیری از بیماریهای مزمن و حفظ سلامت خانواده است.
انتهای پیام/