مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی؛
برگزاری آیین گرامیداشت «هفته گرافیک» و افتتاح نمایشگاهی به این مناسبت در تبریز
1404/02/10 - 13:38 - کد خبر: 135386
نصر: نمایشگاه گروهی هفته گرافیک تبریز در خانه فرهنگ تبریز افتتاح و آیین گرامیداشت این هفته برگزار شد.
به گزارش نصر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی عصر یکشنبه هفتم اردیبهشت در این مراسم اظهار کرد: ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در رویکرد جدید تصمیم دارد برای هنرمندان یک فضای ویژه ایجاد کند، مخصوصا در هنر گرافیک که به همت استاد کریم زینتی در دو ماه آینده انجمن طراحان گرافیک ایجاد و احیا خواهد شد.
به گزارش نصر، نعمت اله پایان افزود: اساسنامه انجمن طراحان گرافیک تدوین شده و در انتظار تصویب شدن است.
وی همچنین از هیئت داوری نمایشگاه تشکر ویژه به عمل آورد و گفت: هیئت داوری بدون هیچگونه چشمداشت و با وجود وقت محدود این آثار بینظیر و کمنظیر را داوری کردند.
وی اظهار کرد: در این مدت محدود، ۷۵۸ اثر که توسط ۱۵۷ هنرمند به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که ۲۲۶ اثر انتخاب شده و در نمایشگاه به نمایش گذاشته شدند.
افتتاح انجمن طراحان گرافیک آذربایجان شرقی تا پایان ماه جاری
رئیس انجمن صنفی تبلیغات آذربایجان شرقی و یکی از داوران این نمایشگاه نیز گفت: انجمن طراحان گرافیک استان آذربایجان شرقی با همکاری ادارهکل فرهنگ و هنر استان تا پایان ماه جاری افتتاح خواهد شد.
کریم زینتی ادامه داد: امروز روز جهانی گرافیک است، روزی که در سراسر جهان به پاسداشت خلاقیت، زیبایی و تاثیری که طراحی گرافیک بر زندگی ما دارد، گرامی داشته میشود.
وی تبریز را شهری با پیشینه قوی در هنر و فرهنگ توصیف کرد و افزود: تبریز همواره مهد خلاقیت بوده و امروز فرصتی است تا طراحان این شهر نقش خود را در این عرصه تعریف کنند. گرافیک فقط یک حرفه یا هنر نیست زبانی است که مرزها را شکافته و پیامها را به شکل بصری و ماندگار به قلب مخاطبان میرساند، از آثاری که هویت شهرمان را روایت میکنند تا طراحیهایی که داستان برندهای محلی را به سرتاسر جهان صادر میکند.
رئیس انجمن صنفی تبلیغات آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه طراحان راویان تصویری زمانه خودند، گفت: تبریز میراثدار استادهایی چون؛ مرحوم استاد اکبر علیپور، مرحوم استاد فائقی، استاد محمد نوریان، استاد علیرضا سلطانی و دیگر پیشکسوتان گرافیک ایران است، استادهایی که با ابزارهای محدود آثار جهانی خلق کردند.
وی افزود: امروزه با وجود فناوریهای نوین وظیفه ما است که با خلاقیت و پشتکار این مسیر را ادامه دهیم، باید از محدودیت ها فرصت بسازیم و هویت بصری تبریز را با طرح هایی نو و قوی به جهان معرفی کنیم.
رئیس انجمن صنفی تبلیغات آذربایجان شرقی با بیان اینکه اردیبهشت خلاق تبریز که چندسالی است به همت هنرمندان برگزار میشود نمونهای درخشان از این تلاشهاست، اظهر کرد: نمایشگاهها، کارگاهها و گردهماییهایی مثل امروز نه تنها به هنرمندان انگیزه میدهد بلکه پلی برای ارتباط با جامعه و نشان دادن اهمیت گرافیک در زندگی روزمره است.
زینتی گفت: از هنرمندان دعوت میکنم تا در این روز عهد تازهای ببندیم، عهد کنیم که با هر طرح گامی برای زیباتر کردن جهان برداریم، داستانهای ناگفته را روایت کنیم و به عنوان طراحان اهل تبریز افتخاری برای این شهر باشیم.
گرافیکی که اکنون در سطح شهر تبریز در جریان است مورد شان تبریز نیست
داور این نمایشگاه همچنین اظهار کرد: اگر به علتهای افت گرافیک شهری نگاهی کنیم، میبینیم همیشه نیروی ماهر طراح تربیت کردهایم ولی این نکته قابل تامل است که مخاطب و کارفرمای خوب، تربیت نشده است.
محمد نوریان با اشاره به اینکه این نقصها به برخی ارگانها، نهادها و رسانهها برمیگردد که به رسالت خود بدرستی عمل نکردهاند، ادامه داد: هنرمندان تلاش کردند تا در دنیا دانش خود را بهروز کنند، اما در جامعه سواد بصری که مردم از طریق آن با طرح های هنرمندان ارتباط برقرار میکنند، کار نشده است.
وی با بیان اینکه اکثر بیلبوردهایی که در سطح شهر دیده میشود برای نهادهای دولتی است، اظهار کرد: طراحی بیلبوردها و پوسترها به طراحان دم دستی یا طراحانی که دانش هنری گرافیک ندارند، داده میشود و این موضوع باعث افت هنر تبریز است.
نوریانبیان کرد: اگر در صداوسیما و تلویزیون روزانه یک ساعت درباره هنر، زبان تصویر و دیداری برنامه داشته باشیم تا سطح جامعه هنری پیشرفت کند طبیعتا اثرات درجه یک طراحان ما میتوانست در سطح شهر ارائه شود.
داور این نمایشگاه در آخر گفت: امیدواریم کمیتهها و کارگروههایی ایجاد و این آسیبشناسیها انجام شود که چرا هنر جدی تبریز در سطح شهر دیده نمیشود البته اکنون در نمایشگاهها هم واقعیت این است هنر جدی نقاشی در گالریها وجود ندارد، در ۱۰ سال اخیر واقعیت این است که هنرمندان جدی هنر در تمامی رشتهها به نوعی رو برگنداندهاند و گله دارند.
انتهای پیام/