آیین رونمایی از پوستر/

اولین جشنواره موسیقی ایرانی مکتب تبریز

1404/02/11 - 10:04 - کد خبر: 135445
رونمایی از پوستر جشنواره موسیقی ایرانی

نصر: اولین جشنواره موسیقی ایرانی مکتب تبریز با هدف معرفی، حمایت از استعدادهای درخشان این مکتب و کشف جوانان و هنرمندان نوظهور برگزار می شود. مراسم رونمایی از پوستر این رویداد فرهنگی روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت در خانه پروین اعتصامی برگزار شد.

به گزارش نصر، «قادر رودکیان» دبیر جشنواره موسیقی ایرانی مکتب تبریز از پیگیری های یک ساله خود برای پر کردن خلا بزرگ این جشنواره در استان گفت: ما از اردیبهشت تا بهمن ماه سال گذشته، پیگیر این مهم بودیم که چرا در کنار برگزاری چندین جشنواره موسیقی آذربایجان، هیچ جشنواره رسمی ای برای موسیقی ایرانی در این استان نداشتیم. متاسفانه این، خلا بزرگی بر دایه دار مکتب تبریز بود؛ در شهری که اساتید و بزرگان موسیقی ایرانی را در خود پرورانده است. خوشحالیم که بالاخره این مطالبه برآورده شد. 
وی در خصوص سیاست گذاری های این رویداد اظهار داشت: در جهت برگزاری جشنواره، پنجاه نفر از اساتید این حوزه را دعوت کردیم و در این جمع، هفت نفر انتخاب شدند و شورای سیاست گذاری تشکیل شد‌.  از ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، فراخوان اولین جشنواره موسیقی ایرانی و شرایط و جوایز آن از طریق دبیر خانه و سایت های رسمی منتشر خواهد شد. جشنواره به صورت گروه نوازی خواهد بود و گروه سنی خاصی برای شرکت کنندگان در نظر نگرفتیم. این جشنواره  توسط انجمن موسیقی و شرکت هنری روح افزا، ۲۳الی ۲۵ مهرماه و نزدیک بزرگداشت روز حافظ برگزار خواهد شد.
رودکیان افزود: امید که با کمک سازمان فرهنگی شهرداری، رایزنی های برگزاری جشنواره ملی موسیقی ایرانی در شهریور ماه و نزدیک هفته فرهنگ و ادب شهریار به بار بنشیند. 

این موسیقی ، جدی و  مخصوص خواص است 
رودکیان به خاص بودن این سبک موسیقی و تاثیر گذاری رسانه ها در شناساندن آن به مردم اشاره کرد: با توجه به خاص بودن این موسیقی، انتظار نمی رود همگان جذب آن شوند اما اگر رسانه ها، پرداخت جدی به موسیقی ایرانی نداشته باشند،  این موسیقی اصیل از ذهن شنیداری مردم ما پاک خواهد شد. ما در گذشته، رادیو و تلویزیون را با صدای بزرگان موسیقی می شنیدیم که امروز اثری از آن ها در رسانه ها نیست لذا توجه بیشتر رسانه ها، در حفظ این هنر خاص و اصیل ضروری است. 

برنامه هایی آموزشی برای علاقه مندان 
 رودکیان نوید جلسات آموزشی رایگان برای علاقه مندان این هنر را داد: قرار است جلسات هفتگی در پردیس های هنری قدس، ۲۲ بهمن و ... برگزار شود، سالن هایی به موسیقی ایرانی تخصیص یابد و از پیشکسوتان این موسیقی که سالهاست عزلت گزیده اند و از جمع ها به دور اند، در جلسات تخصصی موسیقی، ساز و آواز این عزیزان را بشنویم.
وی در پایان گفت: از آنجایی که امروزه، کنسرت های ما بیشتر با هدف جذب مخاطب برگزار می شوند، این جلسات، برای جوانان ما، مکانی خواهند بود برای گوش سپردن به موسیقی جدی ایرانی لذا از مسئولینی که برای هنرموسیقی اصیل زحمت‌ می کشند، سپاس گذاری کرده و تقاضا می کنم که در این مسیر ما را همراهی بکنند تا انچه درخور نام تبریز است، با این جشنواره ها برپا شود. از طرفی مطالبه گری هنرمندان همواره و همیشه باید در این مسیر باشد چرا که با قهر و دوری گزینی، آسیب جدی به بدنه موسیقی اصیل ایرانی وارد می شود. 
این گزارش می افزاید، موسیقی ایرانی با تاریخ غنی و مکتب های برجسته اش همواره نقشی کلیدی در شکل گیری هنر این سرزمین ایفا کرده است. مکتب تبریز به ویژه با معرفی استادان بزرگ و سبک های منحصر به فرد خود در طول سالها به عنوان یکی از ارکان مهم موسیقی سنتی ایران شناخته شده است. 
انتهای پیام/ 

پژوهشیار