امام جمعه تبریز:

احترام و محبت، شاخص فرهنگ و تمدن ایرانی-اسلامی است

1404/02/13 - 15:23 - کد خبر: 135591
شورای فرهنگ عمومی

نصر: حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مطهری‌اصل، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و رئیس شورای فرهنگ عمومی استان، احترام و محبت را از مهم‌ترین شاخص‌های فرهنگ و تمدن ایرانی-اسلامی دانست و بر ضرورت توجه ویژه برنامه‌ریزان فرهنگی به این ارزش‌ها تأکید کرد.

به گزارش نصر، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مطهری‌اصل روز شنبه در یکصد و بیست و هشتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی‌های فرهنگی باید شامل ساده‌ترین امور همچون احترام به والدین، بزرگترها و توجه به آداب و سنن اصیل باشد، نباید صرف به ظواهر بسنده کرد، بلکه عمق مفاهیم فرهنگی زمینه‌ساز وحدت، عشق و صفا در جامعه خواهد بود.
وی با انتقاد از رویکردهای سطحی تصریح کرد: فرهنگ با سخنرانی و دستورات پیش نمی‌رود؛ توجه به نظرات پیشکسوتان و متخصصان برای تدوین برنامه‌های مؤثر بسیار حیاتی است. اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی باید عملی و قابل ارزیابی باشد تا بتواند به رفع ناهنجاری‌های اجتماعی کمک کند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان، احیای آداب و رسوم فراموش‌شده، تعظیم به والدین، احترام به حقوق کودکان، اشاعه فرهنگ عفاف و حجاب، گسترش ازدواج پایدار، و کنترل خشم را از اهداف کلیدی جلسات این شورا دانست و افزود: جامعه ما حتی در ابتدایی‌ترین مسائل فرهنگی با چالش روبه‌روست که شایسته مردم ایران و آذربایجان شرقی نیست، اگر امروز فرهنگی اصیل کم‌رنگ شده یا با رشد کند جمعیت مواجه هستیم ناشی از بی‌توجهی برخی مسئولان گذشته است و اکنون باید با اقدامات موثر این کاستی‌ها جبران شود.
وی با اشاره به اهمیت عمق بخشی به فرهنگ اظهار کرد: می‌توان با رعایت اصالت، آداب و سنن را به نحو مطلوبی در جامعه جاری ساخت، حتی در زمینه موسیقی، شادی‌های جمعی و برگزاری جشن‌ها.
مطهری‌اصل همچنین پخش برنامه‌هایی درباره زندگی روستانشینان و عشایر را گامی مهم برای زنده نگه‌داشتن فرهنگ‌های محلی قلمداد کرد و خاطرنشان کرد: تنوع فرهنگی ناشی از مهاجرت‌های گسترده، مانعی برای شکل‌گیری فرهنگ عمومی یکپارچه بوده است، اما با هم‌اندیشی و بهره‌گیری از تجارب بومیان می‌توان به این هدف دست یافت.
امام جمعه تبریز با گرامیداشت دهه کرامت، روز کارگر و معلم، و تبریک پیروزی تیم فوتبال تراکتور، گفت: این موفقیت ورزشی می‌تواند با اتکا بر بومی‌گزینی و استفاده از نیروهای متخصص استان، زمینه‌ساز شکوفایی استعدادهای جوانان و افزایش سرمایه اجتماعی در آذربایجان شرقی باشد.
انتهای پیام/

پژوهشیار